Αναπαραγωγή Παράξενη κανάρα, ψάχνεται για φωλιά

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Δημήτρης
Εδώ σας παρουσιάζω το ζευγάρι μου. Αχάτες οπάλ κόκκινα μωσαϊκά. Η φωτογραφία ίσως τα αδικεί αλλά θεωρώ ότι φέρουν σωστά τα γονίδια της μετάλλαξης. Το θέμα είναι άλλο.... Ενώ έχω τοποθετήσει και εσωτερική φωλιά και εξωτερική στο παρελθόν, η κανάρα δεν στρώνει νήμα σε καμία. Παίρνει το νήμα, γυρνάει μέσα στο κλουβί, περνάει από όλα τα πιθανά σημεία (εσωτερική -εξωτερικη φωλιά) και τελικά το εναποθέτει στις ταιστρες ή στις αυγοθήκες.
Θα κάνω υπομονή μέχρι να αποφασίσει...
1000000729.webp

• Like
Αντιδράσεις: dfg
Δες κ αυτό από @jk21

Αρχικά.. κάτι άσχετο με το θέμα.. το λέω μόνο για το δικό τούς καλό.. η σχάρα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.
Στο θέμα μας τώρα. Είχα παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν. Τοποθέτησα μια εξωτερική και μια εσωτερική φωλιά την ίδια χρονική στιγμή. Και περίμενα. Τελικά προτίμησε την εσωτερική. Από ότι έχω καταλάβει γενικά μια μεγάλη πλειοψηφία θηλυκών προτιμούν φωλιές που είναι στην γωνία του κλουβιου. Από ότι βλέπω η αυγοθηκη που λες είναι στην γωνία. Άλλαξε λοιπόν την φωλιά και βάλε την στην θέση της αυγοθηκης. Βγάλε την αυγοθηκη για λίγο και δες αντιδράσεις. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι δεν υπάρχει τσόχα στην φωλιά. Αγοράσε μία και βάλε την.

Καλησπέρα σε όλους σας! Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα άρθρα - θέματα που αναρτήσατε. Τα έχω διαβάσει... Άλλωστε έχω ψάξει αρκετά μέσα στο forum και γίνεται εξαιρετική δουλειά από όλους.
Η κανάρα είναι πρωτάρα ναι.

Dfg έχω τοποθετήσει την φωλιά σε όλα τα πιθανά σημεία, με τσόχα ή χωρίς. Θεωρώ ότι τα πουλάκια χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα καθώς ο καιρός το τελευταίο διάστημα στην Β. Ελλάδα είναι κάπως άστατος. Η εκτροφή γίνεται ναι μεν σε εσωτερικό χώρο, αλλά με συνθήκες εξωτερικού. Δηλαδή δεν υπάρχει θέρμανση κτλπ ή έλεγχος της υγρασίας. Η σχάρα δεν είναι αποσπώμενη και με δυσκολεύει αρκετά στην καθαριότητα. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Τρίβω με σπάτουλα προσεκτικά την σίτα σχεδόν καθημερινά, και και φορά την εβδομάδα τρίβω επιπλέον με μηλόξυδο και σφουγγάρι. Τα συγκεκριμένα κλουβακια είναι της Κλουβοτεχνικης (δεν έχω πρόθεση διαφήμισης) και η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως άβολα, χωρίς την αποσπώμενη σχάρα.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Καλησπέρα σε όλους σας! Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα άρθρα - θέματα που αναρτήσατε. Τα έχω διαβάσει... Άλλωστε έχω ψάξει αρκετά μέσα στο forum και γίνεται εξαιρετική δουλειά από όλους.
Η κανάρα είναι πρωτάρα ναι.

