Ασθένειες Περίεργες ακαθαρσίες

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dgeorg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dgeorg

PB New Member
Πόλη
Κόρινθος
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι εδώ και ένα χρόνο μέλος στο site αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε παραστεί η ανάγκη να εμπλακώ και εγώ σε κάποια συζήτηση κυρίως λόγω του ότι οι γνώσεις μου για τα πουλιά είναι ελάχιστες. Ομολογώ όμως ότι παρακολουθώντας και διαβάζωντας καθημερινά τα posts σιγά σιγά αρχίζω και εγώ να κατανοώ καλλύτερα τον υπέροχο κόσμο των φτερωτών μας φίλων.
Θα ήθελα λοιπόν και εγω την βοήθειά σας.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε αγόρασα μια καναρινούλα. Ήταν και είναι υγιέστατη και ζωηρή. Μου έχει κάνει δύο γέννες (μία επιτυχημένη και μία όχι). Το "πρόβλημα" είναι ότι απο την ημέρα που την αγόρασα δεν έχει σταματήσει να κάνει πολλές κουτσουλιές με περίεργο σχήμα. Σαν μικρή παχειά κλωστή μπορώ να πώ. Ανεβάζω και 3 φωτογραφίες για να σας βοηθήσω περισσότερο. Οποιαδήποτε συμβουλή θα είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δημήτρης

Συνημμένα

• 01-11-07_1354.webp
    01-11-07_1354.webp
    19,4 KB · Προβολές: 128
  • 01-11-07_1355.webp
    01-11-07_1355.webp
    25,5 KB · Προβολές: 139
  • 01-11-07_1423.webp
    01-11-07_1423.webp
    26,2 KB · Προβολές: 123
Μπορείς να μας πεις περιληπτικά ποια είναι η διατροφή του πουλιού; Ποιες τροφές τρώει και με ποια συχνότητα; Τι μείγμα σπόρων της δίνεις;

Επίσης θα ήθελα να σου προτείνω για το επόμενο διάστημα ή καλύτερα για πάντα από δω και πέρα, να αντικαταστήσεις την εφημερίδα με χαρτί από τον εκτυπωτή σου ας πούμε και να συνεχίσεις την παρατήρηση.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε αγόρασα μια καναρινούλα. Ήταν και είναι υγιέστατη και ζωηρή. Μου έχει κάνει δύο γέννες (μία επιτυχημένη και μία όχι). Το "πρόβλημα" είναι ότι απο την ημέρα που την αγόρασα δεν έχει σταματήσει να κάνει πολλές κουτσουλιές με περίεργο σχήμα. Σαν μικρή παχειά κλωστή μπορώ να πώ. Ανεβάζω και 3 φωτογραφίες για να σας βοηθήσω περισσότερο. Οποιαδήποτε συμβουλή θα είναι ευπρόσδεκτη.
Υπό αυτές τις συνθήκες νομίζω πως δεν θα έπρεπε να μπει σε διαδικασία ζευγαρώματος. :)

Σταύρο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου.

Σε όλα τα καναρίνια που έχω η τροφή είναι η εξής :
"Tυποποιημένη τροφή για καναρίνια" που μπορεί να αγοράσει κανείς από οποιοδήποτε pet shop.
Πάντα υπάρχει αβγοτροφή στο κλουβί (από petshop) άλλες φορές κίτρινη και άλλες φορές κόκκινη.
Μία φορά στίς 10 ημέρες περίπου τους βάζω και βραστό αβγό.
Κατά διαστήματα δίνω foniopady.
Φρούτα διάφορα εποχής (Σε όχι συγκεκριμένα διστήματα)
Τον τελευταίο μήνα δίνω και φυτρωμένες φακιές.

Αναφέρω ότι η διατροφή είναι η ίδια σε όλα τα πουλιά αλλά το πρόβλημα το είχε και συνεχίζει να το έχει μόνο αυτή η θηλυκιά που αναφέρω.

Εμένα μου φαίνονται όσο μπορώ να διακρίνω για σκουλήκια κάνε μια απόπαράσιτοση για δυο μέρες βαλέ λίγο προβιοτίκο δυο τρεις μέρες και κόψε λαχανικά φρούτα και φυτρωμένους σπόρους.

STRATIS XX

Να σε ρωτησω, οταν ηταν στην αναπαραγωγικη περιοδο, ειχε χασει πουπουλα γυρο απο το ραμφος και κατω απο αυτο περισσοτερα;

Εμένα μου φαίνονται όσο μπορώ να διακρίνω για σκουλήκια κάνε μια απόπαράσιτοση για δυο μέρες βαλέ λίγο προβιοτίκο δυο τρεις μέρες και κόψε λαχανικά φρούτα και φυτρωμένους σπόρους.

STRATIS XX
Φίλε Στρατή,
Αν θέλεις δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα κάνω αποπαρασίτωση καθώς επίσης να μου πείς τι είναι το προβιοτικό.

Για τον φίλο τον Μιχάλη, θέλω να του πω ότι ποτέ δεν είχα ούτε και έχω κανενός είδους πρόβλημα με την κανάρα εκτός από τις περίεργες ακαθαρσίες.

