Γενικά Παραδεισια ζευγος (πιγκουινάκια και ζεμπράκια μαζί)

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης basstar5
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια! Ειμαι καινουριος στο φορουμ καθως ειμαι κατοχος ενος ευτυχισμενου μαλλον ζευγους παραδεισιων! Θα τα παρω απο την αρχη.. Το αρσενικο (ο Διας 🙂 βρεθηκε ενα απογευμα μεσα στο μαγαζι οπου μαλλον τον κλειδωσαμε απο το μεσημεριανο κλεισιμο..Απο τοτε(εναμιση μηνα πριν) τον εχω και τον χαιρομαι καθε πρωι με τα τραγουδακια του και την παρεα του! Αποφασισα να του αγορασω κοπελα λοιπον, το ονομα αυτης Λυδια!Φοτο θα βαλω συντομα! Αγορασα ενα μεγαλο κλουβι με χωρισμα στη μεση κ στην αρχη τα ειχα χωρια. Ομως ειχαν κολλησει κ τα δυο στο χωρισμα κ κοιταζοντουσαν οποτε τα εβαλα μαζι...Απο την πρωτη ωρα κιολας ειναι συνεχεια στο ιδιο κλαδι!

Αποριες καθως ειμαι νεος...
Ο Διας πλεον κελαηδαει πολυ λιγοτερο απο οτι πριν.. Ειναι λογικο;
Τους αγορασα μια φωλια κλειστου τυπου οπου οταν την ανακαλυψαν κοιμουνται καθε βραδυ εκει κ οι δυο. Στην φωλια μεσα μπορω να βαλω κατι αλλο εκτος απο νημα μιας κ δεν εχω;
Υπαρχει περιπτωση να γεννησει η Λυδια εφοσον η φωλια ειναι αδεια;
Γνωριζει καποιος για την αντιψυρρικη σκονη κ πως πρεπει να την χρησιμοποιω;
Α κ ενα τελευταιο... Ο Διας τσιμπαει την Λυδια κ ανυσηχω μη της βγαλει κανα ματι... Ειναι τα χαδια τους αυτα;

Συγνωμη για την εκταση!

Ευχαριστω προκαταβολικα κ οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη..
Συγχαρητηρια για το φορουμ!

Να σου ζησουν τα νεα σου πουλακια! Τελεια θαναι. Γενικα οπως παρατηρεις κεσυ ειναι πουλακια του ερωτα, καλοβολα κ θελουν συντροφια, αμα τα αφησεις μονα τους μαραζωνουν. Στη φωλιτσα συνηθως αυτα τα ιδια προσθετουν νημα κ τη δημιουργουν οπως εκεινα θελουν. Δε χρειαζεται κτ αλλο. Εγω παντως τους ειχα δωσει κ κλωστουλες χρωματιστες σε κομματακια, χαρτι κομματιασμενο κ βαμβακι. Απλα το βαμβακι προσεχε μην ειναι πανω πανω γιατι κμ φορα ειναι επικινδυνο για τους νεοσσους. Οταν λες οτι η φωλια ειναι αδεια;δεν εχει ουτε νημα; Παντως να ξερεις γενικα οτι εαν τα παραδεισια εχουν ορεξη για γεννες, μπορουν κ κατω στο κλουβακι που λεει ο λογος να γεννησουν αυγα. Παντως εαν δε θες ακομα μικρα καλο θα ηταν να βγαλεις τη φωλιτσα. Τα εχεις δει να ζευγαρωνουν; Εαν ναι μπορει κ να δεις κμ μερα αυγουλακια μεσα στη φωλια.
Τωρα για την αντιψυρικη σκονη δεξερ ωπολλα. Απλα θασουλεγα οτι εαν τα βλεπεις καλα κ δε ξυνονται συνεχεια κτλ, να μην χρησιμοποιεις προκαταβολικα. Ας σου απαντησουν ομως κ οι εμπειροτεροι.

βασικα δεν εχω ιδεα πως γινεται το ζευγαρωμα τους κ δεν ξερω τι κανουν μονα τους το βραδυ!

