Αναπαραγωγή Παραμάνες σε παράταξη μάχης

Πολύ όμορφα Γρηγόρη. Μπράβο!

Την κλούβα την έχεις σε εξωτερικό χώρο απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω. Ποιες είναι οι διαστάσεις της; Μέχρι πού μπορεί να «πέσει» η θερμοκρασία στο εσωτερικό της κατά τη διάρκεια του χειμώνα;
 
Ωραία η κλούβα σου, αλλά ήθελα να σε ρωτήσω αν δουλεύουν οι παραμάνες όταν είναι όλες στο ίδιο κλουβί, για τη έχω ακούσει από παλιότερους εκτροφής ότι τα πούλια ανχονονται ι με αποτέλεσμα να μην σηκώνονται πολλές φορές από την φωλιά, γιατί φοβούνται για τα μικρά τους με αποτέλεσμα να χάνονται μικρά.😕
 
Οι διαστάσεις της κλούβας είναι: 2,50μ(πλάτος)Χ2,30μ(ύψος)Χ1μ(βάθος). Περιμετρικά έχει μπει plexiglass, για καλύτερη μόνωση για το χειμώνα, καλύτερη οπτική για τα πουλιά αλλά και για τον θεατή τους και δυνατότητα έκθεσης στο απαραίτητο χειμερινό ηλιακό φως. ΄Στην πρόσοψη κατεβαίνει μονοκόμματο φύλο από βιομηχανικό πλαστικό, όταν η θερμικρασία κατεβαίνει αρκετά ή για να προφυλαχθούν οι ένοικοι από ρεύματα κρύου αέρα. Το καλοκαίρι προσαρμόζονται, τόσο περιμετρικά όσο και στην οροφή, ειδικά φύλλα μονωτικού υλικού, ώστε να επιτυγχάνονται χαμηλές τιμές της θερμοκρασίας και να μην δυσφορούν τα πουλιά από τη ζέστη.
Κατά την περισινή περίοδο αναπαραγωγής, το παρόν εγχείρημα έλαβε χώρα με επιτυχία αλλά σε πιο περιορισμένη κλίμακα. Κρίσιμο σημείο αποτελεί ο αριθμός των φωλιών, που θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν των θηλυκών καναρινιών.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτέλεσε η συχνή επισκεψιμότητα των προς απογαλακτισμό νεοσσών στις φωλιές των θηλυκών, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζουν το θηλυκό στο έργο της επώασης των αυγών.
 
Οι διαστάσεις της κλούβας είναι: 2,50μ(πλάτος)Χ2,30μ(ύψος)Χ1μ(βάθος). Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτέλεσε η συχνή επισκεψιμότητα των προς απογαλακτισμό νεοσσών στις φωλιές των θηλυκών, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζουν το θηλυκό στο έργο της επώασης των αυγών.

-Αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω . Τί έκανες ή τί σκέπτεσε να κάνεις για να γίνουν τα πράγματα ποιό εύκολα και να ανησυχούν λιγότερο τα πουλιά;
 
Με τις δεδομένες φωλιές δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, από την μεταφορά των μικρών σε άλλο χώρο, μόλις αυτά αρχίζουν και σιτίζονται μόνα τους με αυγό, αυγοτροφή και μήλο.
Μια καλή λύση, αν και δεν την έχω δοκιμάσει, θα ήταν η τοποθέτηση φωλιών κλειστού τύπου. Έχοντας ένα και μόνο άνοιγμα θα περιόριζαν, λόγω κατασκευής, την είσοδο σ' αυτές των διαφόρων παρείσακτων. Έτσι, οι κανάρες θα μπορούσαν να συνεχίσουν απερίσπαστες το έργο τους.
 
γεια σου φιλε, πολυ ωραια κλουβα θα ηθελα να σου πω πως και εγω εχω κανει κατι παρομοιο σε μεγαλυτερεσ διαστασεις αλλα εχω σοβαρο προβλημα με τα μικρα που εχουν πεταξει και ενοχλουν τις μανες που καθονται στα αυγα στην προσπαθεια τα θυληκα να μπουν στην φωλια και να αποθησουν τα μικρα σπαζουν τα αυγα και γενικα δεν εχω βγαλει ακρη με αυτο το προβλημα☹ Εγω εχω μονο αγρια γαρδελια και φλωρια.
 
Back
Top