Διατροφή Παχυσαρκία σε Cockatiel

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyriamK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MyriamK

PB Member
Πόλη
Berlin
Καλησπέρα,

το ένα απο τα δυο κοκατιλ μου έχει παχύνει υπερβολικά. Έχει γίνει και δυσκίνιτη απο το πάχος Πάντα ηταν πιο χοντρή από τον άλλον, αλλά τωρα μου φαίνεται παράγινε το κακό. Σημειωτεόν οτι δεν της αρέσουν τα λαχανικα ιδιαίτερα εκτος απο τριμμενο καρότο και που και που μαρούλι. Της δινω την τροφη της Beaphar Xtra Vital και καμια φορα την Premium Versele Laga🙄

ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κανείς πώς θα μπορούσα να κάνω "δίαιτα" στο κοκατίλ μου; Εννοείται οτι αποφευγω τα στικ και τετοιου ειδους παχυντικά. Εφ'όσον ζει μαζί με το άλλο πουλί μαζί δεν μπορώ να μειώσω τις τροφές.. Τι θα μπορούσα να κάνω; 😕

Εξω απο το κλουβι βγαινουνε; Εαν ναι να την παρακινεις να πεταει καθε μερα. Σιγα σιγα στην αρχη και λιγο παραπανω σε μερικες ημερες. Ειναι το καλυτερο που μπορει να κανει αφου μενουνε μαζι και ο αλλος δε χρειαζεται διαιτα. Τρωει πιο λαιμαργα; Επισης να μην δινεις, αναγκαστικα και στους δυο, τις παχυντικες τροφες οπως στικ και ηλιοσπορους καλυτερα καθολου για ενα διαστημα, και για τον αλλον καλυτερα ατομικα και με το χερι αν θελεις να του δινεις μερικους. 😉 το ιδιο και με τους ασπρους και μαυρους ηλιοσπορους εαν περιεχει τετοιους η τροφη τους. Δοκιμασε αν θελεις το μιγμα για μικρα παπαγαλακια για ενα διαστημα ειναι νομιζω λιγοτερο παχυντικο και φρεσκα φρουτα και λαχανικα καθε μερα και ας τρωνε οσα και οποια τους αρεσουν. :)

Ανέστη η αλήθεια είναι ότι δεν βγαίνει έξω.. Πριν λίγες μέρες είχα καταφέρει να βγει χάρη σε ένα δελεαστικό στικ. Γενικά όμως το φοβάται το έξω, και δεν θελω να την ζορίσω.. Τρώει πιο λαίμαργα και είναι πολύ ζηλιάρα. Όταν τρώει ο Φίγκο πρέπει να φάει κι αυτή..
Σχετικά με το μείγμα θα το δοκιμάσω και θα δινω μόνο στον Φιγκο ηλιόσπορους...

Ανέστη η αλήθεια είναι ότι δεν βγαίνει έξω.. Πριν λίγες μέρες είχα καταφέρει να βγει χάρη σε ένα δελεαστικό στικ. Γενικά όμως το φοβάται το έξω, και δεν θελω να την ζορίσω.. Τρώει πιο λαίμαργα και είναι πολύ ζηλιάρα. Όταν τρώει ο Φίγκο πρέπει να φάει κι αυτή..
Σχετικά με το μείγμα θα το δοκιμάσω και θα δινω μόνο στον Φιγκο ηλιόσπορους...

καλησπερα! Πιστευω οτι εδω χρειαζεται οντως να βγαινει εξω και να πεταει...
δεν χρειαζεται να τη ζορισεις αλλα να βγαζεις το αλλο κοκατιλ εξω...
δεν θα ερθει μαζι του;

Μυριαμ εχεις δοκιμασει να αφησεις την πορτα του κλουβιου ανοιχτη σε ενα δωματιο αφου πρωτα το εχεις κανει ασφαλες για τα πουλια; Ισως και οι δυο μαζι να εχουνε συντροφια και να τους αρεσει να κανουν τη βολτα τους εξω απο το κλουβι. 😉

