Ασθένειες Παράξενο λιποθυμικό περιστατικό σε καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Δε ξέρω κατά πόσο ανήκει εδώ αυτό το post αλλά σας γράφω για μια πρωτόγνωρη εμπειρία που είχα εχθές με έναν αρσενικό. Είχε πολύ καλή μέρα και αποφάσισα να βγάλω έξω τα κλουβιά, να καθαρίσω το δωμάτιο και να πάρουν και αυτά λίγο ηλιακό φως και καθαρό αέρα. Οι αρσενικοί κλασσικά ξεκίνησαν το τραγούδι τους. Μετά από κάνα δίωρο άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία και τα βάζω ξανά μέσα, και εδώ αρχίζει το περίεργο. Ένας από τους αρσενικούς ενώ βάζω το κλουβί μέσα πέφτει στον πάτο του κλουβιού και αρχίζει να βγάζει έναν συνεχόμενο χαμηλό ήχο από το στόμα, σαν να πονούσε. Βάζω το κλουβί μέσα στο δωμάτιο, ο αρσενικός στον πάτο με τα μάτια κλειστά και το ράμφος ανοιχτό. Βάζω το χέρι μέσα στο κλουβί, καμία αντίδραση. Βγάζω αμέσως το κλουβί ξανά έξω σε ένα τραπέζι και τον παρατηρώ. Για περίπου 2-3 λεπτά δεν κουνιέται από το πάτωμα, μετά για 2-3 λεπτά έχει αστάθεια, προσπαθεί να ανέβει στα κλαδιά και πέφτει. Στο δεκάλεπτο έχει συνέλθει είναι πάνω στο κλαδί και τρώει. Ξαναπιάνω το κλουβί και μέσα. Στα μισά της διαδρομής, ξανά τα ίδια. Αυτή τη φορά αφήνω το κλουβί μέσα και περιμένω. 5 λεπτά στον πάτο, 5 λεπτά στο κλαδί σα χαμένος με ανοιχτό το στόμα, στα 15 λεπτά κελαηδάει κανονικά. Καμία ιδέα; Μήπως έχει ίλιγγο; Έχουν τα καναρίνια προβλήματα με τον λαβύρινθο όπως οι άνθρωποι; :S
 
Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που μπορεί να φέρουν ένα καναρίνι σε τέτοια κατάσταση.
Γνωρίζω πως μπορεί να εμφανιστεί τέτοια συμπεριφορά για παράδειγμα από υπερ ή υπογλυκαιμικό σοκ, εγκεφαλικό επεισόδιο, υψηλή πίεση από στρες κλπ.
Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω ούτε και από την περιγραφή είναι εφικτή η "διάγνωση" των αιτιών που το προκάλεσαν.
Η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό αν αυτό είναι εφικτό και οι πιθανές εξετάσεις που θα κάνει ίσως καταδείξουν την αιτία του προβλήματος.
Αν είναι δύσκολη η επίσκεψη σε γιατρό ή ανέφικτη θα σε παρότρυνα να παρακολουθείς και να καταγράφεις τη συμπεριφορά του πτηνού καθώς και τη διατροφή του.
Σίγουρα κάποιοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν περισσότερο όταν έχουν παραπάνω δεδομένα για τις εικασίες τους.
 
Πίεση από stress ίσως, τα άλλα δύο τα αποκλείω γιατί το περιστατικό ήταν επαναλήψημο. Σήμερα μια χαρά, σα να μην έγινε τίποτα.
 
Χωρις να θελω να σε τρομαξω, διαβασε και τα παρακατω θεματα που σχετιζονται με κρισεις.
Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση του PetBirds[title_only]=1
Ελπιζω να μην ειναι τιποτα σοβαρο, αλλα μια επισκεψη σε γιατρο μονο καλο θα κανει.
 
Κακώς το πηγαινοέφερνες μέσα έξω.
Την πρώτη φορά έπρεπε να το αφήσεις μέσα να το αφήσεις να ηρεμήσει και όχι να το πας έξω.
 
Το πρωί που τα είδα λίγο πριν φύγω για το μαγαζί, μια χαρά φάνηκε. Ζωηρό και κελαηδούσε. Καταλήγω ότι ήταν κάτι που συνέβη κατά την μεταφορά του κλουβιού, από την ίδια την μεταφορά. Την επόμενη φορά να δοκιμάσω να το μεταφέρω με πετσέτα.
 
Το πρωί που τα είδα λίγο πριν φύγω για το μαγαζί, μια χαρά φάνηκε. Ζωηρό και κελαηδούσε. Καταλήγω ότι ήταν κάτι που συνέβη κατά την μεταφορά του κλουβιού, από την ίδια την μεταφορά. Την επόμενη φορά να δοκιμάσω να το μεταφέρω με πετσέτα.
Προσπάθησε να μην το στρεσάρεις πολύ.. όσο το δυνατόν λιγότερο στρες και όσο το δυνατόν πιο ήρεμες κινήσεις.. 😉
 
Back
Top