Ασθένειες Παπαγαλακι budgie που γέρνει το κεφάλι λοξά και προς τα κάτω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kathrin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kathrin

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Kordelio
Γεια σας το παπαγαλακι μου όπως σας λέω και πάνω γέρνει το κεφάλι προς τα κάτω και λοξά σε μόνιμη βάση .Εμφανώς έχει πρόβλημα με το νευρολογικό του σύστημα .Στην αρχή του έδωσα βιταμίνες αφού μπορεί να οφείλεται σε αυτό σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίσε όμως και το κάνε .Μετά το πήγα σε πτηνιατρο την τρίτη και είπε ότι έχει εμφανώς νευρολογικο πρόβλημα και το απέδωσε σε σαρμονελα αν και του είχα πει ότι είχε μία δύο πτώσεις.Του χορήγησα σύμφωνα με οδηγίες του πτηνιατρου λοιπόν αγωγή με κορτιζόνη και tafarm για αναπνευστικές και εντερικές λοιμώξεις .Μου είπε πάντως ότι η αγωγή είναι η ίδια και στο χτύπημα ότι πάλι θα έδινε κορτιζόνη.Ειμαι στην 5 μέρα της θεραπείας και διάφορα δεν βλέπω .Ελάχιστη ήταν η βελτίωση . Σίγουρα το πουλάκι δεν χειροτέρεψε τρώει πίνει κανονικά και παίζει αρία και που με το καμπανάκι παιχνίδι πολύ συχνά .Είναι συνεχώς όμως στο κλαδί ακίνητο αρκετή ώρα .Τα μάτια του είναι καλά .Μικρόβια δεν είχε στα κόπρανα του σύμφωνα με το γιατρο. Υπάρχει κάνα τεστ για να μπορέσω να δω αν έχει σαρμονελα όντως ; Και αν έχει μόνο νευρολογικά προβλήματα τι αγωγή έδωσε σε εσάς ο κτηνίατρος σε παρόμοια περίπτωση ; Δυστυχώς διανύω περίοδο εξεταστικής την Δευτέρα και Παρασκευή γράφω . Φοιτώ στην ιατρική σχολή ΑΠΘ και δεν μπορώ να τρέξω μακριά λόγω διαβάσματος .Μένω αρκετα μακρυά από το κέντρο αυτοκίνητο δεν έχω ούτε οδηγώ κάνεις άλλος από το σπίτι μου δεν είναι διατεθειμένος να πάει οπότε τα χέρια μου είναι δεμένα μέχρι αυτήν Παρασκευή οπότε όποια βοήθεια θα φανεί χρήσιμη.Τελος θα ξαναδοκιμάσω να πάρω τηλέφωνο αύριο τον πτηνιατρο που πήγα την Τριτη μήπως βοηθήσει.
 
Για προβλήματα νευρολογικής φύσης μπορείς να δώσεις ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β.
Για μικροβιολογικές εξετάσεις μπορείς να στείλεις δείγμα των περιττώματων στο Εργαστήριο της Κομοτηνής.
 
Αυτό το καμπανάκι από τι υλικό είναι; Το δαγκώνει όπως παίζει μαζί του;
Την περίπτωση να συζητούσες την κατάσταση τηλεφωνικά με το εργαστήριο της Κομοτηνής ώστε αν σου πουν να στείλεις βιολογικά δείγματα (π.χ. σάλιο ή κόπρανα) με κούριερ, πώς τη βλέπεις; (Συνήθως τα συνολικά έξοδα είναι λίγα )
 
@ianos Δεν σκουριάζει είναι ειδικό υλικό κατάλληλο για τα παπαγαλάκια έτσι μου είπαν όταν το πήρα .Ωραία η ιδέα να τα στείλω με κούριερ ευχαριστώ πολύ αυτό θα πράξω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν σκουριάζει είναι ειδικό υλικό κατάλληλο για τα παπαγαλάκια έτσι μου είπαν όταν το πήρα
Κατερίνα, χωρίς να έχω την πρόθεση να προσβάλλω την αξιοπιστία αυτών που σου το είπαν, θα ήθελα να εξετάζαμε τι υλικό είναι και πόσο κατάλληλο είναι για παπαγάλους, αν και δεν έχω άποψη για όλα τα υλικά. Επομένως αν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται πες μας. Και επιπρόσθετα αυτό που σου είπαν, στο είπαν από κατάστημα petshop? Ρωτώ διότι από τέτοια καταστήματα πολλά λέγονται και δεν ισχύουν πάντοτε. Έστω, να δούμε μια φωτό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν (και όταν) θα έχεις τον χρόνο.
 
Back
Top