Γενικά Παπαγαλος με νευρα

annamaria

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
18
Πόλη
Αθήνα
εδω και κατι εβδομαδες ο παπαγαλος μου εχει γινει αρκετα νευρικος.. Οταν βραδιαζει ριχνω στο κλουβι του ενα σεντονι για ν μην εχει πολλα φωτα και να κοιμαται πιο ευκολα επειδη ο υπολογιστης μου ειναι στο ιδιο δωματιο και ισως ον ενοχλει το φως.. Αλλα τωρα οταν βραδιαζει δεν κοιμαται(ετσι νομιζω τουλαχιστον) πολυ και οταν του βαζω το σεντονι αρχιζει να φλυαρει... Επισης χτες χτυπαγε το ραμφος του στο γραφειο μου( το περιεργο ειναι πως το χτυπαγε με συγκεκριμενο ρυθμο)τι μπορει να του συμβαινει; 😕
 
Μήπως ξεκινήσατε πρόσφατα να χρησιμοποιειτε το σεντονι για να καλύψετε το κλουβί; Αν ναι, θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτήν. Ορισμένοι παπαγάλος είναι δυσάρεστη μπορεί να καλυφθεί.

Ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε την έξοδο από μία όψη του κλωβού γυμνή και τις άλλες πλευρές που καλύπτονται. Αυτό θα του επιτρέψει να δείτε στο δωμάτιο και μπορεί να κάνει τον λιγότερο νευρικό. Πάροδο του χρόνου μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά να καλύπτουν όλες τις κλουβί.

Εγώ δεν πράγματι καλύπτουν κάθε μου κλουβιά. I πτηνά μου επιτραπεί να πάνε για ύπνο και να ξυπνάς με τον ήλιο. Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για όλους, όμως.
 
Το σεντόνι με το οποίο τον σκεπάζεις είναι ικανό να δημιουργήσει σκοτάδι μέσα στο κλουβί; Όπως έχει ειπωθεί και παλιότερα, οι παπαγάλοι χρειάζονται σκοτεινό χώρο για να κοιμηθούν. Και κάτι ακόμη από προσωπική μου εμπειρία... Όταν υπάρχει θόρυβος, πχ η πληκτρολόγηση στον υπολογιστή ή μουσική ή ακόμη και κίνηση μέσα στον χώρο τους είναι λογικό να μη μπορούν να κοιμηθούν. Και ο δικός μου "τραγουδούσε" όταν τα είχα στο δωμάτιο μου. Για το λόγο αυτό τα μετακόμισα στο σαλόνι και τώρα κοιμούνται ήσυχα!
 
Back
Top