Γενικά Παρασιτοκτόνο στο μάτι του κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Geeorge
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Geeorge

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2008
Μηνύματα
45
Πόλη
Νεάπολη Λακωνίας
Καλησπέρα φίλοι μου. Έκανα ενα μεγάλο λάθος εχθές. Ενώ ψέκαζα με παρασιτοκτόνο το κοκατίλ μου έπεσε λίγο στο μάτι του με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να τον κάνω μπάνιο γιατι έδειχνε πολύ ενοχλημένο. Απο τότε είναι παρα πολυ επιθετικό, έχασε τέλειως την εμπιστοσύνη του σε εμένα. Όποτε τον πλησιάζω φευγει και όταν απλώνω το δαχτυλο μου το τσιμπαει πολύ επιθετικά, αντίθετα με την συμπεριφορά του πριν το ατύχημα (δείτε φωτογραφίες στο αλμπουμ). Τι να κάνω να το ξανακερδίσω, βοηθήστε με ειμαι πολύ στεναχωρημένος☹
 
Υπομονή. Να είναι ήπια με το πουλί για τις επόμενες ημέρες. Η εμπιστοσύνη σε σας θα επιστρέψει. :)
 
Λογικό είναι να συμπεριφέρεται έτσι το σοκ για αυτό ήταν μεγάλο.Ασε το παπαγαλάκι να ηρεμησει τις επόμενες μέρες απο το σοκ που πέρασε. Πλησιαζέ το, μίλα του γλυκά,όχι απότομες κινήσεις, προσπάθησε να του δίνεις λιχουδιές που του αρέσουν με το χέρι σου. Σιγά σιγά πιστεύω ότι θα τον ξανακερδίσεις. Υπομονή και επιμονή να έχεις.
 
Κι εμενα ετσι εκανε μετα την αφαιρεση του δαχτυλιδιου του, αλλα σε 1-2 εβδομαδες ολα καλα! Θα "ξεχαστει" το θεμα, αν η συμπεριφορα σου ειναι ηρεμη απο δω και περα
 
Θέλω να διευκρινήσω οτι πιο πολύ τρόμαξε απο τη δική μου συμπεριφορά, οχι τοσο απο την επίδραση του σπρέϋ. Επειδή έκλεινε το μάτι του τον έκανα μπανιο και απο εκεί τρόμαξε πολύ γιατι τον κρατούσα με το χέρι στ νυπτήρα και μετά τον στέγνωσα με πιστολάκι επειδή κρύωνε. Τι πιστευετε θα ηρεμίσει ξανά; Με ανησυχεί το οτι ειναι πιο επιθετικό ακόμα και απ την πρώτη μέρα που άρχισα να το εξημερώνω όταν τον πήρα. (Όσες φορες με τσίμπησε έβγαλα αίμα)
 
Εγινε μολις χθες το γεγονος απ'οτι λες. Υπομονη (για αλλη μια φορα...)
 
giwrgo σημερα ειδα τις φοτο σου... Ειναι καταπληκτικος ο μικρουλης σου... Ολα θα γινουν οπως πριν, σιγουρα!
ποσο ειναι ο μικρουλης;
 
3 ετών παρα δύο μήνες πρέπει να είναι. 11 04 λεει το δαχτυλίδι του. Νοέμβριος του 04 θα σημαίνει λογικα. Ευχαριστω pigaki απλα το διευκρινίζω μη νομίζουν οι φιλοι οτι τρόμαξε απο το σπρέϋ το πουλι!
 
Γιώργο μου γιατί αφού του έβαλες σπρέι το έκανες μπάνιο μετά; Και το χειρότερο: γιατί το στεγνωσες με το πιστολάκι; Το βρισκω απόλυτα λογικό να τρόμαξε!

Την επόμενη φορά που θα θες να του βαλεις σπρέι, προσπάθησε να το ακινητοποιήσεις προστατεύοντας τα μάτια του, μην το κάνεις αμέσως μπάνιο και προπαντώς ποτέ μα ποτέ μην το στεγνώσεις με το πιστολάκι. Ειναι καλύτερα να στεγνώσει με φυσικό τρόπο.

Τώρα οσον αφορά την τροφή των καναρινιών, νομιζω οτι είναι καλύτερα να του δίνεις την τροφή που προορίζεται για το είδος του μιας και αυτη περιέχει τα θρεπετικά συστατικά που εχει ανάγκη ο οργανισμός του. 🙂
 
Ευχομαι να μη ξανασυμβει, να ξερεις ομως: βρασε χαμομιλι, αφου κρυωση (σε θερμοκρασια δωματιου) βρεξε ενα κομματι βαμβακι, στιψτο καπως και με αυτο, μπορεις να καθαρισεις τα ματια του.
 
Παιδία ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το μάτι του είναι μια χαρά δεν ειναι εκει το πρόβλημα. Απλά το τρόμαξα με την συμπεριφορά μου εκεί θέλω να καταλήξω. Έκανε κρύο και θα ήταν χειρότερα να το αφήσω βρεγμένο γι αυτο το στέγνωσα. Δεν το έκανα άγαρμπα προς Θεού!😱
 
Παιδία ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το μάτι του είναι μια χαρά δεν ειναι εκει το πρόβλημα. Απλά το τρόμαξα με την συμπεριφορά μου εκεί θέλω να καταλήξω. Έκανε κρύο και θα ήταν χειρότερα να το αφήσω βρεγμένο γι αυτο το στέγνωσα. Δεν το έκανα άγαρμπα προς Θεού!😱

Η θερμοτητα που παραγει το πιστολακι και ο καυτος αερας καταστρεφουν τα φτερα. Μια φορα δεν πειραζει αλλα αν το δωματιο ειναι προστατευμενο απο ρευματα και με θερμανση το να στεγνωσει απο μονο του ειναι το καλυτερο. :)
 
παρεξηγήσει την αρχική σας μήνυμα

Ένας άλλος λόγος για να αποφευχθεί ένα στεγνωτήρα μαλλιών είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν τμήματα επικαλυμμένο με τεφλόν. Όταν θερμαίνεται, τεφλόν μπορούν να εκπέμπουν επικίνδυνα αέρια. Αυτές οι ατμοί μπορεί να είναι θανατηφόρα παπαγάλοι. Αυτός είναι ο βασικός λόγος Επίσης, μην χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη με τεφλόν.
 
Όχι σε καμία περίπτωση δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο απλα ήταν επιτακτική ανάγκη μετά το ατύχημα που έγινε. Όσον αφορά την εξημέρωση άρχισε να τρώει απ το χέρι μου πάλι και ανεβαίνει στο δάχτυλό μου αλλα δυστυχώς ειναι πολύ επιφυλακτικός και επιθετικός ακόμα. Με την πρώτη ευκαρία απομακρύνεται. Ελπίζω να με ξαναεμπιστευτεί! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, οι πληροφορίες σας ειναι πολύ χρήσιμες!
 
Back
Top