βασικα το ζευγαρωμα τους δεν ειναι κτ φοβερο. Διαρκει πολυ λιγο, συνηθως απο τα δικα μου που ταχω δει μερικες φορες ο αρσενικος τραγουδαει κ γενικα φλερταρουν κ μετα η θηλυκια ανοιγει καπως τα φτερα της ουρας της κ ο αλλος ανεβαινει πανω. Αυτη ειναι η πραξη. Εμενα συνηθως πρωι το κανουν, βραδυ συννηθως τα πουλακια δεν εχουν ορεξη, νυσταζουν. Αλλα δε ξερεις κ ποτε!

βασικα δεν εχω ιδεα πως γινεται το ζευγαρωμα τους κ δεν ξερω τι κανουν μονα τους το βραδυ!

Το βραδυ κοιμουνται οπωσδηποτε, απο την ωρα που αρχιζει κ νυχτωνει. Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τοτε, δεν ειναι οπως οι ανθρωποι!
Επισης κραταει 3 δευτερολεπτα μπορω να πω, δεν ειναι κατι τρομερο!

Κι εγώ κιαινούργια είμαι στην παρέα,έχοντας στην κατοχή μου επίσης ένα ζευγάρι παραδείσια. Τα έχω 3 εβδομάδες και ήδη έχω δύο αυγουλάκια τα οποία μάλλον δεν θα σκάσουν γιατί δεν κάθεται καθόλου κανένα από τα δύο να τα ζεστάνει. Περιμένω να περάσει καμμιά βδομάδα ακόμη και... Βλέπουμε!

Καλώς ήρθες στην παρέα Εύη και να σου ζήσουν τα ζεμπράκια.
Μην απογοητεύεσαι γιατί το κλώσημα το ξεκινάει η θηλυκιά μετά το 4ο με 5ο αυγό. Κανονικά πρέπει να κάνει ένα αυγό την ημέρα. Για να κλωσήσει τώρα, σημαντικό είναι η σωστή διατροφή και η ηρεμία των πουλιών. Δηλ. Να είναι σε χώρο φυσικά φωτιζόμενο, να μην μετακινείται το κλουβί και να μην ενοχλούνται από έντονη παρουσία ανθρώπων. Διαφορετικά αποσπώνται από το έργο τους και μπορεί να παρατήσουν στη μέση το κλώσημα ή και το τάισμα των νεοσσών όταν βγούν.

Μια ακομη απορια, σημερα τους αγορασα νημα κ το εβαλα μεσα στο κλουβι... Μεσα σε μιση ωρα ειχαν μεταφερει αρκετο μεσα στη φωλια κ το υπολοιπο ηταν κατω...Αυτο που δεν ξερω ειναι ποιος το εβαλε μεσα στη φωλια... Ο αρσενικος παει σε αυτο που ειναι κατω κ μασαει λιγο κ το φτυνει, αλλα εχω την εντυπωση πςσ μπορει να καταπιε κ λιγο.. Ειναι καλο αυτο; Επισης παει μελεταει τη φωλια κ βγαζει νημα απο μεσα... Να ανησυχω;

Στα ζέμπρα την φωλιά την φτιάχνει σχεδόν εξολοκλήρου ο αρσενικός. Μη φοβάσαι δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιεί το υλικό. Είναι πολύ καλοί στο χτίσιμο φωλιάς μόνο πρόσεξε μετά τη γέννηση του πρώτου αυγού να μην αφήσεις υλικό φωλιάς στο κλουβί γιατί είναι πολύ πιθανό να σου σκεπάσει τα αυγά.

Δηλαδη Βασιλη οταν κανει το πρωτο αυγο βγαζω ολο το νημα απο μεσα;κ τα υπολοιπα θα τα κανει στη φωλια ετσι ξερα ας πουμε;

Όχι. Μάλλον δεν το εξήγησα εγώ σωστά συγγνώμη. Δεν αφήνεις άλλο νήμα μέσα στο κλουβί. Τη φωλιά δεν την πειράζεις απλά να μην μπορεί να συνεχίσει να βάζει επιπλέον νήμα αφού γεννήσει αυγό. Όσο έχει βάλει στη φωλιά το αφήνεις. Ελπίζω τώρα να έγινα σαφής

Α τωρα τα καταλαβα ολα σε ευχαριστω πολυ! Αν δεν σου ειναι κοπος τσεκαρε στο πρωτο μου ποστ πανω πανω κ κατι αλλες αποριες που εχω...Ασχολουμαι σχεδον 2 μηνες με τα ζεμπρακια κ θα ηθελα να ξερω οσο το δυνατο περισσοτερα..Χαζομπαμπα με κοβω σε λιγα χρονια! Ευχαριστω κ παλι για τον χρονο σου!

