Ασθένειες Περίεργες κουτσουλιές κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AthinaJR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AthinaJR

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
258
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα σας,

Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο θέμα, ο μικρός μου τελικά έχει τον ιό PBFD.
Είναι 8μηνων και κατόπιν σύστασης της κτηνιάτρου του κάνω μπάνιο με διάλυμα ποσιμης αλόης 2 φορές τη βδομάδα. Μετά το μπάνιο (με απλικατερ) τον σκουπίζω με πετσέτα και βάζω το κλουβί του μπροστά απο μια θερμάστρα αλογόνου για να ζεσταθεί και να στεγνώσει. Δείχνει να απολαμβάνει τη ζεστασιά. Πηγαίνει στο πιο κοντινό κλαδί.
Χθες τον έκανα μπάνιο και το μεσημέρι του έδωσα να φάει σπανάκι.
Απο το απόγευμα άρχισε να κάνει νερουλες κουτσουλιές. Και σήμερα είναι αρκετά υγρές αλλά οχι οσο χθες.
Σας παραθέτω εικόνα για να μου πείτε την άποψη σας.
Του έδωσα με σύριγγα, δυο σταγόνες νερό με aviomycin το πρωι.
Πότε πότε τρέμει.
Δεν έχω θέρμανση στο δωμάτιο, η θερμοκρασία είναι γύρω στους 18-20 βαθμούς.
Σήμερα τρώει μόνο σπόρια και μιλετ για να δω αν έφταιξε το σπανάκι.
Απο διάθεση, δεν μπορώ να πω οτι είναι στα καλύτερά του. Ψιλοπαιζει, ψιλοτραγουδαει και εντύπωση μου κάνει που κοιμάται συχνά κατα τη διάρκεια της μέρας. Και τώρα που σας γράφω ειναι στον ωμο μου και κοιμάται. Φυσιολογικη στάση, στο ενα ποδι με το κεφάλι πισω.

Compress_20220109_140209_9350.webp
 
Disclaimer: Δεν ξέρω συγκεκριμένα για κοκατίλ. Η κουτσουλιά μοιάζει να μην έχει το κρυσταλλικό κομμάτι των ούρων, νομίζω λέγεται ουρίτης στα ελληνικά, το οποίο όντως είναι προβληματικό. Σε όλα λείπει το λευκό κομμάτι ή έτυχε? Συγκεκριμένα, ένα τρομαγμένο πουλάκι μπορεί να έχει μια κένωση πανικού η οποία συνήθως δεν έχει αυτό το κομμάτι, οπότε από μόνο του δεν είναι υποχρεωτικά θέμα, αν όμως γίνεται συστηματικά κάτι σημαίνει.

Η αντιβίωση σκοτώνει μικροοργανισμούς, παθογόνους και μη, με αποτέλεσμα να προκαλούν συχνά διάρροιες. Μπορεί η κ. Δουκάκη να του δώσει κάποιο προβιωτικό για να στρώσει λίγο το έντερό του, κι εμείς εκέι είμαστε. Ομόιως και το σπανάκι, αν δεν τρώει συχνά, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Η έλλειψη διάθεσης χειμωνιάτικα είναι συνήθης τον χειμώνα, και τα κορίτσια μου βασικά κάθονται και με κοιτάζουν με κατσούφικο ύφος, λες κια μπορώ να διώξω τα σύννεφα και δεν τους κάνω την χάρη. Το ότι όμως το δωμάτιο είναι αρκετά κρύο τον ταλαιπωρεί. Εφόσον έχει και μια χρόνια ασθένεια ο οργανισμός του κουράζεται ούτως ή άλλως.

Η θερμάστρα είναι λίγο θέμα. Οι αλογόνου βασικά θερμαίνουν μέσω ακτινοβολίας, δεν είναι αρκετά ισχυρές ώστε να ζεστάνουν πολύ τις αέριες μάζες γύρω τους. Με μια γρήγορη έρευνα δεν φαίνεται να έχουν προβληματικά τμήματα όπως τεφλόν.
 
@Nausicaa Σε ευχαριστώ Ναυσικά.
Οι κουτσουλιές που κάνει τώρα είναι πιο πηχτες και έχουν και το άσπρο. Οπότε μάλλον ήταν απο το σπανάκι. Είχε καιρό να φάει. Παρόλο που του βάζω σχεδόν καθημερινά λαχανικά (φρούτα δε θέλει να τα δει καν) κάποιες φορές δεν τρώει. Το μόνο που τρώει πάντα σαν τρελός είναι το βραστό καλαμπόκι. Και τότε κάνει πολύ ρευστές κουτσουλιές.

Στους πόσους βαθμούς πρέπει να ναι ο χώρος που μένει και κοιμάται για να μην κρυολογησει; Νόμιζα ότι στους 18-20 αντέχει. Ακόμα δεν έχει χάσει τα φτερά και τα πούπουλα του. (Μόνο ουρά και κάποια πτήσης έχασε)

Θα ανεβάσω σύντομα και φωτογραφίες να σας τον παρουσιάσω.Κι αυτόν και την προίκα του😍😊.
Δεν το είχα κάνει ως τώρα γιατί περίμενα να βγάλει ουρά, που μάλλον δε θα καταφέρει λόγω της ασθενείας...
 
