Γενικά Πειράζει πού έχω μόνιμα τη φωλιά στα παπαγαλάκια;

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
υπάρχει περίπτωση να μην ζευγαρώνουν οι παπαγάλοι επειδή έχω τήν φωλιά όλο το έτος στό κλουβί; τήν άφησα εσκεμένα αφού όταν τήν είχα βγάλει γιά 1 εβδομάδα δεν έτρωγαν καί είχαν ακεφιές. μόλις τήν ξαναέβαλα ήταν και η δυό τους στο τσακίρ κέφι.
 
Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Την χρησιμοποιούν; Μπαινοβγαίνουν; Παίζουν; Πάντως να είναι ανασταλτικός παράγοντας στο ζευγάρωμα, το θεωρώ απίθανο.
 
όλο τον χρόνο τήν έχουν σαν προέκταση τού κλουβιού τους όταν μάλιστα μία φορά απειλήθηκαν από γεράκι μπήκαν εκεί καί σώθηκαν. Πέρσι τα είδα να ζευγαρώνουν χωρίς ποτέ όμως να κάνουν αυγό. σκέφτηκα πώς ο ερσενικός ήταν μικρός. Φέτος είναι 2 χρονών και η θυλικιά 3 . λέτε να προβληματίζονται σε τι κόσμο θα φέρουν τα παιδία τους;
 
Ενδέχεται να τους απασχολεί η αποκατάσταση, μπορεί όμως να θέλουν να χαρούν τα νιάτα τους :)
Πάντως αφού δεν έχεις δει καθόλου αυγό, το θέμα προέρχεται από το θηλυκό σου. Ο χαλινός είναι εντελώς καφέ;
 
σιγουρώτατα ειναι ζευγάρι. Ναι μαρία ο χαλινός είναι εντελώς καφέ.η θυλικιά όπως λές είναι νοχελική και βαριεστημένη. Δέν είναι άρρωστη απλά έτσι ξέρω και εγώ;
 
Το ότι είναι νωχελικη και βαριεστημενη δεν είναι καλό.. Μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας.. Βάλτο μόνο του σε ένα κλουβί, σε ζεστό μέρος(γύρω στους 30 βαθμούς αν γίνεται), και δώστου ηλεκτρολύτες (almoral plus είναι ανθρώπινο και μπορείς να το πάρεις από το φαρμακείο, ένα φακελάκι το διαλύεις σε ένα ποτήρι νερό και το βάζεις στην ποτίστρα). Αφού κάνεις αυτά πρέπει να δεις τις κουτσουλιές του, το στερνο, την κοιλίτσα του και να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά του.. Τρώει και πίνει κανονικά; Εύχομαι να μην έχει τίποτα και να κάνω λάθος!
 
όχι δεν έχει τίποτα μην ανυσηχής. είναι πάντα έτσι η σάντυ. Μέχρι και εματολογική της κάναμε είναι εντάξει. έχει την δική της ιστορία. Δόθηκε από μικρούλα σε ένα παιδάκι πού έπασχε από καρκίνο. μεγάλωσε στήν αγκαλία του δεν είχε κλουβί παρά μόνο ήταν όλη τήν ημέρα με τον μικρό κοσμά. Δυστηχώς όμως ο μικρούλης πεντάχρονος έφυγε από τήν ζωή στο νοσοκομείο με τήν σάντυ να στέκει απαρηγόρητη δίπλα του. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτήν τήν εικόνα. Δύο μέρες μετά το παπαγαλάκι έστεκε έξω από το παράθυρο του δωματίου που ήταν ο κοσμάς χωρις να φέυγει καθόλου. της έβαλα φαγητό και νερό στό περβάζη του παραθύρου και μετά ένα κλουβί και σιγά σιγά έμαθε να μπένει στο κλουβί για φαγητό και ύπνο.40 μέρες χρειάστηκαν για να καταφέρω όλο αυτό και να τήν πάρω σπίτι. Για εμένα το πουλάκι αυτό είναι το ιερότερο σύμβολο της φιλίας. και άντε τώρα για να γελάσουμε πέρασε 1 χρόνος και έχει σύντροφο και προσπαθή και αυτή να ξεχάσει με τον δικό της τρόπο.
 
Στο θεμα που τα παρουσιασες αν διεκρινα καλα απο τη φωτογραφια που μας εβαλες το γαλαζιο πουλακι ειναι εγγλεζικο ή αλλιως εκθεσιακο μπατζι και λιγο μεγαλυτερο σε μεγεθος, κανω λαθος;

Τα εγγλεζικα απ'οτι εχω διαβασει ειναι μερικες φορες σαν χαρακτηρες λιγο πιο νωχελικα πουλια κι οχι τοσο δραστηρια οσο τα κοινα μπατζι.
 
ναι είναι αυτό πού λές είναι αρκετά πίο μεγάλη από τον αρσενικό. εκείνος όταν τόν πήραμε ήταν μισή μερίδα μπροστά της.
 
Τα εγγλεζικα απ'οτι εχω διαβασει ειναι μερικες φορες σαν χαρακτηρες λιγο πιο νωχελικα πουλια κι οχι τοσο δραστηρια οσο τα κοινα μπατζι.
Ναι, έχεις δίκιο το δικό μου το γκρι εχει κάτι ρίζες από οικογένεια εγγλέζικων και δεν είναι τόσο δραστήριο όσο τα άλλα 😵
 
Back
Top