παρουσίαση της αυγοτροφής που χρησιμοποιώ τελευταία και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των ζευγαριών.
Υλικά:
αλεύρι σίτου (απλο τύπου70%) 30% (70 λεπτα το κιλο)
αλεύρι σόγιας 20% (80 λεπτα το κιλό)
αυγο πληρες σε σκόνη 30% (7 - 10 ευρώ το κιλό)
ασπράδι αυγού σε σκόνη 10% (7 - 10 ευρώ το κιλό)
μαύρη ζάχαρη 3% (2 ευρω το κιλό)
φοινικελαιο ή άλλο αντίστοιχο 5% το λιγότερο ( 1,5 ευρω το κιλό)
συμπλήρωμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων σε σκόνη 1-2%
ελάχιστο αλάτι 0,5%
Διαδικασία:
κάνουμε ένα μείγμα με το αλεύρι σίτου, της σόγιας, το αυγό πλήρες και ασπράδι, τη ζάχαρη, το αλάτι νερό (και αν επιθυμούμε να φουσκώσει σαν ψωμί μαγιά 2 φακελάκια στο κιλό και ασκορβικό οξύ-δηλ. Βιταμινη c- σε αναλογία 2γραμ. στο κιλό για να μη μας μουχλιάσει κατά τη φύλαξη)
Αφου το ζυμώσουμε και φουσκώσει, αν βάλουμε μαγιά, το ψήνουμε όχι σε μεγαλη θερμοκρασία για να μη μας καει εξωτερικά περίπου στους 160 βαθμούς όσο πάρει.
όταν κρυώσει το θρυμματίζουμε στο μούλτι και προσθέτουμε το φοινικελαιο, τα συμπληρώματα και το μέλι αραιωμένα πάντα σε λίγο νερό. Προσωπικά βάζω και ζάχαρη και μέλι. Βάζουμε το μείγμα στον φουρνο σε μεγάλο σκεύος στους 90-100 βαθμούς όσο χρειάζεται να χάσει την περισσότερη υγρασία του (ανακατεύοντας συνεχώς). Συντηρούμε το μείγμα στο ψυγείο. Φροντίζουμε η τελική υφή να είναι όπως του αγοραστού.
Σημ: μη θρυμματίζετε πολύ το μείγμα στο μούλτι, αν στεγνώσει πολύ πρίν το δώσετε βάλτε λίγο νερό
Υλικά:
αλεύρι σίτου (απλο τύπου70%) 30% (70 λεπτα το κιλο)
αλεύρι σόγιας 20% (80 λεπτα το κιλό)
αυγο πληρες σε σκόνη 30% (7 - 10 ευρώ το κιλό)
ασπράδι αυγού σε σκόνη 10% (7 - 10 ευρώ το κιλό)
μαύρη ζάχαρη 3% (2 ευρω το κιλό)
φοινικελαιο ή άλλο αντίστοιχο 5% το λιγότερο ( 1,5 ευρω το κιλό)
συμπλήρωμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων σε σκόνη 1-2%
ελάχιστο αλάτι 0,5%
Διαδικασία:
κάνουμε ένα μείγμα με το αλεύρι σίτου, της σόγιας, το αυγό πλήρες και ασπράδι, τη ζάχαρη, το αλάτι νερό (και αν επιθυμούμε να φουσκώσει σαν ψωμί μαγιά 2 φακελάκια στο κιλό και ασκορβικό οξύ-δηλ. Βιταμινη c- σε αναλογία 2γραμ. στο κιλό για να μη μας μουχλιάσει κατά τη φύλαξη)
Αφου το ζυμώσουμε και φουσκώσει, αν βάλουμε μαγιά, το ψήνουμε όχι σε μεγαλη θερμοκρασία για να μη μας καει εξωτερικά περίπου στους 160 βαθμούς όσο πάρει.
όταν κρυώσει το θρυμματίζουμε στο μούλτι και προσθέτουμε το φοινικελαιο, τα συμπληρώματα και το μέλι αραιωμένα πάντα σε λίγο νερό. Προσωπικά βάζω και ζάχαρη και μέλι. Βάζουμε το μείγμα στον φουρνο σε μεγάλο σκεύος στους 90-100 βαθμούς όσο χρειάζεται να χάσει την περισσότερη υγρασία του (ανακατεύοντας συνεχώς). Συντηρούμε το μείγμα στο ψυγείο. Φροντίζουμε η τελική υφή να είναι όπως του αγοραστού.
Σημ: μη θρυμματίζετε πολύ το μείγμα στο μούλτι, αν στεγνώσει πολύ πρίν το δώσετε βάλτε λίγο νερό