Διατροφή Παπαγαλινη σε στικακια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Μια ερωτηση ακομα

τα loverbirds, τρώνε το παπαγαλίνη που ειναι σε stiks που δίνουμε στα budge; ayta τα μικρα μικρα στρογγυλα σποράκια αλλα σε στικ
 
Πόπη μου και γιατι να δωσεις κατι σε στικ που ειναι και επιφορτισμένο με ενα σωρο γλυκαντικά, αφού μπορούν να φανε το ιδιο φαγητο σε σπόρους και απο την ταίστρα; Ασε πια που είναι και τελειως ασυμφορο για την τσέπη μας, οταν 30 γραμμαρια στικ κοστίζουν όσο μισό κιλό συσκευασμένης καλής ποιοτικά τροφής!

Προσωπικά προτιμώ να δαπανώ λίγο χρήμα παραπάνω για την αγορά μιας επώνυμης συσκευασμενης τροφής, παρα να σπαταλω σε στικάκια, κεκάκια, μπισκοτάκια και ένα σωρό αρτοσκευασματα που επιβαρυνουν και την υγεια των πτηνων μας. :)

Εκτός Ποπη και αν εννοείς το κεχρί σε τσαμπάκι, που εκεί βεβαιως και κάνει να το δίνεις μιας και πρόκειται για σπόρους σε φυσική μορφή χωρίς άλλα επιπροσθετα
 
Καλημερα!

Επειδή τα πουλια με φοβουνται, θελω λιγο να τα φερω πιο κοντά μου. Ετσι θελω να βρω κατι που να τους αρεσει, και να τους το προσφέρω με το χέρι, πολλες πολλες φορες, ώστε καποια στιγμη να ερθουν πιο κοντά μου.

Φρουτα δεν τρωνε, ντοματα δεν τρωνε. Εβαλα νεκταρινη, μολις το εβαλα, πηγε αμεσως βεβαια το ενα και το δοκιμασε, αλλα δυο τσιμπιες εριξε μετα το παρατησε, γιατι ειναι μαλακο, και λερώνει το ραμφος του. Μαλλον δεν του αρεσε που λεωθηκε, μετα το σκουπιζε συνεχεια..
 
Αν πρόκειται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους Οκ, αλλά να μην είναι μόνιμα κρεμασμένο στο κλουβί, γιατί θα φαγωθεί μέσα σε λίγη ωρα.

Οσο για τα φρουτάκια και τα λαχανικά μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε τις προσπάθειες σου προσφέροντας σε καθημερινή βάση διάφορα φρουτακια σε στύλ φρουτοσαλάτας ή λαχανοσαλάτας και εκείνα θα κάνουν την επιλογή τους.
Επειδη οι παπαγαλοι ειναι και λιγο"ζηλιαρικα " πουλια, οταν τρως και εσυ ενα φρουτο, πηγαινε κοντά στο κλουβί τους και επιδεικτικά μασούλα το βγαζοντας φωνούλες ευχαρίστησης του στυλ: Μμμμ τι νόστιμο φρουτο κτλ κτλ και να δεις που σε λιγο καιρό θα σε μιμηθούν και θα δοκιμάσουν.
 
η παπαγαλίνη σε στικάκια είναι κάτι που τα δικά μου λατρεύουν και τα βοηθά να ξεπεράσουν την ανία και τη βαρεμάρα τους. Είναι υγιεινό, νόστιμο, οπότε γιατί όχι; :)
 
η παπαγαλίνη σε στικάκια είναι κάτι που τα δικά μου λατρεύουν και τα βοηθά να ξεπεράσουν την ανία και τη βαρεμάρα τους. Είναι υγιεινό, νόστιμο, οπότε γιατί όχι; :)
Υγιεινά δεν ειναι τα στικακια το αντιθετο θα ελεγα!
Μπορεις να τους αγορασεις διαφορα αξεσουαρ για να ξεπερασουν την βαρεμαρα τους.
Να τους βάζεις φρεσκα φρούτα και λαχανικα, ειναι το καλυτερο για τα πουλακια.
 
Ενας γενικός κανόνας με σπάνιες εξαιρέσεις είναι : Οτι είναι νόστιμο δεν είναι πάντα και υγιεινό, και ότι είναι υγιεινό δεν είναι απαραιτήτως νόστιμο

Δέσποινα, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η Βικτωρία, για να ξεπεράσουν την ανία τους τα πουλιά χρειάζονται να απασχολούνται δημιουργικά με παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αυτος ειναι και ο σημαντικότερος λόγος που τα κλουβια των παπαγάλων πρέπει να εχουν πολλά παιχνίδια που εναλλάσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν προσπαθησουμε να βοηθησουμε τα πουλιά να ξεπερασουν τη ανια του μεσα απο το φαγητό, είμαστε σε λάθος δρόμο ( οπως ακριβως ισχυει και για μας τους ανθρώπους):)
 
οχι εγω το ειπα μονο σε σταδιο εκπαιδευσης... μονο για την εκπαιδευσή τους... Οχι το στικακι σε μονιμη βάση... μονο για ερχονται να τρωνε απο το χερι μου, άλλα ειναι αυτο που τρωνε τα budges , αυτο λεω αν κανει για τα loverbirds.
 
