Αναπαραγωγή Πειτε μου την γνωμη σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jenia21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jenia21

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2007
Μηνύματα
110
Πόλη
Σαλαμίνα
Εχω τοποθετηση περιπου 10 φωλιες περιμετρικα της κλουβας και κοιταχτε που κανουν τις φωλιες. Δεν πανε μεσα στη φωλια αλλα απο πανω. Μηπως δεν εχω βαλει καλα τις φωλιες να κανω κατι αλλο η να τα αφησω ετσι;Ειναι 3 ζευγαρια που κανουν το ιδιο.Φοβαμαι εκει που κανουν τις φωλιες οτι θα τα ενοχλουν τα αλλα πουλια και στο τελος θα παρατησουν τις φωλιες. Θα ηθελα σας παρακαλω την γνωμη σας και την βοηθεια σας. Ευχαριστω εκ των προτερων!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
οι καρδερινες ειναι πουλια πολυ επιλεκτικα ως το σημειο που θα φτιαξουν φωλια και εσυ απο την στιγμη που τους εχεις βαλει φωλιες για να διαλεξουν και αυτες χτιζουν την φωλια τους εκει αυτο σημενει οτι εκει ειναι το μερος που τους αρεσει και δεν μπορεις να κανεις τιποτα παρα μονο να τις αφησεις να χτισουν τις φωλιες τους ηρεμα.
 
Pistebo tora einai to kalitero na finis etsi, exeis malon omos to problima, pos na baleis daxtilidia ta mikra.
I karderina psaxnei panta oso pio psilo ginete, na sfiaxnei tis folies tis. Gia tin epomenei fora to ksereis, kai boris na kanis tis folies pio psila na min menei keno apo pano.

Kala apogonos na exeis.

Alexandros
 
Jenia21, τα πράγματα έχουν πάρει την πορεία τους & όπως βλέπω είναι & θετική!
Το πρόβλημα (αν υπάρχει), ίσως είναι ότι οι φωλιές σου είναι πολύ κρυμμένες.
Αν καταλαβαίνω καλά, από το βίντεο δεν είναι φαίνεται καθόλου.
Οι καρδερίνες θέλουν φωλιές σε σημείο που το οπτικό τους πεδίο να είναι ευρύ.
Είναι "κουτσομπόλικα" πουλιά. Σε κλούβες με 2-3 φωλίες (το ζευγάρι) συνήθως επιλέγουν σημεία κοντά στη πρόσοψη. Με αυτό το "σκεπτικό" επιλέγουν & στην φύση σημεία να χτίσουν τη φωλιά τους.
Στο βίντεό σου, διάρκειας δυόμισι λεπτών δεν εμφανίζεται κανένα "περαστικό" πουλί. Εξάλλου, η κλούβα σου μάλλον είναι μεγάλη & δεν υπάρχει συνοστισμός.
Στο κούρνιασμα κάποια πουλιά θα ψάχνουν για προφύλαξη. Θα σου πρότεινα να δημιουργήσεις & άλλα τέτοια σημεία, ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές τα άλλα πουλιά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι πως θα "στήσουν" οι καρδερίνες τη φωλιά, δεδομένου ότι δεν είναι σε έτοιμο πανεράκι. Είναι όμως αρχέγονα, με ισχυρά ένστικτα. Εκεί θέλει βοήθεια από σένα ώστε να έχουν υλικά φωλιάς διάφορα.
Κάτι που θα πρέπει να προσέξεις είναι ποια άλλα είδη έχεις στην κλούβα.
Ο κότσυφας τρώει αυγά από φωλιές, οι Σπίνοι καμιά φορά δημιουργούν προβλήματα με την επιθετικότητά τους την περίοδο αναπαραγωγής.
Γενικώς η αναπαραγωγή σε μεγάλες κλούβες με ή χωρίς άλλα πουλιά δεν ενδείκνυται.
Καλή επιτυχία, ελπίζω το επόμενο βίντεο σου να είναι με νεοσσούς καρδερίνων!
 