Θα μάθει, δεν πειράζει αργά αργά. Είναι και πολύ ταλαιπωρημενος, όταν αισθανθεί καλύτερα θα αρχίσει να τρώει και περισσότερο.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έλεγα ότι είναι οκ η θερμοκρασία, λόγω όμως της χρόνιας ασθένειας, δεν γνωρίζω. Άρρωστα ζώα δυσκολεύονται να διατηρήσουν την ομοιωσταση τους. Η κ. Δουκακη θα είναι πιο κατατοπιστικη.

Ναι βέβαια, πολλές φωτογραφίες! Δεν πειράζει, έχουν αστείο παπιοπισινο! Υπάρχει ένα βίντεο στο ΥΤ από το the Dodo με ένα επιθετικό κοκατιλ που επίσης δεν έχει ουρά, αλλά είναι πανέμορφο!
 
Και μιας και λέμε για το πτέρωμα ήθελα τη γνώμη σας για το ιαματικό ανθολουτρο της Landmark.
Διάβασα και το σχετικό άρθρο που υπάρχει στο φόρουμ.
Ο μικρός Joy Rigel έχει πολύ κακή ποιότητα φτερων. Θαμπά, σαν τσιμπημενα στις άκρες τους. Άλλα βγαίνουν λίγο ακανόνιστα η με λάθος φορά. Τον κάνω μπάνιο με αλόη όπως πρότεινε η γιατρός και όντως έχει σταματήσει να ματώνει. Επίσης του φεύγουν πιο σπάνια τα φτερά του.
Όμως συνεχίζουν να είναι θαμπά και τσιμπημενα (σαν αχτενιστα) στις άκρες τους.
Λέτε λίγο ψεκασμα με ανθονερο να βοηθούσε σε αυτό;

Το μηλοξυδο δεν του άρεσε και το φοβάμαι μην τον τσούζει σε ερεθισμενα σημεία.
[automerge]1641758899[/automerge]
@Nausicaa Σε ευχαριστώ. Έχει όντως πλάκα ο κωλοβουλης μου. Ενα φτερό του χει μείνει και πηγαινοέρχεται κι αυτό. Βγαίνουν συνεχώς νέα φτερά αλλά του φεύγουν πριν ολοκληρώσουν την ανάπτυξη τους.
Ετοιμάζω ενα κατεβατο ερωτήσεων για την κα. Δουκάκη. Θα της πω αν θέλει να της τις στείλω όλες μαζί με ενα mail για να μην την κουράζω με τηλεφωνήματα. 😊
 
Τελευταία επεξεργασία:
@AthinaJR για την κουτσουλια πιο πανω μηπως εχει να κανει και το οτι εφαγε σπανακι; Επισης εχω αγορασει το ανθολουτρο της landmark, βγαινει σε διαφορα αρωματα, εγω συγκεκριμενα το πηρα με λεβαντα αλλα δεν μπορω να πω πως μυριζει ωραια αντιθετως. Οσο για τον παπαγαλο μου το σιχαινεται μολις το δει φευγει. Ωστοσο ο καθε παπαγαλος ειναι διαφορετικος και ισως ο δικος σου το αποδεχτει πανω του και δεν θα εχει θεμα, και πιστευω θα του κανει και καλο οσον αφορα την ασθενεια του φτερωματος του γιατι καπου ειχα διαβασει πως κανει δουλεια. Παντως αν το αγορασεις ισως καλυτερα να επιλεξεις αυτο με αρωμα τριανταφυλλο.
 
@Kleos Ναι, οι κουτσουλιές ήταν έτσι επειδή του έδωσα σπανάκι. Την επόμενη μέρα που έφαγε μόνο σπόρια ήταν παλι συνηθισμένες. Επίσης έχω παρατηρήσει οτι με το αυγό αλλάζουν και γίνονται πιο μουσταρδι (ανοιχτόχρωμες) ενώ με το βραστό καλαμπόκι αν έχει αρκετό νερό γίνονται πολύ νερουλες.

Αν πάρω ανθόνερο δε θα πάρω σίγουρα λεβάντα γιατί με πειράζει το άρωμα της. Ήξερα οτι έχει δυόσμο αλλά για τριαντάφυλλο απο σένα το ακούω. Θα το δοκιμάσω μήπως του αρέσει. Χρειάζεται να τον βρέχω εντελώς η και ενα ελαφρύ ψεκασμα κάνει δουλειά;

Πάντως η αλόη πρέπει να κάνει καλή δουλειά γιατί έχει σταματήσει νά αιμορραγεί και όταν πετάει σπάνια του φεύγουν φτερά και αυτά με ελάχιστο έως καθόλου αίμα. Βέβαια το ξύσιμο πάει αέρα. Παιδευεται ο μικρός αρκετά.

Έστειλα ενα κατεβατο ερωτήσεις στην πτηνίατρο μου και ανυπομονώ να μου απαντήσει. (Ξέχασα να τη ρωτήσω για το ανθολουτρο αλλά δε θα του κάνει κακο να το δοκιμάσω πιστεύω)
 
@AthinaJR απο οσο εχω διαβασει στις οδηγιες για το ανθολουτρο, ψεκαζεις καποιες φορες στην μπανιερα του ενω εχει μεσα νερο και βαζεις τον παπαγαλο μεσα και οχι να ψεκασεις απευθειας τον παπαγαλο
 
Back
Top