Γενικά Παρέα για το budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vickyl

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2014
Μηνύματα
196
Πόλη
Καστοριά
Παιδιά καλησπέρα! Εδώ και 6 μήνες έχω ένα παπαγαλάκι budgie. Νομίζω οτι έφτασε πλέον η ώρα (και πολύ άργησα) να πάρω και μία παρεούλα για το θηλυκό παπαγαλάκι μου. Σήμερα πήγα μία βόλτα από το pet shop και παρατήρησα τα παπαγαλάκια. Αυτό που μου άρεσε δεν μου φάνηκε και πολύ ζωηρό. Καθόταν ήσυχο, έκλεινε λίγο τα ματάκια του και είχε μαζέψει και το ένα του πόδι. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ήταν άρρωστο ή αν ήταν φοβισμένο επειδή τα έφεραν πριν λίγες μέρες ή αν απλά ξεκουραζόταν στον ήλιο. Είχε ένα που ήταν πολύ άρρωστο και φαινόταν. Σίγουρα θα κολλήσει και κάποια από τα υπόλοιπα. Σχεδόν όλα ήταν ήσυχα, φοβισμένα ίσως, δεν ξέρω. Μόνο ένα έκανε αρκετή φασαρία, ''μιλούσε'', έτρεχε, έπαιζε, ήταν πολύ ζωηρό. Σκέφτηκα να πάρω αυτό αλλά ήθελα πρώτα να σας ρωτήσω. Με το πρώτο παπαγαλάκι δεν είχα ιδέα κι έτσι την πάτησα και ήταν άρρωστο. Δεν θα ήθελα πάλι να αγοράσω και να είναι άρρωστο και αυτό. Δεν θέλω να μου κολλήσει και το άλλο. Επίσης, αν αγοράσω μετά από πόσο καιρό μπορώ να τα βάλω στο ίδιο κλουβί; Πως θα καταλάβω πότε είναι έτοιμα να συνυπάρξουν;
 
Απ'οπου κι αν αγορασεις δευτερο πουλι να τηρησεις σιγουρα την Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης . Για 40 ημερες οπως λεει και το ονομα της και σε αλλο δωματιο σαφως το ενα απο το αλλο οσο μακρυτερα γινεται. Εγω δεν θα αγοραζα απο κλουβι με αλλα αρρωστα πουλια. Αν βεβαια δεν εχεις αλλες επιλογες λογω της πολης που μενεις, παιρνεις το ρισκο σου και τηρεις με ευλαβεια τις συνθηκες υγιεινης κι αποστειρωσης χεριων κι αξεσουαρ πριν πας απο το ενα πουλι στο αλλο.
 
Μάλιστα! Θα κάνω υπομονή μέχρι να πάω Αθήνα για να αγοράσω από εκτροφείο. Να είμαι πιο σίγουρη! Ευχαριστώ πολύ!
 
Απ'οπου κι αν το παρεις, τα παραπανω που σου εγραψα ειναι ο κανονας που ισχυει για ολα τα νεα πουλια που βαζουμε στο σπιτι μας, ωστε να μην ρισκαρεις την υγεια των πουλιων σου και την ψυχολογια σου μαζι. 😉
 
Ναι ναι! Θα το έχω υπ'όψιν μου! Ευχαριστώ πολύ Φοίβο! Να ρωτήσω όμως και κάτι ακόμα: Τι ηλικία πρέπει να έχει το καινούργιο παπαγαλάκι που θα αγοράσω; Αυτό που έχω ήδη υποτίθεται πως ήταν 30 ημερών όταν το αγόρασα αλλά τα νύχια και το ράμφος του ήταν πολύ μεγάλα. Και ακόμα δεν με εμπιστεύεται. Δεν κάθεται στο χέρι μου και με δαγκώνει. Έχω διαβάσει βέβαια ότι τα θηλυκά είναι πιο επιθετικά και δαγκώνουν πιο πολύ από τα αρσενικά. Το παρατήρησα και στα κοκατιλ ενός γνωστού μου. Το αρσενικό με πλησίασε κατευθείαν, έτρωγε από το χέρι μου, έπαιζε, ενώ το θηλυκό ήταν επιθετικό και του πήρε ώρα να με εμπιστευτεί. Και πάλι δεν ήταν τόσο χαρούμενο όπως το αρσενικό. Εγώ προτιμώ να αγοράσω μικρής ηλικίας.
 
Μικρης ηλικιας να αγορασεις αλλα να εχει απογαλακτιστει. Μην σε βαλουν στο τρυπακι να ταιζεις μωρα με κρεμες και συριγγες χωρις λογο. Και τα κοριτσακια ειναι χαρουμενα, δεν εχει τυχει να δεις ακομη μαλλον.
 
Αν όμως το ταΐσω μόνη μου με κρέμες και σύριγγες δεν θα με εμπιστευτεί πιο άνετα και γρήγορα; Ίσως επειδή το δικό μου το παπαγαλάκι είναι λίγο δύσκολο έχω την αίσθηση ότι μπορεί να μην καθίσει ποτέ κανένα στο χέρι μου και πως δεν μπορώ σε μεγάλη ηλικία να τα εκπαιδεύσω. ☹
 
Μην μπεις σ' αυτήν την διαδικασία, πάρε έτοιμο απογαλακτισμένο πουλάκι, απλά μικρό σε ηλικία. Καλύτερα λίγος παραπάνω κόπος στην γνωριμία σας παρά στα ταίσματα που και ρίσκο για την υγεία του έχουν, όσο κι αν φαίνεται απλό. Τελικά είναι πιο εύκολη η "εκπαίδευση" ενός ήμερου νεαρού πουλιού από το τάισμα με την σύριγγα, τουλάχιστον για κάποιον που δεν γνωρίζει και δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό που έχει και ένα σημαντικό κόστος.
Πάντως όπως σου είπε και ο Ανέστης, απ' όπου και αν το πάρεις θα τηρήσεις την καραντίνα και κατά την διάρκειά της, πάντα θα περιποιείσαι πρώτο το δικό σου και τελευταίο το νεοφερμένο για τον φόβο της μεταφοράς μικροβίων μέσω των χεριών σου.
Άντε με το καλό να το πάρεις :)
 
Κατ'αρχήν Ανέστη συγγνώμη που σε είπα Φοίβο!
Μαρία θα τηρήσω την καραντίνα που είπε ο Ανέστης. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!
 
ενα πουλακι 2-3 μηνων ειναι πολυ ευκολο να εκπεδευτει νομιζω..
την δικια μου την πηρα 2 μηνων και την εβγαλα απο το κλουβι την 2η μερα..
ενω την τριτη καθοταν στο χερι μου...
Τωρα με τον αρσενικο που πηρα, 6 μηνων.. ειναι λιγο πιο δυσκολα τα πραγματα.. αλλα σιγα σιγα με μαθαινει και αρχιζει δειλα δειλα να ανεβαινει στο δαχτυλο.
Ολα μαθαινουν, δεν χρειαζεται να ειναι νεοσσος για να μαθει.. σιγουρα οσο μικροτερο, τοσο πιο ευκολο-γρηγορο..
Υπομονη θελει και εξασκηση 😉
 
Back
Top