Ta itela na toniso oti ta probiotika den ine farmaka ke den therapevoun tipota , i stigmiea xorigisitous ( gia 2-3 meres den boitai) an gnorizoume ton tropo pou energoun sto soma tou pouliou.
Antitetos ta probiotika san meros tis etisias diatrofis ton poulio mas ine poli kala , panta se sxesi me tis odikies tou kataskevasti

Φίλε dgeorg.
Αυτό που σου λέει ο Στρατής είναι κάτι πολύ εύκολο, αρκεί να ρωτήσεις κάποιο κτηνίατρο. Οι κτηνίατροι το πρώτο πράγμα που κάνουν με όλα τα ζώα, συντροφιάς και παραγωγικά, είναι να δίνουν αποπαρασιτώσεις, τόσο εσωτερικά για το ζώο (σκουλήκια, κλπ), όσο και εξωτερικά (ψείρες, τσιμπούρια κλπ) και μάλιστα σε επαναλαμβανόμενο, περιοδικά, χρονικό διάστημα.
Αν θέλεις και λόγο κοντινής απόστασης, (Κιάτο), έχω να σου συστήσω κάποιον.
Φιλικά,

Φίλε georgekouk,

Κάθε 2 μήνες χρησιμοποιώ για αποπαρασίωση το TENIAZINE. Το μόνο πουλί που έχει πρόβλημα είναι αυτή η καναρίτσα που έχω αναφέρει.

Συμφωνώ με τις αποπαρασιτώσεις αλλά σας διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό. Το πουλί χρειάζεται κτηνίατρο ή ακόμα καλύτερα πτηνίατρο για τον απλούστατο λόγο του ότι θα μπορέσει να εξετάσει τις "ακαθαρσίες", προφανώς με μικροσκόπιο, και να αποφανθεί πλέον με βεβαιότητα για το τι είναι ακριβώς, πριν φυσικά χορηγήσει οτιδήποτε.

Καλημέρα Νίκο και σε όλους τους αναγνώστες.
Αυτό εννοούσα όταν πρότεινα τον δικό μου κτηνίατρο. Έχει πάθος με την έρευνα και όπως ίσως καταλαβαίνεις έχει και μικροσκόπιο και όλα τα συναφή για έλεγχο και των περιττωμάτων.
Και επειδή ο dgeorg μένει σχετικά κοντά στην πόλη μου, Κόρινθος - Κιάτο 18 χλμ., θεώρησα -στο μέτρο που μου επιτρέπεται- να του τον συστήσω.

Συμπληρώνοντας θα ελεγα οτι λόγo του ότι από τη φωτογραφία δεν μπορώ να διακρίνω χρώμα και μορφή στις ακαθαρσίες αλλά μονό σχήμα υπέθεσα ότι είναι σκουλήκια αν κανείς απόπαράσιτοση τόσο συχνά αποκλείετε να είναι σκουλήκια *(εκτός να είναι κάποιο μικρόβιο που δεν το πιάνει το συγκεκριμένο φάρμακο )
Όσο για τα προβιοτικα αν το πουλάκι δεν νοσεί με συμπτώματα διάρροιας η κάποιας εντερίτιδας η κοκκίασης θα το βοηθήσουν επαναφέροντας την χλωρίδα του εντέρου σε φυσιολογικά επίπεδα. Αλλά συμφωνώ ότι διαγνώσεις από μακριά δεν γίνονται.

STRATIS XX

Καλημέρα Νίκο και σε όλους τους αναγνώστες.
Αυτό εννοούσα όταν πρότεινα τον δικό μου κτηνίατρο. Έχει πάθος με την έρευνα και όπως ίσως καταλαβαίνεις έχει και μικροσκόπιο και όλα τα συναφή για έλεγχο και των περιττωμάτων.
Και επειδή ο dgeorg μένει σχετικά κοντά στην πόλη μου, Κόρινθος - Κιάτο 18 χλμ., θεώρησα -στο μέτρο που μου επιτρέπεται- να του τον συστήσω.

Φίλε Γιώργο,
Πολύ ευχαρίστως να μου συστήσεις τον γιατρό που ξέρεις αλλά θα επικοινωνήσω μαζί σου την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος είναι ότι πήγα το πουλάκι εδώ στη Κόρινθο σε ένα κτηνίατρο και μου πρότεινε να to ταίζω για καμιά δεκαριά ημέρες μόνο με στεγνή τροφή και φρυγανιά τριμμένη. Απ'ότι μου είπε δεν βλέπει κάτι το περίεργο στις ακαθαρσίες εκτός του ότι είναι λίγο "νερουλές". Θέλει με αυτή τη διατροφή να δεί κατά πόσο θα επανέλθουν οι ακαθαρσίες σε πιο "στερεά" μορφή. Θα δω τι αποτέλεσμα θα έχω και αν χρειαστεί θα επικοινωνήσω μαζί σου. Σε ευχαριστώ και πάλι και εσένα και όλους όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου.

Δημήτρης

Back