Ασθένειες Παχυσαρκία σε κανάρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης geostef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

geostef

PB New Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2017
Μηνύματα
24
Πόλη
Ίλιον
Καλησπέρα, σαν νέος εκτροφέας και επειδή δεν είμαι απόλυτα σίγουρος θεωρείτε οτι χρειάζεται δίαιτα το καναρίνι; Το υιοθέτησα πρόσφατα από πολύ γνωστή αλυσίδα pet shop αλλά η συνθήκες που διαβίωνε δεν ήταν πολύ καλές - το κλουβί του ήταν πάρα πολύ μικρό και μάλλον ήταν αδύνατο να πετάξει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλί πριν το χειμώνα.
Η φύση έχει εξοπλίσει τα ζώα με τη σύνεση να φάνε πολύ όταν υπάρχει αφθονία τροφής, για να μπορέσουν (τα πουλιά για την περίπτωσή μας) να αντέξουν το χειμώνα και τις στερήσεις του.
Θεωρώ πως ένα πουλί που το Φθινόπωρο είναι σ' αυτή την κατάσταση (όπως της φωτογραφίας), έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να βγάλει αλώβητο το χειμώνα από ένα που στην "αντίπερα όχθη" είναι καχεκτικό και αδύνατο.
Συμμαζεύοντας τις σκέψεις μου θα πω, πως όσοι συμβουλεύουν για δίαιτα στα πουλιά αυτή την εποχή... καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν και κατά τη γνώμη μου να αναθεωρήσουν.
Αυτή η παχυσαρκία θα έχει επιπτώσεις μόνο όταν τα πουλιά είναι σε αναπαραγωγή... κυρίως επειδή συνήθως συνοδεύεται από υπο-γονιμότητα κι αυτό όπως είναι φυσικό δεν το θέλουμε.
 
Από εδώ και στο εξής αφού μπαίνουμε στο χειμώνα η διατροφή της θα είναι λιτή, οπότε δε νομίζω ότι στην παρούσα φάση χρειάζεται να ανησυχείς.
Ένα ευρύχωρο κλουβί, ώστε να πετάει και να γυμνάζεται είναι αρκετό.
 
Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντησή σου. Όπως προανέφερα το πουλάκι αποκτήθηκε μόλις την Παρασκευή. Επειδή στρεσαρίστηκε πολύ κατά την αγορά του από μια υπάλληλο η οποία δεν είχε την εμπειρία να το πιάσει γρήγορα (προσπαθούσε επι 10 λεπτά να το βγάλει απο την ταίστρα που χωθηκε τρομαγμένο) χορήγησα άμεσα πολυβιταμινούχο της Landmark για να βοηθηθεί. Παρατήρησα όμως οτι έμοιαζε αρκετά φουσκωμένο και έχει δυσκολία στο να πετάξει απο το κάτω μέρος του κλουβιού μέχρι την πατήθρα ψηλά.
ΥΣ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 60Χ42Χ41 ζευγαρώστρα
 
Παρατήρησα όμως οτι έμοιαζε αρκετά φουσκωμένο και έχει δυσκολία στο να πετάξει απο το κάτω μέρος του κλουβιού μέχρι την πατήθρα ψηλά.
Αυτά όντως μπορεί να είναι ενδείξεις για πρόβλημα υγείας και καλά θα κάνεις να είσαι σε επιφυλακή και να ενημερώσεις αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά.
Η παχυσαρκία μειώνει την πτητική ικανότητα των πουλιών (κυρίως τη διάθεση για παιχνίδια και πτήσεις) αλλά δεν την αναστέλλει στο βαθμό που μας περιγράφεις.
Προτείνω μερικές μέρες επιφυλακή και με τα πρώτα ανησυχητικά δείγματα... ερώτηση για βοήθεια.
 
Ωραία, σαφώς και θα το παρατηρώ καθημερινά ούτως η άλλως. Οχι δεν μπορώ να πω οτι δεν είναι κινητική. Απλά καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά αυτό σίγουρα μπορεί να είναι αποτέλεσμα του πολύ μικρού κλουβιού που την είχαν ποιος ξέρει για πόσο. Ευχαριστώ για την καθοδήγηση
 
Back
Top