Γενικά Πεθανε το budgie μου

Ελευθερια Ρ

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2014
Μηνύματα
367
Πόλη
Πάτρα
Σημερα το πρωι οταν σηκωθηκα οι γονεις μου μου ανακοινωσαν με λυπη οτι το κιτρινο παπαγαλακι ειχε πεθανει. Μου ειπαν οτι το βρηκαν στον πατο του κλουβιου ετοιμοθανατο με πολλες κουτσουλιες στην ουρα. Προσπαθησαν να του δωσουν λιγο νερο αλλα τιποτα. Πολυ συντομα το παπαγαλακι σταματησε να αναπνεει. Η Σαρα τωρα ουρλιαζει πανικοβλητη και παει περα δωθε απο την στεναχωρια της. Μαλλον ηταν ενα ειδος δηλητιαριασης απο την χυμα τροφη.☹Τωρα που ετοιμαζομουν να παρω συσκευασμενη. Ή μπορει απλως να το τσιμπησε καμια μελισσα αλλα αμφιβαλω. Αυριο θα παω να παρω ενα αρσενικο Budgie για να κανει παρεα στην Σαρα. Για να πω την αληθεια ηταν απο την αρχη ταλαιπωρημενο απο αυτο το μαγαζι τελευταιας κατηγοριας.☹Ευτυχως το αρσενικο θα το παρω απο ενα πολυ καλο μαγαζι. Αλλα τι να πω νιωθω τυψεις...☹
 
Οχι, δεν την σκοτοσε η Σαρα. Ισα,ισα που η Σαρα εδω και ωρα ουρλιαζει τρεμει και τσακωνεται με τον εαυτο της. Διαροια ειχε παθει και πεθανε.
 
Πόσες μέρες είχε διάρροια; Δεν μας είπες κάτι. Αφού μιλούσαμε για την εκπαίδευση. Με μια μέρα δεν πεθαίνουν.
Παρακολούθησε στενά το άλλο μήπως είναι κάτι μεταδοτικό.
 
Ετσι ξαφνικά το πρωι το ειδανε με υγρη απο κουτσουλιες ουρα. Δεν ειχαμε δει αλλα συμπτωματα πιο πριν.
 
Ε δεν ήταν τότε διάρροια, συμβαίνει στο τέλος...
 
Το πουλάκι φαινόταν μια χαρά στις φωτογραφίες. Τι είχε και δεν μπόρεσες να το καταλάβεις, δεν το έδειξε, δεν μπορώ να ξέρω. Ας ησυχάσει τώρα.
 
Βασικα κατι ειχε... Οταν την αγορασα ελειπαν διαφορα κομματια γυρω απο το ραμφος της. Σαν μισος κυκλος.
 
Ναι της ειχανε φυγει. Το χρωμα απο καφε στον χαλινο της ξαναεγινε γαλαζιο ανοικτο.
 
Αυτό αν εμφανίζεται εποχή που είναι αναπαραγωγική, δείχνει πιθανά προβλήματα, ωοθηκών, ορμονικά, στο συκώτι κτλ. Κανονικά πρέπει να είναι καφέ ή μισοκαφέ άσπρο κτλ.
 
Λυπάμαι πολύ! ☹ Μην πάρεις ακόμα άλλο πουλάκι! Παρακολούθησε το άλλο πολύ στενά γιατί μπορεί να έχει κολλήσει.. Και φυσικά καθάρισε το κλουβί όσο καλύτερα μπορείς!
 
Λυπαμαι πολυ για το πουλακι σου.. Οπως ειπαν και τα κοριτσια, παρατηρησε στενα τη Σαρα και πεταξε την χυμα τροφη αφου υποψιαζεσαι οτι το πουλι πεθανε απο δηλητηριαση λογω αυτης. Το καλοκαιρι δεν ειναι η καταλληλη περιοδος για την αγορα πουλιου.. Θα σου προτεινα να δωσεις βαση στη φροντιδα του Budgie που εχεις τωρα και απο Σεπτεμβρη αγοραζεις και το αρσενικο :)
 
Ευχαριστω.Αλλα απο απορια γιατι ειναι κακο να αγορασω αρσενικο τωρα το καλοκαιρι;
 
Γιατί θα φύγεις πριν προλάβεις να το παρατηρήσεις στην υγεία του, πριν προσαρμοστεί θα υποστεί και άλλη αλλαγή και γιατί τα φετινά πουλάκια είναι ακόμα μικρά και δεν έχει φανεί ακόμα το φύλο του ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει φανεί.
 
Ευχαριστω και παλι.:D

Απο οτι μου ειπατε πιο πιθανο το βλεπω να ειχε καποιο ορμονικο προβλημα γιατι διαροια ετσι στα καλα καθουμενα...

Εκτος αν εφαγε κατι που δεν επρεπε...
 
Λυπαμε πολυ Ελευθερια!☹Πριν δυο μηνες το ειχα παθει περιππου το ιδιο με ενα θυλικο μπατζι που ειχα! Ειχε παθει δηλητιριαση απο δικο μου λαθος επειδη ειχα αφησει το αυγο 2 μερες! Ευτηχως που το αρσενικο δεν επαθε τιποτα! Μετα απο λιγο καιρο του πηρα ενα θυλικο!
 
Back
Top