Γενικά Πεθαναν τα παραδεισακια μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Σημερα το πρωι οταν πηγα να φτιαξω τα κλουβια, ειδα το ενα πιγκουινακι πεσμενο στη γωνια του κλουβιου και το αλλο μεσα στη φωλια.. Δεν υπηρχε ιχνος αιματος και τα κλουβια ηταν ολα πολυ καλα προστατευμενα.. Δεν μπορω να καταλαβω τι συναιβει..
 
Νερό υπήρχε;
Ρεύματα αέρα;

Υπηρχε νερο,το αλλαζα σε καθημερινη βαση.. Ηταν προστατευμενα απο ρευματα αερα..

Ανεστη χθες το βραδυ που πηγα να τα
δω, κατα τις 1, ηταν και τα δυο μεσα στη φωλια οπως συνηθιζαν. Σημερα βρηκα το ενα μεσα στη φωλια νεκρο και το
αλλο στη γωνια του κλουβιου.. Μιυ φανηκε πως πεθανε πρωτο αυτο μεσα στη φωλια.. Ηταν εξω εδω και μισο μηνα περιπου..
 
Εγω υποπτευομαι ανακοπη μετα απο επιθεση κουκουβαγιας ή απο δυνατα αστραποβροντα.
 
Αγγελικη σε ευχαριστω...Ανεστη λες; Τι να πω... Εγω φοβομουν μην ειχαν καμοια αρρωστια και κολλησαν και τα υπολοιπα..Αλλα δεν θα παρουσιαζαν συμπτωματα;
 
Κρίμα, λυπάμαι πολύ ☹
Κοινός θάνατος από ασθένεια απίθανο.
 
Αρα δεν υπαρχει πιθανοτητα να κολλησαν τα υπολοιπα;
 
Στο ίδιο κλουβί εκτός του ζευγαριού έχεις και άλλα παραδείσια και τι είδους είναι τα υπόλοιπα και τι ήταν τα απωλεσθέντα;
 
Μαζικός θάνατος δεν συμβαίνει εύκολα χωρίς εξωτερική βοήθεια... Αν λοιπόν δεν "βοηθήσει" ο εκτροφέας (ασιτία, δίψα κλπ) που στην περίπτωση της Ειρήνης δεν υπάρχει περίπτωση.. Τότε πάμε σε επιδρομή.
Πολλές φορές αν κάτι τρομάξει τα πτηνά μέσα στη νύχτα πετούν και χτυπιούνται χωρίς να βλέπουν. Δεν είναι απαραίτητος ο άμεσος θάνατος από τα νύχια του αρπακτικού. Αν κάτι τα τρόμαξε και πέταξαν πιθανόν να χτύπησαν το κεφάλι τους σε κάποιο σημείο του κλουβιού. Το χτύπημα μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει ακίνδυνο, αλλά πολλές φορές στην ένταση του αγώνα για τη ζωή γίνεται θανατηφόρο.
Ειρήνη ψάξε για σημάδια έξω και κοντά στο κλουβί. Πάντα οι επιδρομείς αφήνουν τα ίχνη τους. Οτιδήποτε παράξενο θα είναι χρήσιμο (ένα φτερό, μια γρατζουνιά στο πλαστικό, στραβωμένα σίδερα στο κλουβί κλπ)... Αν έχεις ακόμη τα πτηνά ψάξε καλύτερα όχι απαραίτητα για αίμα, αλλά για σημεία με εκδορές ή κτυπήματα.
Μπορεί αυτό να μην μας είναι και τόσο ευχάριστο, είναι όμως απαραίτητο και διαφωτιστικό ώστε να αποφύγουμε μελλοντικά παρόμοια και εξίσου δυσάρεστα "μαντάτα".
Λυπάμαι για τα πτηνά σου αλλά είμαι σίγουρος πως σύντομα θα υιοθετήσεις άλλα. Όχι για να αντικαταστήσεις αυτά που φύγανε, αλλά γιατί τα αγαπάς.
 
Σας ευχαριστω ολους για τον ενδιαφερον που δειχνετε, πραγματικα τα λογια σας με παρηγορουν.. Τα πουλακια ηταν δυο,τα ειχα σε μια ζευγαρωστρα. Στο απο πανω ραφι, ειχα τα υπολοιπα κλουβια με τα καναρινια, ολα τους ειναι μια χαρα.. Τα παραδεισακια μπαιναν το βραδυ στη φωλιτσα τους, επισης εβαζα απο μπροστα ενα κομματι πλεξιγκλας για να μην μπορει καποιο αρπακτικο να τα πειραξει..Ισως απ το πλαι να εγινε η ζημια..Αιμα δεν βρηκα.. Με το που τα ειδα πεθαμενα τα πηρα και τα εθαψα στον κηπο μου, ημουν πολυ στεναχωρημενη για να τα κοιταξω πιο προσεκτικα για πιθανα σημαδια. Για πουπουλα ή γρατζουνιες στο κλουβι δεν σκεφτηκα καν να κοιταξω,το επλυνα αμεσως, βλακεια μου☹Θα δω μηπως φαινεται καποιο σημαδι επιθεσης στα καγκελα ή στο πλαστικο, οπως μου ειπες..
 
Αααχχ κρίμα βρε Ειρήνη μου! Λυπάμαι πολύ! ☹

Πολύ πιθανό κάποιο αρπακτικό, αλλά επειδή μιλάμε για παραδείσια, μήπως η απότομη αλλαγή και πτώση της θερμοκρασίας έκανε τη "ζημιά";
 
Λες;Δεν ξερω, ηταν πολυ ξαφνικο... Και αυτα ειναι τοσο ευαισθητες ψυχουλες, ποιος ξερει..☹
 
Εχεις δικαιο..Ακομα δεν ειμαι σε θεση να παρω αλλο πτηνο, παρολο που το θελω..Ψυχοπλακωθηκα με τα χθεσινα.. Θα το βαλω στο προγραμμα ομως, εχω πολλη αγαπη να προσφερω σε αυτες τις ομορφες ψυχουλες και θα το κανω :)
 
Λυπάμαι Ειρήνη. Πάντως η μεγαλύτερη παρηγοριά για την θλίψη που νοιώθεις όταν βλέπεις το άδειο κλουβί είναι να το... Ξαναγεμίσεις.
 
Εχεις δικαιο..Ακομα δεν ειμαι σε θεση να παρω αλλο πτηνο, παρολο που το θελω..Ψυχοπλακωθηκα με τα χθεσινα.. Θα το βαλω στο προγραμμα ομως, εχω πολλη αγαπη να προσφερω σε αυτες τις ομορφες ψυχουλες και θα το κανω :)
πραγματικα ειναι οτι το καλητερο σαν σκεψη και σαν πραξη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Back
Top