Έχεις κάνει καλή δουλειά, μπράβο πρέπει να είσαι μερακλής. Βάλε τις φωλιές σε γωνία εκεί που το χάραμα βαράει ο ήλιος ως τις 09.30 τότε θα δείς διαφορά
 
Παιδια ευχαριστω για την βοηθεια.Αλεξανδρε τα μικρα δεν τα δαχτυλιδωνω και περσι βγηκαν 5 μικρα και τα αφησα ετσι.Φιλε Χαρη οι φωλιες πραγματι ειναι πολυ σκεπασμενες με πρασιναδα γιατι νομιζα οτι ειναι καλυτερα ετσι. Κοτσυφα δεν εχω αλλα ενα ζευγαρι σπινους μαλλον θα τους βγαλω με αυτα που ειπες. Περαστικο πουλι δεν ειδες γιατι ειναι απο πολυ κοντα το βιντεο εχει περιπου 35 πουλια μεσα.
 
αλλα ενα ζευγαρι σπινους μαλλον θα τους βγαλω με αυτα που ειπες.

Του σπίνους παρακολούθησέ τους & εάν δεις ότι έχουν προβληματική συμπεριφορά, πράξε ανάλογα.
Αν τους αλλάξεις τώρα (εάν δεν είναι πουλιά χρονών) κινδυνεύεις να χάσεις τη χρονιά.
Πριν καμιά 20αριά μέρες σε κλούβα που έχω 3 αρσενικούς σπίνους πάνω από 3,5 χρόνια, έβαλα έναν καινούριο αρσενικό με φόβο- λόγω & σχετικού πυρώματος μην εκδηλώσουν "κυριαρχική" συμπεριφορά.
Όλα πήγαν μία χαρά.
Γενικώς είναι, κατά τη γνώμη μου ήπια πουλιά, μερικές φορές ίσως κατά το ζευγάρωμα μπορεί να γίνουν πιο "κυριαρχικά".
Ένας εκτροφέας, φέτος, μου ανέφερε ότι αναγκάστηκε να βγάλει από μία κλούβα τη μία εκ των δύο θηλυκών του, γιατί ο αρσενικός του κόντεψε "να τη σκοτώσει".
Από ότι είδα, στις διαστάσεις που ανέφερες σε άλλο φόρουμ, η κλούβα σου είναι πάρα πολύ μεγάλη(τι μεγάλη, "άρχοντική"!), οπότε τέτοια φαινόμενα γενικώς μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν.
 
θα ηθελα να πω κατι ασχετο με το θεμα πριν μερικες μερες ενα εμπειρο μελος του σιτε που ασχολειτε με τη αναπαραγωγη των καρδερινων μου ειχε πει οτι το να εχεις σπινους μαζι με τις καρδερινες ειναι το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις γιατι η φωνη του σπινου θεωρητε κακης ποιοτητας ηχος και χαλαει το κελαιδημα των καρδερινων για αυτο και θα σου προτεινα να εχεις μακρυα τους σπινους απο τις καρδερινες σου.
 
Φιλε Αρη αυτο το εχω ακουση και εγω αλλα αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει η αρμονικη συμβιωση με τα αλλα πουλια και αν γεννηθουν μικρα θα τα παρω σε αλλο μερος για τις φωνες και εξημερωση τους.
 
ενταξει μπορεις να κανεις οτι θελεις αλλα εγω οφειλα να σου το πω σε περιπτωση που δεν το γνωριζες.
 
