Γενικά Παρέα για ήμερο parrotlet

Κατερίνααα

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2014
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Έχω ένα παροτλετ 4μηνων εκπαιδευμένο ήμερο αρσενικό και σκέφτομαι να του πάρω παρέα. Μου έχουν προτείνει να είναι θηλυκό παροτλετ το άλλο πουλάκι που θα βάλω μέσα για να είναι πιο αρμονική η συμβίωση. Δεν θέλω απαραίτητα αναπαραγωγή, απλώς παρέα για το πουλάκι. Ασχολούμαι αρκετές ώρες μαζί του και το εχω και ελεύθερο στο σπίτι, απλά επειδή μαρεσουν πολύ σαν πουλάκια θέλω ένα ακόμη. Να προχωρήσω στην προσθήκη ενός ακόμα παπαγάλου ή θα αποξενωθει το παπαγαλακι μου από εμένα και θα χαλάσει η σχέση μας;
 
Τα παροτλετς είναι αρκετά τζαναμπέτικα πουλάκια, μπορεί να τα πάει καλά με το θηλυκό μπορεί κι όχι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το ενδεχόμενο ότι μπορεί να καταλήξεις με δύο κλουβιά, ένα για το κάθε πουλί. Για το αν θα χαλάσει η σχέση σας δεν μπορούμε επίσης να το προβλέψουμε με βεβαιότητα αλλά πιστεύω ότι αν ασχολείσαι το ίδιο μαζί του ότι δεν αλλάξει πολύ.
 
Σωστή η απόφασή σου να πάρεις παρέα στο πουλάκι που ήδη έχεις. Είτε αρσενικό πάρεις είτε θηλυκό κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα τα βρούνε και θα έχουν μια ομαλή συμβίωση. Είναι καθαρά θέμα του χαρακτήρα των πουλιών. Θεωρώ ότι όσο πιο μικρό είναι το πουλάκι που έχεις τόσο πιο εύκολη θα είναι η αποδοχή ενός δεύτερου πουλιού. Όσο μεγαλώνει θα γίνεται πιο κυριαρχικό και θα είναι πιο δύσκολη η αποδοχή και ο χειρισμός της κατάστασης.
Να προχωρήσω στην προσθήκη ενός ακόμα παπαγάλου ή θα αποξενωθει το παπαγαλακι μου από εμένα και θα χαλάσει η σχέση μας;
Δεν θα αποξενωθεί όπως το γράφεις το παπαγαλάκι σου, αλλά σίγουρα θα περνάει χρόνο και θα ασχολείται και με το άλλο πουλάκι που είναι και λογικό Σκέψου όμως ότι θα έχει παρέα και θα ασχολείται τις ώρες που εσύ δεν θα μπορείς, λόγω υποχρεώσεων, να ασχολείσαι μαζί του.
 
Back
Top