Ασθένειες Παρατεταμένη πτερόρροια σε θηλυκό budgie

kostasbaf

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2013
Μηνύματα
88
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παρουσιασα το ζευγαρακι μου στο παραπανω λινκ. Το αρσενικο ειναι ηρεμο, ανεβοκατεβαζει το κεφαλι του, κελαιδαει συνεχως και γενικως καθονται διπλα διπλα ταιζονται κ ξυνονται στο κεφαλι. Αυτο που με προβληματιζει ειναι το θηλυκο. Εχει 1 μηνα που δεν γεμισαν οι ωμοι της με φτερα, βλεπω καθε μερα 10με20πουπουλακια κατω, ειναι ανησυχη και η μυτη της απο καφε εγινε ασπρη. Μπανιο δεν μπαινουν ακομα. Ενα μηνα ταχω.
 
Δείχνει μαδημένη κι όχι απο πτερόρροια. Η πτερόρροια δεν αφήνει ποτέ κενά σημεία που να φαίνεται το δέρμα. Είτε το κάνει μόνη της είτε της το κάνει το αρσενικό. Αν είναι και στους δύο ώμους το ίδιο περίπου σχέδιο πιστεύω ότι το κάνει η ίδια.
 
Ναι ειναι και στα 2 σημεια. Ο αρσενικος δε τη τσιμπαει.Επισης τωρα τελευταια οταν τα ταιζω στο χερι το θηλυκο με ριχνει κ καμια τσιμπια κ γενικα ειναι νευρικη στα πεταρισματα κ τις φωνες.
 
Η πρώτη ενέργεια κατά τη γνώμη μου είναι να ελεγχθεί για εξωπαράσιτα στο φτέρωμα. Η επόμενη είναι τα ενδοπαράσιτα και όποια άλλη εξέταση κρίνει ο γιατρός που θα το δει.
 
Back
Top