"Ο Διας πλεον κελαηδαει πολυ λιγοτερο απο οτι πριν.. Ειναι λογικο;"
Δεν το έχω παρατηρήσει στα δικά μου αλλά δεν είναι και απίθανο, ούτε ανυσηχητικό

"Τους αγορασα μια φωλια κλειστου τυπου οπου οταν την ανακαλυψαν κοιμουνται καθε βραδυ εκει κ οι δυο. Στην φωλια μεσα μπορω να βαλω κατι αλλο εκτος απο νημα μιας κ δεν εχω;"
Για το νήμα έχουμε απαντήσει ήδη. Μόνο να προσθέσω πως αν πήρες καλαθένια κλειστή φωλιά από αυτές που κρέμονται σύντομα θα παρατηρήσεις ότι είναι λίγο άβολες. 1ον είναι πολύ μικρές και 2ον δεν είναι εύκολες αν χρειαστεί να επέμβουμε (οωσκόπηση, έλεγχος ή δαχτυλίδωμα μικρών κλπ)

"Υπαρχει περιπτωση να γεννησει η Λυδια εφοσον η φωλια ειναι αδεια;"
Ήδη από ότι κατάλαβα την έχουν στρώσει τη φωλιά. Γενικά πάντως αν δεν βρει υλικό ή θα βάλει πούπουλα από την πλάτη του ή θα γεννήσει ακόμη και σε άδεια φωλιά. Μερικοί εκτροφείς στο εξωτερικό στρώνουν τις φωλιές με ειδική τσόχα για να μην έχουν προβλήματα με υλικό φωλιάς. Τα δικά μου πουλιά δεν την προτιμούν και τη χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή μόνο σε ένα ζευγάρι (στο οποίο είχα πρόβλημα γιατί σπάζανε συνεχώς τα αυγά τους)
Γνωριζει καποιος για την αντιψυρρικη σκονη κ πως πρεπει να την χρησιμοποιω;
Υπάρχουν και σχετικά άρθρα πολύ κατατοπιστικά. Γενικά τη σκόνη τη βάζουμε όπου μπορεί να κρυφτεί η ψείρα. Δεν ρίχνουμε επάνω στα φαγητά η στο νερό των πουλιών και ποτέ επάνω στους νεοσσούς.

"Α κ ενα τελευταιο... Ο Διας τσιμπαει την Λυδια κ ανυσηχω μη της βγαλει κανα ματι... Ειναι τα χαδια τους αυτα;"
Συνήθως ξύνουν το ένα το άλλο. Είναι χάδια και... Νάζια. Μην ανυσηχείς δεν υπάρχει θέμα τραυματισμού. Αρκεί να μην τις τραβάει πούπουλα. Τότε είναι άλλο θέμα.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Γειά σας, θάθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου αν σε μεγάλο κλουβί μπορούν να συγκατοικίσουν πιγκουινάκια και ζεμπράκια μαζί

Γειά σας, θάθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου αν σε μεγάλο κλουβί μπορούν να συγκατοικίσουν πιγκουινάκια και ζεμπράκια μαζί
Μπορούν κάλλιστα να συμβιώσουν αρκεί να προβλέψεις ταίστρες ξεχωριστές για τους διαφορετικούς σπόρους που τρώνε τα δύο είδη.

Ευχαριστώ φίλε Ισαάκ για την απάντησή σου, όσον αφορά με την τροφή δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί που καμιά φορά έχουν κόντρες και μάλιστα τα μικρά έχουν θάρος απίστευτο είναι για διεκδίκηση μιάς φωλιάς που έχω μέσα στο κλουβί

Back