Παραγγελία κλούβας για παπαγάλους, τι να προσέξω;

Georgianna

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2014
Μηνύματα
171
Γεια σε όλους, έχω μερικές απορίες κι ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Σήμερα μίλησα με τον εκτροφέα του Ερμή, σχετικά με το αν έχει διαθέσιμες ροζέλες κλπ. Πάνω στη συζήτηση, τον ρώτησα από πού πήρε ο ίδιος τις κλούβες του. Μου απάντησε πως τις κατασκεύασε ο ίδιος κι ότι μπορεί να μου κάνει κι εμένα παραγγελία ό,τι μέγεθος θέλω. Ενδεικτικά μου ανέφερε ως τιμή για κλούβα 2Χ2, 300 ευρώ.

Δεν έχω ιδέα από υλικά και κόστος και δεν ξέρω αν η τιμή είναι καλή ή όχι. Του είπα πως θα περάσω από το εκτροφείο, να το συζητήσουμε από κοντά. Μπορείτε να με κατευθύνετε ως προς το τι να τον ρωτήσω;
 
Με τα τεχνικά μικρή σχέση έχω.
Σαν αγοραστής, τι θα σκεφτόμουν:
2 χ 2 μ Χ πόσο; Φαντάζομαι 2 μ. μήκος Χ 2 μ. ύψος. Το πλάτος ποιο θα είναι; Με τέτοιες διαστάσεις μήκους και ύψους, προφανώς θα πρέπει να μπαίνεις και η ίδια μέσα για τις απαραίτητες ενέργειες καθαριότητας.
Αφού θα πατάς εσύ μέσα, ο πάτος από τι υλικό θα είναι;
Θα έχει στον πάτο σύρμα; Αμφιβάλλω . Πόσα συρτάρια - σκαφάκια θα έχει ώστε να μπορείς να τα σύρεις και τα τα καθαρίζεις τακτικά;
Εννοείται ενιαίο δεν είναι λειτουργικό.
Με ποιο τρόπο θα τοποθετούνται οι ταίστρες;
Θα σου κατασκευάσει επίσης και ξύλινες πατήθρες; Από τι ξύλο και σε ποια μεγέθη;
Από τι υλικό θα είναι το πλέγμα των πλευρών; Είπαμε και στο άλλο θέμα ότι οι παπαγάλοι δαγκώνουν επίμονα τα κάγκελα, ιδίως οι ροζέλλες, τουλάχιστον οι δικές μου.
Θα υπάρχουν άλλες πόρτες μικρές βοηθητικές στα πλευρά;
Εσύ που έχεις σκοπό να τοποθετήσεις αυτήν την κλούβα; Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
Γιατί αναλόγως χρειάζονται άλλες προβλέψεις.
Έξω π.χ σκεπή, προφύλαξη από αρπακτικά, τρωκτικά, ήλιο, βροχή, αέρα, χειμερινό ψύχος.
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις, περίμενε και άλλα άτομα να σου πουν γνώμες και πες μας κι εσύ λίγες από τις σκέψεις σου, για να προχωρήσει η κουβέντα. :)
 
Καλημέρα Μαρία και σε ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου. Ξέχασα να αναφέρω πως, αν μπω στη διαδικασία, θα χωριστεί στα δύο η κλούβα για να μπουν από τη μια μεριά ο Ερμής με μια θηλυκή ωδική και δίπλα, μελλοντικά, ένα ζευγάρι ροζέλες. Μου φαίνεται πιο λογικό και πιο σωστό για τα πουλιά αυτό. Επειδή η κλούβα θα τοποθετηθεί σε προφυλαγμένο μέρος της ταράτσας, θα έχουν τα πουλιά την ησυχία τους να ζευγαρώσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους, αν κι όποτε θελήσουν. Γι' αυτό τον λόγο βασικά ήμουν κατά του ζευγαρώματος, δεν ήθελα να μαλώνω τα παιδιά που σίγουρα θα πήγαιναν να δουν την κλώσσα, τα αυγά, τα μικρά... Ενώ αν τα πάω πάνω, θα έχουν και χώρο και ησυχία.

Σκεπή εκεί που λέω να τα βάλω δε θα χρειάζεται, υπάρχει, δε θα κινδυνεύουν από καιρικά φαινόμενα. Μόνο για το κρύο θα χρειαστεί μόνωση στα πλαϊνά λογικά, γιατί η πίσω πλευρά θα ακουμπάει σε εσωτερικό τοίχο. Δίπλα υπάρχει και μεγάλο μπάνιο για να καθαρίζω τα απαραίτητα.

Για πατήθρες δε μου είπε τίποτα, λογικά θα είναι έξτρα, αλλά μπορώ κι εγώ να πάω στο δάσος να κοιτάξω. Να κάνω κι εγώ κάτι!

Θα προσπαθήσω να πάω σήμερα κιόλας να συνεννοηθώ. Με έχει πιάσει η άψη! 😛
 
Καλημέρα,
Αν τα βάλεις στην ταράτσα και εφόσον θα έχεις ένα μέτρο μήκος προφανώς δεν θα μπαίνεις η ίδια μέσα.
Αν έχεις π.χ 70 πόντους βάθος και πάλι το συρτάρι θα είναι δύσχρηστο.
Θα χρειαστείς στην βρύση να μπορείς να συνδέσεις λάστιχο βεράντας για καλύτερη καθαριότητα πάντως.
Τώρα από θέμα σκεπής είσαι εντάξει.
Προστασία από αρπακτικά και πιθανόν τρωκτικά ή γάτες;
Καλό θα ήταν να είναι οι δύο πλευρές σε τοίχο και οι δύο ελεύθερες.
Για το κρύο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χοντρό νάυλον.
Αν θέλεις βάλε μας φωτογραφία του χώρου, θα βοηθηθούν και όσοι μαστορεύουν να σου πουν πιο συγκεκριμένες πιθανές λύσεις.
 
Τελικά... Μάπα το καρπούζι. Η κλούβα θα γινόταν με κουνελόσυρμα και χωρίς συρτάρια από κάτω. Ξαναείδα τις δικές του κι απογοητεύτηκα, τουλάχιστον από αυτές τις παλιές, γιατί μου είπε πως ετοιμάζει άλλον χώρο (πράγματι, ήταν αρκετά παραμελημένο το εκτροφείο σε σύγκριση με
3 μήνες πριν και τους μεγαλύτερους παπαγάλους τους είχε ήδη μεταφέρει).

Αναβάλλεται η κλούβα, λοιπόν. Υπομονή. Κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Είδα όμως μια όμορφη γαλάζια ωδική παπαγαλίνα, που μου φάνηκε ό,τι πρέπει για τον Ερμάκο. 😉 Oσονούπω μεγαλώνει η οικογένεια! One step at a time.
 
Back
Top