Εγω χρειαστηκε να κανω καποια στιγμη λιγη διαιατα στη ροζελα μου και δεν μου φανηκε πολυ ευκολο. Ειχε παρει καποια γραμμαρια παραπανω απο το φυσιολογικο και ενω πετουσε καλα σιγα σιγα την εβλεπα που βαραινε και λαχανιαζε πολυ ευκολα. Δεν το λεω για να σε απογοητευσω καθε αλλο, αλλα τα αποτελεσματα ηρθαν λιγο αργοτερα απ'ότι περιμενα και την εβγαζα να πεταει στο δωματιο καθε μερα. Επισης τα πουλια δεν μπορουμε να τα αφησουμε να πεινανε διοτι δεν ειναι σωστο για τον οργανισμο τους αρα η κινηση (πτηση) και τροφες με λιγοτερα λιπαρα ειναι η λυση. :)

Ανέστη καλημέρα, ναι φυσικά και εχω δοκιμασει και αφηνω καθε μερα την πορτα ανοιχτη.. Δεν τολμουν όμως να βγουν έξω...
Επίσης στο σαλόνι που είναι το κλουβί τους έχω πολλές τζαμαρίες, μία εκ των οποιων δεν εχει ουτε κουρτινα ουτε άλλο προστατευτικό..Φοβάμαι ότι θα κουτουλήσει πάνω και θα χτυπήσει..

Τοτε ισως σε ενα αλλο δωματιο να ηταν καλυτερα αν και θα αισθανονταν μεγαλυτερη ασφαλεια τις πρωτες φορες αν βγαινανε στο χωρο που ηδη γνωριζουν καλα. Εαν βγαλεις τις ταιστρες και τις αφησεις μπροστα απο το κλουβι τους με την πορτα ανοιχτη; Καποια λιχουδια που τους αρεσει πολυ ισως;

ναι φυσικά και εχω δοκιμασει και αφηνω καθε μερα την πορτα ανοιχτη.. Δεν τολμουν όμως να βγουν έξω...

Μύριαμ έχεις προσπαθήσει να βγάλεις το άλλο κοκατίλ έξω; βγαίνει μόνο του;
Αν το βγάλεις αυτό απ' το κλουβί βλέποντάς το το άλλο ίσως τολμήσει και βγει έξω μόνο του.

Επίσης στο σαλόνι που είναι το κλουβί τους έχω πολλές τζαμαρίες, μία εκ των οποιων δεν εχει ουτε κουρτινα ουτε άλλο προστατευτικό..

Μπορείς να τραβήξεις την κουρτίνα στις τζαμαρίες που έχουν και να ρίξεις ένα σκούρο πανί στο άλλο που δεν έχει.

@Ανέστη, Με λιχουδιά πιστευω θα βγουν, θα το δοκιμάσω σημερα και θα σας πω..

@Αναστασία, μόνα τους δεν βγαίνουν ποτέ.. Εδώ ούτε σε άλλο κλουβί δεν μπαίνουν..
Σχετικά με την τζαμαρία δεν παίρνει πανί, δεν μπορώ να στερεωσω το πανι καπου... Θα ειμαι ομως διπλα και θα προσεχω μην πεσει πάνω...

Τα αποτελέσματα το απογευμα 😉

@Αναστασία, μόνα τους δεν βγαίνουν ποτέ.. Εδώ ούτε σε άλλο κλουβί δεν μπαίνουν..

Τότε όπως είπε κι ο Ανέστης με κάποια λιχουδιά ίσως βγουν! 🙂

Σχετικά με την τζαμαρία δεν παίρνει πανί, δεν μπορώ να στερεωσω το πανι καπου...

Αν δεν έχει ύψος η τζαμαρία, ίσως μια κούτα έκανε την δουλειά της🙄
Αν δεν γίνεται κι αυτό, τι να πω😕... Το βρίσκω όμως πολύ παρακινδυνευμένο να τα αφήσεις να βγουν με την τζαμαρία ακάλυπτη.

αφου βοβουνται τοσο πολυ το εξω κανε εσυ μια καλη διατροφη και αγορασε ενα αρκετα μεγαλο κλουβι που θα μπορουν να κανουν 3-4 φτερουγισματα... Αν δεν εχεις ηδη...

