Γενικά Παρέα για τον παπαγάλο μου

Γιούλη 02

PB New Member
Εγγραφή
2 Αυγ 2023
Μηνύματα
78
Καλησπέρα σε όλους :) εδώ και λίγο καιρό έχω ένα μόνκ. Σκεφτόμουν σε κάποιο καιρό (όχι πολύ σύντομα) να πάρω άλλον ένα παπαγάλο. Εννοείται ότι η επιθυμητή εξέλιξη θα ήταν να κάνουν παρέα. Βέβαια γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να μη γίνει. Εννοείται θα μένουν σε διαφορετικά κλουβιά. Είμαι ανάμεσα σε sun conure, mustache και μονκ πάλι. Ξέρω ότι η κονουρα έχει πολύ δυνατή φωνή αλλά πόσο δυνατή; το μονκ μου ας πούμε το θεωρώ μια χαρά σε θόρυβο. Οποίος έχει ένα απτά δύο είδη θα θελα να μου πει όποια πληροφορία θεωρεί χρήσιμη. Επίσης αν τα δύο τους κάνουν παρέα με μένα θα είναι δεμένα ή θα προστατεύει το ένα το άλλο κ δεν θα με θέλουν; όσοι έχετε δύο παπαγάλους μπορείτε να μου πείτε τα συν κ τα πλην; θέλω να τα εξετάσω όλα πριν αποφασίσω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)
 
@Γιούλη 02
Καλησπέρα
Δεν εχω τα συγκεκριμενα είδη (αν και τα μονκάκια πολύ μου αρέσουν🤩) αλλά σίγουρα το καλύτερο για το πουλακι (και για εσας ωστε να εχετε ελπιδες να τα πανε καλα και να μενουν ισως και μαζι) είναι να πάρετε άλλο ενα μονκ. Ειναι πιο ασφαλές, πιο εύκολο και πιο σίγουρο να ειναι θετικό και οχι αρνητικό για αυτά. Τα Sun conure αν κ δεν ειχα ποτε θα τα φοβόμουν απο αποψη θορυβου αν ειστε σε πόλη και πιθανού τραυματισμού του μονκ αλλά ας πουν οσοι έχουν.
Για τα πολλά πουλάκια εχω να πω οτι ιδιαίτερα αν ειναι απο πριν δεμένα μαζί σας (το 1ο δηλαδη οσο το έχετε και το 2ο τον μήνα+ που θα το έχετε καραντίνα οταν το πάρετε) δεν θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη σχεση σας εκτος και εαν σταματήσετε να ασχολήστε. Εμείς εχουμε 4 (2 μπατζι σε ενα κλουβι κ 2 κοκατιλ σε άλλο). Δεν θα παίρναμε αλλού είδους, αλλά βρηκαμε ένα μπατζι χαμένο που δεν το εψαξε ποτε κανείς και το κρατήσαμε κ μετά απο χρονια του πηραμε παρέα. Ειδικά τα κοκατιλ που ήταν ταϊσμένα στο χέρι είναι αυτοκόλλητα πανω μας, ενω μεταξυ τους ειναι αδιαφορα προς φιλικά και συχνά ψιλοτσακώνονται για την προσοχη μας. Τα μπατζι μας που δεν έχουμε ασχοληθει και ιδιαίτερα να τα εξημερώσουμε πλήρως είναι πιο πολυ δεμένα μεταξύ τους, αλλά οταν ασχολούμαστε ανταποκρινονται πολύ καλά και έρχονται και μόνα τους να μας κάνουν παρέα καποιες φορές. Γενικά θεωρώ πιο εύκολη την διαχείριση πολλών ίδιου είδους παρά λίγων διαφορετικού.
Η πρωτη μας (κοκατιλ) μόνο θετικά εχει αλλάξει με την παρέα, είναι πιο χαλαρή, δεν αγχώνεται οταν φεύγουμε, δεν βαριέται, απασχολείται και με τους άλλους αν εμεις κάνουμε δουλειά κλπ, παρόλο που δεν έχει "δέσει" πολύ με τον συγκάτοικο της (δεν τσακώνονται όμως κιόλας, απλά δεν ειναι ζευγάρι).
Στην σχεση μας με το πρώτο απο τα μπατζι επισης δεν αλλαξε τιποτα προς το χειρότερο, αντιθέτως ειναι σαν να ερχεται πιο πολύ και σε μας απο μονος του και ας εχει πλέον κολλητό. Επίσης έχει σταματήσει να ενοχλει τα κοκατιλ (αν και δεν τσακωνοντουσαν επικίνδυνακαι πριν ευτυχως, ειναι ομως ιδιαίτερα ειρηνικά τα κοκατιλ κ τα μπατζι). Όταν ηταν μονος του ηθελε πολύ να τον κανουν παρεα αλλά δεν έχουν την ιδια φυσικη κοινωνική συμπεριφορά ή "γλωσσα" και τα εκνευριζε γιατι για αυτά ηταν σαν αγενής με τα υπερκινητικά που έκανε (φυσιολογικοταταγια μπατζι), ενα καλό παράδειγμα του πώς ακομα και εαν δεν ειναι παντα καταστροφικο το να ειναι 1 απο ενα ειδος κ 1 από άλλο, δεν καλύπτονται και πλήρως οι κοινωνικές ανάγκες κανενός.
[automerge]1693094618[/automerge]
Όσο για το αν θα είναι "βαρετό" για εσας να είναι το ιδιο είδος, μην ανησυχείτε, εχουν τοσο μοναδικές προσωπικότητες που είναι όλα συναρπαστικα διαφορετικά. Ισα ισα που αν με το 1ο σας εχετε βρει το ειδος που σας ταιριάζει και η ένταση φωνης, δαγκώματος κλπ, είναι λίγο ρίσκο να πάτε σε αλλο.