Dfg έχω τοποθετήσει την φωλιά σε όλα τα πιθανά σημεία, με τσόχα ή χωρίς. Θεωρώ ότι τα πουλάκια χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα καθώς ο καιρός το τελευταίο διάστημα στην Β. Ελλάδα είναι κάπως άστατος. Η εκτροφή γίνεται ναι μεν σε εσωτερικό χώρο, αλλά με συνθήκες εξωτερικού. Δηλαδή δεν υπάρχει θέρμανση κτλπ ή έλεγχος της υγρασίας. Η σχάρα δεν είναι αποσπώμενη και με δυσκολεύει αρκετά στην καθαριότητα. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Τρίβω με σπάτουλα προσεκτικά την σίτα σχεδόν καθημερινά, και και φορά την εβδομάδα τρίβω επιπλέον με μηλόξυδο και σφουγγάρι. Τα συγκεκριμένα κλουβακια είναι της Κλουβοτεχνικης (δεν έχω πρόθεση διαφήμισης) και η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως άβολα, χωρίς την αποσπώμενη σχάρα.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!
Η αλήθεια είναι και ότι ο καιρός παίζει τεράστιο ρόλο. Σουπιοκοκκαλο έχεις; Αφού λοιπόν τα έχεις δοκιμάσει όλα τότε απλά τα πουλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Καλή επιτυχία στην εκτροφή σου.
Παρόλα αυτά δώσε μας μερικά στοιχεία.
Ποια είναι η ηλικία της θηλυκιάς; Είναι πρωτάρα;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Η αλήθεια είναι και ότι ο καιρός παίζει τεράστιο ρόλο. Σουπιοκοκκαλο έχεις; Αφού λοιπόν τα έχεις δοκιμάσει όλα τότε απλά τα πουλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Καλή επιτυχία στην εκτροφή σου.
Παρόλα αυτά δώσε μας μερικά στοιχεία.
Ποια είναι η ηλικία της θηλυκιάς; Είναι πρωτάρα;
Αυτό θεωρώ και εγώ. Ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Έχω ναι...
Είναι πρωτάρα.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα. Να τα χαίρεσαι.
Αυτό θεωρώ και εγώ. Ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
Εκτός από τον χρόνο χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα κατάλληλο κλουβί για την αναπαραγωγή, το κατάλληλο κλουβί είναι μια ζευγαρώστρα με αποσπώμενη σχάρα και ταψάκι.
Οι κινέζικες ζευγαρώστρες είναι οικονομικές (25-30ευρώ).
Η ζευγαρώστρα θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς εύκολα την αναπαραγωγή, την καθαριότητα, και τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις όπως την επιθετικότητα του αρσενικού όταν θέλει να ζευγαρώσει 2η φορά (όταν τα πρώτα μικρά είναι 15-20ημερών) ή το μάδημα των μικρών από τους γονείς για να φτιάξουν 2η φωλιά ή το λέρωμα της 2ης φωλιάς από τα πρώτα μικρά.

Γενικά η ζευγαρώστρα είναι το πιο χρήσιμο ''εργαλείο'' στην αναπαραγωγή.

Καλή επιτυχία !

Ναι, συμφωνώ κι εγώ. Καλύτερα βιάσου να προμηθευτείς μια κινεζικη ζευγαρώστρα όσο υπάρχει χρόνος, γιατί καμιά φορά τα πράγματα ξαφνικά αρχίζουν και εξελίσσονται γρήγορα. Αν και σε αυτό το κλουβί (τη ζευγαρώστρα) σου κάνει τις ίδιες ιστορίες, σου προτείνω :
  • να βάλεις μερικά νήματα μέσα στη φωλιά, πάνω στην τσόχα
  • να στρώσεις εσύ τη φωλιά
Να σημειώσω ότι η ζευγαρώστρα, εκτός από όσα σου αναφέρθηκαν, έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορείς να έχεις τα πουλιά απομονωμένα και ασφαλή στη μία πλευρά του κλουβιού, και στην άλλη να βάζεις μέσα το χέρι σου άφοβα π.χ. για να αλλάξεις την αυγοθήκη, να τοποθετήσεις μπανιέρα κλπ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις όμορφες συμβουλές σας. Τελικά η κανάρα αποφάσισε να χτίσει φωλιά στο σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Αρκετά δύσκολη στο χτίσιμο της φωλιάς.

Σημασία έχει λοιπόν ότι χάρη στο forum, μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε τα διάφορα προβλήματα και να βρούμε λύση στις αναπαραγωγές μας. Ελπίζω το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει αν και έχουμε μέλλον.

Πάρε μια
Σας ευχαριστώ όλους για τις όμορφες συμβουλές σας. Τελικά η κανάρα αποφάσισε να χτίσει φωλιά στο σημείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Αρκετά δύσκολη στο χτίσιμο της φωλιάς.

Σημασία έχει λοιπόν ότι χάρη στο forum, μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε τα διάφορα προβλήματα και να βρούμε λύση στις αναπαραγωγές μας. Ελπίζω το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει αν και έχουμε μέλλον.
Όλα καλά θα πάνε. Πρωτάρα είναι. Φυσιολογική αντίδραση τις περισσότερες φορές .

Back