Υπαρχουν και για τα Lovebirds ειδικα δικα τους στικακια!
Αλλα θα σου προτεινω κι εγω να βρεις κατι αλλο να τα προσελκυσεις..
Κατι θα τους αρεσει..
Στα δικα μου love για να σου δωσω εν απαραδειγμα.. Αρεσει πολυ το μπροκολο και το σπανακι...
 
α μαλιστα δεν το ηξερα οτι εχουν και αυτα τα δικά τους στικακια...

Αλλα, αφου επειμενετε καλυτερα στα μπροκολα, και γενικα στα λαχανικα και τα φρουτα, τοτε θα παιξω με αυτα. Κατι παραπανω ξερετε...

οκ ευχαριστω όλους!
 
nai ναι το εχω διαβάσει αυτο. Δεν μπορω να πω οτι εχω ιδιαιτερο προβλημμα στο να φανε καποιο φρουτο. Καθε φορά που τους ψιλοκοβω καποιο και το βαζω στο μπολάκι(-φρουτο, εκει βαζω μονο φρουτα και λαχαν) αμεσως πανε και δοκιμαζουν. Λαχανικά δεν τους εχω δωσει ακομα. Και δεν ξερω.

Οποτε να δοκιμασω να με μαθουν με μηλαράκι ή νεκταρινι που το τρωνε.
 
Ξεχασα να σας πω οτι το προβλημμα μου, ειναι οτι δεν πανε καθολου στο σουπιοκόκαλο δεν το εχουν αγγιξει καν
 
Ποπή μου διαβασε αυτο :
Εάν το πουλί σας αγνοεί το σουπιοκόκαλο, προσπαθήστε να το γυρίσετε πλαγίως. Επειδή η μορφή και το μέγεθός του είναι ίδιο με αυτό ενός μεγάλου πουλιού, μερικά πουλιά φοβούνται και διστάζουν να το πλησιάσουν.
Εάν το πουλί αγνοεί ακόμα το σουπιοκόκαλο, γυρίστε το ανάποδα. Συνήθως προτιμούν την ανοιχτόχρωμη λεία πλευρά, περισσότερο από τη σκληρότερη κιτρινωπή πλευρά.
Εάν το πουλί συνεχίζει να αδιαφορεί για το σουπιοκόκαλο, προσπαθήστε να το μουσκέψετε για αρκετή ώρα και να το ξεπλύνετε καλά. Η αλμύρα ή η μυρωδιά ψαριού, μπορεί να τα αποθαρρύνει να δοκιμάσουν.
Τέλος εάν με οποιοδήποτε από τους παραπάνω τρόπους συνεχίζει ακόμη το πουλί να αγνοεί το σουπιοκόκαλο, ξύστε λίγο επάνω στην τροφή του, περίπου μια φορά την εβδομάδα, όπως ακριβώς ρίχνουμε εμείς αλάτι στα τρόφιμά μας. Κρατήστε το κόκαλο πάνω από μια λιχουδιά που πρόκειται να προσφέρετε και το ξύστε το με ένα μαχαίρι.


Είναι αποσπασμα απο το άρθρο Σουπιοκόκαλο, Κόκαλο σουπιάς
 
  • Like
Αντιδράσεις: LADY_P
πολυ καλό θα τα δοκιμασω όλα ευχαριστώ. Δεν ειχα ιδεα για αυτα.
 
Πόπη, αν δεν αγγίζουν καθόλου το σουπιοκόκαλο πάρε ένα mineral block (συνήθως οι παπαγάλοι το χρησιμοποιούν πολύ) για να ακονίζουν το ράμφος τους... μπορείς επίσης να πάρεις ξύλινα κλαδιά ή ξύλινα παιχνίδια κτλ. 😉
 
Δες εδώ: kiklos.info/shop6/
ιχνοστοιχεία - αμινοξέα -> mineral bloc (στο τέλος της σελίδας)
 
εχω ενα τετοιο στο κλουβί, πανω στο παιχνιδακι που τους εχω ειναι.

Δες την εικονα,


αυτο το ασπρο, που ειναι πανω απο τα 2 καφε ξυλαράκια, ειναι τετοιο. Πανε εκει, και το τσιμπάνε συχνά. Τα βλέπω.
Εκτος απο αυτο, εχω ομως και το σουπιοκοκαλο που δεν πανε.
Αν ομως τους αρκει αυτο, τοτε οκ. Δεν υπάρχει προβλημμα.
 

Συνημμένα

  • DSC01475.webp
    DSC01475.webp
    25,1 KB · Προβολές: 75
το λεω απο άποψη, να λαμβανουν ασβέστιο. Ειναι αρκετο αυτό;
 
Back
Top