Γενικά Πενταμελής οικογένεια cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chrisman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chrisman

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2012
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Αφού γυρίσαμε και από τις διακοπές τους Πάσχα, καιρός να συστήσω και τα δικά μου παπαγαλάκια!
Ας ξεκινήσουμε με το ζευγάρι, λοιπόν, ο αρσενικός είναι normal grey 8-9 ετών και η θηλυκιά whiteface 7-8 ετών. Είναι φορείς και άλλων χρωμάτων γιατί έχουν βγάλει μικρά χρωματισμού lutino και albino (whiteface lutino δηλαδή).

1.webp2.webp

Εδώ είναι ένα "μικρό" τους, αρσενικό whiteface γεννημένο αρχές Οκτωβρίου του 2014. Είναι το μόνο στο οποίο έχω μάθει να σφυρίζει κιόλας με συγκεκριμένο ρυθμό!

3.webp4.webp5.webp

Και τέλος, δύο κόρες, μία normal grey και μία whiteface. Και οι δύο είναι γεννημένες τον Ιούνιο του 2015.

6.webp
7.webp8.webp
 

Συνημμένα

  • 7.webp
    7.webp
    34,3 KB · Προβολές: 0
  • 8.webp
    8.webp
    81,5 KB · Προβολές: 0
Πολύ όμορφα όλα τους φτου φτου να τα χαίρεσαι!
 
Ευχαριστώ πολύ! :D
Ξέχασα να προσθέσω, καταρχάς, ότι το καλοκαίρι σκέφτομαι να φτιάξω μια αρκετά μεγάλη κλούβα στο μπαλκόνι (περίπου υ:2,00 χ μ:1,10 χ π:0,80) οπότε οποιαδήποτε ιδέα σχετικά με τα υλικά ή οτιδήποτε άλλο καλοδεχούμενη, αν και έχω μια γενική ιδέα για το πώς θα το κάνω.
Επίσης, έχω μια απορία σχετικά με τα θηλυκά (κυρίως τα whiteface). Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει γονιδιακό θέμα σχετικά με την ουρά; Γιατί δεν μεγαλώνει ποτέ. Ενώ ξεκινάνε να βγάζουν τα φτερά της ουράς μετά από λίγες μέρες δεν υπάρχουν ή είναι κομμένα. Δεν υπάρχει σίγουρα πρόβλημα τσακωμών. Τη μάνα μάλιστα δεν την έχω δει ποτέ με ολόκληρη ουρά. Το μικρό whiteface ενώ όταν γεννήθηκε και βγήκε από τη φωλιά είχε βγάλει κανονικά ουρά μετά από κάποιες μέρες σαν να έσπασε. Και το θηλυκό normal grey το ίδιο αν και είναι σε καλύτερη μοίρα.
 
Να τα χαίρεσαι! Πιθανότατα σπάνε οι ουρές διότι έχεις πολύ κοντά στα κάγκελα τις πατήθρες. Θα πρέπει να τις τοποθετήσεις έτσι ώστε τα πουλιά να μπορούν να κάνουν πλήρη περιστροφή χωρίς να χτυπούν την ουρά στα κάγκελα. Οι πατήθρες σε γωνιακή θέση είναι ακατάλληλες για πουλιά με τόσο μακριά ουρά. :)
 
Να τα χαίρεσαι! Είναι πανέμορφα και περιποιημένα.
 
Πολύ όμορφα, ξεχωριστά και ιδιαίτερα! Όλη η οικογένεια! Να τα χαίρεσαι όλα!
 
Back
Top