Να το χαίρεστε σε καθε περίπτωση!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@myr ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Ναι μάλλον η καλύτερη επιλογή θα ήταν άλλο ένα μόνκ, απλά είδα τα άλλα δύο είδη κ τα ερωτεύτηκα. Βέβαια σίγουρα είναι ρίσκο!!!
 
Σκεφτόμουν σε κάποιο καιρό (όχι πολύ σύντομα) να πάρω άλλον ένα παπαγάλο.
Εννοείται θα μένουν σε διαφορετικά κλουβιά.
Καλημέρα.
Εφόσον θα βρίσκονται σε διαφορετικά κλουβιά,, μπορείς να πάρεις όποιο είδος θέλεις.
Απλά θα ήτανε συνετό να βγαίνουν διαφορετικές ώρες, από το κλουβί τους.
Τα Sun conure πράγματι όπως και όλες οι conures έχουν πολύ δυνατή φωνή.
Τα mustache parakeets θεωρούνται ιδανικά κατοικίδια και είναι πιο ήσυχα.
Το μέγεθος των τριών ειδών και η φροντίδα τους είναι σχεδόν παρόμοια (λίγο μικρότερα τα monk).
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada προς το mustache κλείνω. Μ αρέσει πολύ. Αν βγαίνουν την ίδια ώρα λες θα επιτίθεται το ένα στο άλλο ε; θα ήθελα αν γινόταν να κάνουν κ λίγη παρέα :)
 
θα ήθελα αν γινόταν να κάνουν κ λίγη παρέα :)
Πάντως, αν θέλεις να κάνουν παρέα πάρε ένα πουλάκι από το ίδιο είδος με αυτό που έχεις...θα συνεννοούνται καλύτερα, και θα περνούν πιο ευτυχισμένα μαζί. Θα μιλούν και την ίδια γλώσσα. Και αν απορρίπτεις την αναπαραγωγή, απλά πάρε ένα του ιδίου φύλου. Είναι και το θέμα που οι παπαγάλοι είναι κοινωνικά είδη, ζουν σε σμήνος, κι αισθάνονται πολύ καλύτερα μέσα σε ομοειδείς ομάδες.
 
@ianos θα θελα να ξέρω αν τα βρουν μεταξύ τους με μένα πώς θα είναι; μήπως δεν θα με θέλουν καν;
 
@Γιούλη 02
Για τα πολλά πουλάκια εχω να πω οτι ιδιαίτερα αν ειναι απο πριν δεμένα μαζί σας (το 1ο δηλαδη οσο το έχετε και το 2ο τον μήνα+ που θα το έχετε καραντίνα οταν το πάρετε) δεν θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη σχεση σας εκτος και εαν σταματήσετε να ασχολήστε.
Συμφωνώ με την απάντηση που δωθηκε πιο πάνω από την Μύρινα.
Όσο κ να ασχοληθεί το ένα με το άλλο, έτσι όπως έχεις δεθεί ήδη με τον Μπόμπο, αν δεθείς κ με το άλλο κ συνεχίσεις να ασχολείσαι μαζί τους, δεν θα υπάρχει θέμα να μην σε θέλουν, μην ανησυχείς !
 
Back
Top