Περιμενουμε τα νεα... 😉 Εαν βγουν να εχεις μια πετσετα κοντα σου σε περιπτωση που δεν θελουν να ξαναμπουνε μεσα αφου τα εχεις δελασει ξανα με τον ιδιο τροπο οπως βγηκανε. Επισης να τους ενθαρρυνεις με τη φωνη σου οτι κανανε κατι πολυ καλο που βγηκανε εξω. Μην ταραχτεις και μην τα πιασεις με τα χερια σου και φοβουνται τα χερια μετα... 😉 Ριχνεις την πετσετα επανω τους και τα σκεπαζεις τελειως και τα βαζεις μεσα.

Και η λυση που προτεινει ο Φωτης ειναι πολυ καλη. :)

αφου βοβουνται τοσο πολυ το εξω κανε εσυ μια καλη διατροφη και αγορασε ενα αρκετα μεγαλο κλουβι που θα μπορουν να κανουν 3-4 φτερουγισματα... Αν δεν εχεις ηδη...

Τα είχα σε ένα πολυ μεγαλο κλουβι, αλλά είναι απιστευτα τεμπεληδες.. Δεν πετουσαν αλλα σκαρφαλώνανε..:D
Λοιπον το κλουβι ηταν ανοιχτο εδω και 3 τεταρτα με στικ απο εξω κι εγω να προσποιουμαι οτι το τρωω.. Έφτασε ως την πορτα και γυρισε πισω..Ανοιχτο απο πανω, ανοιχτη κι η πορτα..Αυτο το επανω το φοβουνται μαλλον...😕

Λοιπόν παιδιά...
Το πρωί μια ωρα ανοιχτο το κλουβι...
Το απόγευμα άλλες τεσσερις ωρες ανοιχτο με λιχουδιές απέξω.. Όχι, καμιά κίνηση για λιγη εκγυμναση..☹ Δεν θελουν να βγουν. Το ξερω θελει υπομονη και καθημερινα να τους δελεάζω, αλλά ειναι εντυπωσιακό! Εμένα πάντως δεν με φοβουνται, τρωνε απο το χερι μου αρκει να μην το βαζω μεσα στο κλουβι.. Τι ακριβως φοβουνται, δεν μπορω να καταλάβω...

Ε, το κλουβί είναι ο χώρος τους...όταν μπαίνει ένα ''ξένο σώμα'' νιώθουν λες και δέχονται επίθεση.
Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους για να δέχονται το χέρι σου μέσα στο κλουβί... Μετά να δεις που θα ανεβαίνουν στο χέρι σου και θα μπορείς να τα βγάζεις έξω... Μαζεμό δεν θα έχουν:D

Μυριαμ εγω νομιζω πως φοβουνται να βγουνε απο εκει διοτι εκει εχουνε περασει ολη τους τη ζωη. Τους κανει και νιωθουν ασφαλεις, εκει ειναι ο χωρος τους. Οπως λες εαν επιμεινεις καθε μερα ειμαι σιγουρος πως θα τα καταφερεις!

Ναι λογικό είναι, αλλά τελευταία έχουν εξοικοιωθει περισσότερο μαζι μας και ήλπιζα να θέλουν να κανουν καμια βολτα εξω..
Το κλουβι ειναι καινουργιο, το εχω απο το καλοκαιρι.. Συμφωνω ομως οτι ειναι θεμα ανασφαλειας..🙄

Κοιταξτε παιδια μια χοντρούλα😛 :

Συνημμένα

• figoline.webp
    figoline.webp
    30 KB · Προβολές: 67
Πολυ ομορφη ειναι! :D Φαινεται λιγο χοντρουλα δεν ξερω αν την αδικω επειδη καθεται λιγο φουσκωμενη...

Ανοιγει και απο πανω το κλουβι; Ουτε απο εκει βγαινουν;

Αμε ανοιγει πολύ :) Οπως ολα τα νεα κλουβια για παπαγαλους... Και εχουμε και δυο πυλες δεξια και αριστερα για να βγουμε.. Τιποτα..☹
Δεν καθεται φουσκωμενη Ανεστη, το κανονικο της ειναι.. :D

Back