Ευχαριστω φιλε αν και οσα βιντεο εχω δει με καρδερινες εχουν στο κελαιδισμα τους σπινο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην ειναι καλο το πουλι οταν κανει σπινο
 
δεν ξερω ουτε εγω για να σου πω την αληθεια το μονο που ξερω ειναι οτι η φωνη του σπινου θεωρητε κακης ποιοτητα ηχος και χαλαει το κελαιδημα των καρδερινων. Μαλλον σε αυτο το ερωτημα πρεπει να μας απαντησει καποιο εμπειρο μελος που ασχολειτε με τις καρδερινες και ξερει το λογο.
 
Η γνωμη μου ειναι οτι οταν σε μια κλουβα εχεις 30 καρδερινες, οι 2 σπινοι δεν ειναι προβλημα απο πλευρας να χαλασει η φωνη των μικρων καρδερινων. Το μονο που πρεπει να προσεχθει ειναι η επιθετικοτητα του αρσενικου σπινου. Παντως φοβερη η κλουβα σου.
 
Δεν ξέρω εάν η φωνή του Σπίνου θεωρητε κακής ποιότητας, αυτό που ξέρω είναι πως αν κάνεις μια βόλτα στο δάσος αυτή την εποχή, αγαλιάζει η ψυχη σου που τους ακούς. Το μυαλό σου ηρεμεί και γυρνάς σπίτι άλλος άνθρωπος. Κοντά στο σπίτι μου είναι το δημοτικό σχολείο και ως γνωστό τα περισσότερα σχολεία έχουν κωνοφόρα δεντρα. Κάθε πρωί που πίνω τον καφέ μου, ακούω τους σπίνους να κελαηδούν και μου φτιάχνουν την μέρα. Γιατί θα πρέπει τα άλλα πουλιά να είναι καλύτερα; Μήπως απλά έχουμε κόλλημα; Κάθε πουλι έχει την δική του αξία και ομορφιά.
 
και εμενα αυτο με παραξενευει γιατι το να ακους σπινους ειναι πολυ ωραιο και μου αρεσει πολυ το κελαιδημα τους τωρα γιατι λενε ετσι για την φωνη των σπινων δεν ξερω.
 
Οι σπίνοι όταν παλιώσουν έχουν πολύ μελωδική φωνή. Το κακό με τον σπίνο είναι ότι αυτό το σπιν σπιν που κάνει είναι πολύ εύκολο να μαθευτεί από την καρδερίνα. Όταν λοιπόν πλέκει η καρδερίνα και μέσα στην πλοκή της πετάει και κανένα σπιν σπιν ακούγεται ηχητικά άσχημο και χαλάει και την πλοκή της φωνής της.
Οι σπίνοι ζουν αρμονικά με άλλα πουλιά. Όμως την περίοδο της αναπαραγωγής όταν φτιάχνουν ζευγάρια είναι πολύ επικίνδυνοι γιατί υπερασπίζονται τον χώρο τους.
 
Επειτα απο παρακολουθηση ειδα οτι πραγματι ειναι επιθετικος πεταει πολυ γρηγορα μαζι με τη θυληκια και δεν θελει αλλα πουλια κοντα του. Μαλλον θα βγει εξω για βολτα ο μαγκας.
 
χεχεχε ποιο καλη η μοναξια για τον φιλο μας τον σπινο ας ξεχασει την πολυτελεια της υπεροχης κλουβας σου
Καλη επιτυχια κιολας για τα ζευγαρακια σου
 
Φιλε Θεμη μαλλον θα γελασει τελευταιος ο μαγκας θα τον αφησω ελευθερο μαζι με την θυληκια δεν τον βαζω σε κλουβι
 
  • Like
Αντιδράσεις: Themis
Εσυ ξερεις αγορινα μου καλυτερα κανε οτι καταλαβαινεις ξερεις τι θα ηταν υπεροχο;Να τον αφησεις να φυγει και αυτος να ειναι ολη μερα εξω στον κηπο σου και να σου κελαιδαει.
Πραγματικα θα πρεπει να ειναι υπεροχο συναισθημα, μακαρι να το ζησεις αν τελικα τον αφησεις.
 
Back
Top