Αναπαραγωγή Παράξενη συμπεριφορά ζεύγους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Τα ζεβρακια μου, ετοιμασαν την ωραια τους φωλιτσα!(Δειτε τις φωτογραφιες μου τα εχω σε φωτογραφια) καθονται ωραια και καλα μεσα, χτιζει χτιζει χτιζει ατειλειωτα ο αρσενικος αλλα αυγα δεν βλεπω. Δεν επεμβαινω στο κλουβι παρα μονο για να βαλω νημα. Σε ποσους απο εσας εχει τυχει αν εχει τυχει να καθυστερησει η εναρξη γενησης των αυγων μετα το χτισιμο της φωλιας; Μηπως παλι απετυχαν; ☹
 
Δεν σημαινει επειδη εφτιαξαν την φωλια πρεπει την επομενη να γεννησουν μπορει να κανουν και 5 μερες ωστε να κανει το πρωτο αυγο μην εισαι ανυπομονη!
Καλη επιτυχια!
 
Σε ευχαριστω για την απαντηση Γιαννη, ανυπομονη δεν ειμαι ισα ισα αν σκεφτεις οτι ειχα παταγωδη αποτυχια στην πρωτη γεννα, απλως την πρωτη φορα εκαναν αμεσως αυγα και ολα οσα ειχα στο περαλθον του ειδους τους δεν ειχαν καθυστερησει ποτε.
 
Μαρια και εγω στα δικα μου εβαλα τη φωλιτσα τους τη παρασεκυη και εδω κ μερες την εχουν φτιαξει αλλα αυγουλακι δε βλεπω. Νομιζω ομως οτι για καποιες μερες ειναι φυσιολογικο γιατι μπορει ακομα ναμην ειναι ετοιμα, ακομα κ αν την εχουν φτιαξει. Ισως θελουν το χρονο τους κ αυτα. Γιατι κ αμεσως να κανουν αυγα εαν ειναι ασπορα δεν θα εχει νοημα.. Οσον αφορα το νημα... Κεγω ειχα ρωτησει εαν δεις σε καποια αλλα ποστ μουκαι μου ειπαν εδω τα παιδια οτι το πολυ νημα δε κανει καλο, διοτι τα ζεμπρακια δε σταματανε ποτε να χτιζουν τη φωλια! Με αποτελεσμα να παραγεμιζει κ ουσιαστικα ουτε τα αυγα να μπορουν να σταθουν αλλα και γενικα τα ζεμπρακια προσπαθουν ανα καλυψουν τη φωλια τους, να τη κανουν σκεπαστη.. Κατι το οποιο παρατηρησα κεγω στα δικα μου. κ ετσι δεν τους εβαλα 2ο κουτακι νημα. Οποτε εαν δεις κεσυ οτι η φωλιτσα εχει χτιστει μην τους βαζεις αλλο νημα. Πιστευω οτι δε χρειαζεται.
 
Καλημέρα Μαρία εγώ θα σου πώ το εξής τα 2 ζυγάρια μου έκαναν φωλιά την ίδια μερα το ενα ζευγάρι έκανε αυγο μετα απο την τρίτη μέρα και το δεύτερο ζευγάρι την πέμπτη
 
σε ποσες μερες θα κανει αυγο το πουλακι εξαρτατε απο τον οργανισμο που εχει δηλαδη αμα εχει παρα πολυ ασβεστιο τα αυγα θα τα γεννησει γρηγορα ενω αμα δεν εχει παρα πολυ ασβεστιο δηλαδη εχει φυσιολογικο ασβεστιο στον οργανισμο της τοτε θα κανει μια με δυο μερες παραπανο αρα ειναι μια φυσιολογικη συμπεριφορα. Με το καλο να σου κανει τα αυγουλακια και μετα απο μερικες μερες να γεμισει η φωλια με μικρα χαριτομενα πουλακια.
 
lizard είπε:
αμα εχει παρα πολυ ασβεστιο τα αυγα θα τα γεννησει γρηγορα ενω αμα δεν εχει παρα πολυ ασβεστιο και εχει φυσιολογικο ασβεστιο στον οργανισμο της τοτε θα κανει μια με δυο μερες παραπανο
Άμα έχει μέτριο ασβέστιο; 🙄
 
αφου σου τονιζω οτι αμα εχει φυσιολογικο ασβεστιο. Με μειωσες χωρις λογο αλλη φορα θα σε παρακαλουσα να διαβαζεις λιγο ποιο προσεκτικα αυτα που γραφω.
 
Δηλαδή όσο πιο πολύ ασβέστιο λαμβάνει ένα πουλί τόσο πιο συχνά γεννάει αβγά; Να και κάτι ακόμη από τα πολλά που δεν ξέρω! Κάνεις σε παρακαλώ πολύ μια παραπομπή προς αυτή την έρευνα για να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι;

Σαφώς και το ασβέστιο παίζει κάποιο ρόλο του σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα της ωοτοκίας αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ότι παίζει καθοριστικό ρόλο και στη ρύθμιση του κύκλου και της συχνότητας ωοτοκίας.
 
Back
Top