Γενικά Περίεργη συμπεριφορά κοκατίλ

Garyfallos

PB New Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2017
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας,
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να ακούσω την άποψη σας σχετικά με την περίεργη συμπεριφορά του κοκατίλ μου, Άλεξ, ο οποίος είναι περίπου 14 χρονών. Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ και μέχρι πριν 2 χρόνια μοιραζόταν το ίδιο σπίτι με το άλλο μου κοκατίλ τον Ζιρού- τον οποίο έιχα μαζέψει από το μπαλκόνι μου πριν 4 χρόνια- αλλά τους χώρισα γιατί το τελευταίο διάστημα τσακώνονταν άσχημα.
Στο βίντεο που παραθέτω φαίνεται η συμπεριφορά του η οποία γίνεται αρκετά εχθρική όταν πλησιάζω πολύ και είναι κάτι που κάνει πολλές φορές μέσα στην μέρα. Επίσης πάντα πάει στην συγκεκριμένη γωνία. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το ζευγάρωμα αλλά θα ήθελα να ακούσω και την δικιά σας άποψη και κάποια λύση ίσως.

 
Εφ' όσον δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ μέχρι τώρα, περίεργο δεν είναι να αλλάξει συμπεριφορά σ' αυτή την ηλικία λόγω αναπαραγωγικής διάθεσης;
Δε νομίζω.
Πότε τους χώρισες και πότε άρχισαν να τσακώνονται;
Πριν η σχέση σας πως ήταν; Είναι ήμερο; Το βγάζεις εκτός κλουβιού; Άλλαξε κάτι στο κλουβί του ή στο περιβάλλον του γενικότερα;
Πρόσεξε τη διατροφή του, αν τρέφεται ικανοποιητικά και αν πίνει περισσότερο νερό.
Θα έλεγα να το πας για εξέταση σε κάποιο γιατρό, μήπως κάτι, το ενοχλεί και του δημιουργεί δυσφορία, πόνο.
 
Nομίζω πως ξεκάθαρα έχει κάνει φωλιά στη γωνία που έχει βρει σημείο εκεί που διπλώνει η κουρτίνα ή ότι είναι απο πίσω το ύφασμα. Το κάνουν και τα αρσενικά πολλές φορές. Βγάλε το κλουβί του σε ανοιχτό χώρο χωρίς τοίχο πίσω όπως πάνω σε ένα τραπέζι και βάλτον εκεί μόνο για ύπνο αν σε βολεύει το σημείο. Αν πάλι εξακολουθήσει αύξησε τις ώρες ύπνου σε 14-15 και βάλε κανένα ξένο αντικείμενο στο κλουβί του όπως ένα καινούριο παιχνίδι.
 
Πότε τους χώρισες και πότε άρχισαν να τσακώνονται;
Πριν η σχέση σας πως ήταν; Είναι ήμερο; Το βγάζεις εκτός κλουβιού; Άλλαξε κάτι στο κλουβί του ή στο περιβάλλον του γενικότερα;
Τους χώρισα 2 χρόνια πριν αλλά είναι στον ίδιο χώρο τα κλουβιά τους. Όταν τον είχα πρωτοπάρει αφιέρωνα αρκετό χρόνο μαζί του εξημερώνοντας τον, μετά λόγω περιορισμένου χρόνου τον είχα παραμελήσει αλλά τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι μαζί του, του ανοίγω την πόρτα κάθε μέρα βγαίνει έξω, βολτάρει.

Φοίβο θα δοκιμάσω να του αλλάξω σημείο για να δω αντιδράσεις.
 
Η εικόνα του δείχνει συμπεριφορά πουλιού που προστατευει και υπερασπίζεται τη "φωλιά" του... Που στην ουσία δεν υπάρχει αλλά έχει δημιουργήσει στη γωνίτσα.
Όπως σου είπαν και παραπάνω, αλλαγές στο κλουβί του και μετακίνηση του κλουβιού του σε άλλο σημείο θα του δημιουργήσει πιθανόν μικροανασφάλεια και πιθανόν να σταματήσει να το κάνει.
Εφόσον είναι αρσενικό δε διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία του, αλλά μόνο η συμπεριφορά του αλλάζει λόγο του οίστρου του.
Επίσης αν του προσθέσεις παιχνιδάκια και δραστηριότητες στο κλουβί του... Πολύ πιθανόν να ασχολείται περισσότερο με αυτά και να ξεχαστεί.

Μπράβο σας πάντως που ζει ο μικρός κοντά σας 14 χρόνια και η εικόνα του πουλιού δείχνει πόσο το περιποιείστε,όπως και το κλουβί που ζεί.
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη για τα καλά σου λόγια. Είμαστε πολλοί στην οικογένεια οπότε είναι λίγες οι φορές που μένει μόνος του τελείως. Θα κρατήσω τις συμβουλές σας, παιχνίδια και αλλαγή θέσης και θα επανέλθω με νεότερα.
Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιον από σας;
 
Κοίτα και το δικό μας θέμα:
https://community.petbirds.gr/threa...-κλωσσάει-τα-παιχνίδια-του.31226/#post-401553

Εκείνη την περιοδο καθόταν κάτω στο κλουβί σε μια γωνία, κλωσσώντας τα μπαλάκια, ήταν πολύ επιθετικός ακόμα και απέναντί μου, μόλις με εβλεπε να πλησιάζω στο κλουβί ετρεχε με ανοιχτές φτερούγες και εννοείται δεν τολμουσα να βαλω χερι στο κλουβί. Επίσης εκεινες τις μερες δεν ήθελε να βγαίνει έξω, παρ' ότι αφηνα την πόρτα του ανοιχτή.

Φάση είναι, θα περάσει :)
 
Back
Top