Ασθένειες Περίεργος όγκος

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης hapo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κάτω Πεύκη
καλησπέρα σε όλους.😕
πριν αρκετό καιρό (2 μηνες) παρεθεσα ενα πρόβλημα με το καναρίνι μου, οπου είχε βγάλει ενα φτερο του προς τα πλαγεια κ καθετα με τα υπολοιπα φτερά.

εσεις κ το πετ σοπ μου ειπατε κ σωστα οτι καποιο φτερό ειχε σχεδόν σπασει.
στο πετ σοπ ομως που το πηγα τραβηξαν κ εβγαλαν αυτό.
εδω κ 2 βδομάδες το πουλι εχει βγαλει κατι σαν ογκο στο σημειο εκεινο

τι δεν πηγε καλά; τι μπορει να εχει τώρα; καποια μόλυνση;
σε τι κτηνίατρο χρειαζεται να το πάω; υπάρχουν τέτοιοι;
ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων

Μήπως είναι η ιδέα σου οτι έβγαλε όγκο;
Αν είναι έτσι να του βάλεις λίγο βάμα ιοδίου στο σημείο μήπως υπάρχρει κάποιος μικροτραυματισμός. Προσπάθησε να δείς μήπως το καινούργιο φτερό γύρισε μέσα και έκανε κύστη.
Εάν δεν υποχωρήσει ως αύριο δές εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Κράτησε και φωτογραφικό αρχείο αν είναι δυνατόν και ενημέρωσε μας αν θέλεις. :)

οκ ευχαριστώ πολύ,
το κανάρι θα παει το συντομοτερο στο γιατρό κ θα ενημερωσω.

καλησπέρα σε ολους,
τελικά το καναρι πηγε στον Αχιλλέα( γιατρός) κ εχει γίνει κάποια κύστη κ απο τα δυο φτερά του. χαθηκα λιγο με τους ορους κ δεν μπορώ να σας μεταφερω την αιτία.
αυτο που σιγουρα μου ειπε ειναι οτι αυτο συμβαινει σε καποια ειδη καναρινιών κ χρεαζεται να το ψαχνεις συνεχεια μηπως κ το προλάβεις σε αρχικο σταδιο.
για την ωρα θα του τις αφαιρεσει αλλα δυστυχως αυτες μπορει να ξαναεμφανιστουν!
πολυ κριμα μιας κ αυτο του κανει λιγο τη ζωη δυσκολη.
στη διαθεση σας για περισσοτερα..

Αν ψαξεις λιγο το θεμα.. Κυριως σε οτι εχει να κανει με τα καναρινια εμφανισης... Θα δεις και θα βρεις οτι οι κυστες ειναι αποτελεσμα κακων επιλογων και ζευγαρωσεων...
π.χ... Καναρινια με μαλακο φτερωμα (buff)δεν επιτρεπετε να ζευγαρωνουν με καναρινια μαλακου φτερωματος... Κ. Ο. Κ.
Ολα αυτα θελουν ψαξιμο! Ξερω οτι δεν φταις εσυ.. Ετσι το πηρες, αλλα καποιοι πριν απο σενα προκειμενου να πουλησουν..ζευγαρωναν συστολα τα καναρινακια τους!
Ψαξτο λιγο...υπαρχουν σχετικες πληροφοριες, δεν ειναι κατι τρομερο!

ενα θεμα με κυστες ειναι εδω.
"http://www.glostercanary.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=25&lang=utf8"

γεια σας,
η ιστορία με το κανάρι μου είναι η πιο πάνω, κυστη δηλ.
το πρόβλημα τωρα ειναι οτι αυτη ξαναδημιουργήθηκε σχεδον αμεσως μετα απο την αφαίρεση της.
δεν εχω δυνατότητα να το πηγαινω συνεχεια σε γιατρό δυστυχως κ τωρα το πουλι δεν το βλέπω πολυ καλά.
η κυστη εχει γινει τεραστια αλλά το κακο ειναι οτι εδω κ 2 μερες το καναρι μου καθεται κατω κουλουριασμενο κ ακεφο, σημερα ηταν κ σχεδον ακουνητο, με μισοκλειστα ματια!
πιστευετε πως πρεπει να περιμενω το τελος;
εχει να κανει με τον ογκο του, εχει βαρυνει, πεθαίνει, τι;
θα ηθελα πολυ να το σωσω αλλά δεν το βλέπω..
ευχαριστω εκ των προτερων.

, δεν εχω δυνατότητα να το πηγαινω συνεχεια σε γιατρό δυστυχως κ τωρα το πουλι δεν το βλέπω πολυ καλά.
η κυστη εχει γινει τεραστια αλλά το κακο ειναι οτι εδω κ 2 μερες το καναρι μου καθεται κατω ...

Πιστευω πως αν ηταν θεμα χρηματων και μιλαγες στον γιατρο, θα βρισκατε σιγουρα λυση (στον Αχιλλεα ή οποιον αλλον)
Πιστευω επισης πως, αν ηταν θεμα χρονου, θα επρεπε να ειχες βρει λιγο χρονο. Λυμαμαι πολυ, αλλα δεν νομιζω πως θα τα καταφερει το πουλακι

😡😕

Αυτο τωρα τι νοημα εχει;Βιαζεσαι να μαθεις αν θα πεθαινει; Δεν εχει καμια αξια πλεον. Γι'αλλα πρεπει να βιαζομαστε, δηλ. μηπως και προλαβουμε πριν φτασουν εκει τα πραγματα)

φίλε sissy, εαν κ με πόνεσαν αυτά που είπες ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά οσο ζουμε μαθαίνουμε απο τα λάθη μας αλλά κ απο τις φιλοχρήματατες πραξεις των αλλων ( μπασταρδέματα πουλιών με σκοπο το κέρδος κ μόνο😡)

απλά προσπαθω να μαθω εαν η κατασταση εστω κ τωρα σωζεται😕
το καναρι ειναι σε μια γωνια απο το πρωι κατω με μισοκλειστα ματια;
εχει νόημα να τρέξω για κατι εστω κ καθυστερημένα;
η αιτια μπορει να ειναι ο ογκος-κυστη;
αυτό ηθελα να μου πεις
ευχαριστώ κ παλι

φίλε sissy, εαν κ με πόνεσαν αυτά που είπες ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά οσο ζουμε μαθαίνουμε απο τα λάθη μας αλλά κ απο τις φιλοχρήματατες πραξεις των αλλων ( μπασταρδέματα πουλιών με σκοπο το κέρδος κ μόνο😡)

απλά προσπαθω να μαθω εαν η κατασταση εστω κ τωρα σωζεται😕
το καναρι ειναι σε μια γωνια απο το πρωι κατω με μισοκλειστα ματια;
εχει νόημα να τρέξω για κατι εστω κ καθυστερημένα;
η αιτια μπορει να ειναι ο ογκος-κυστη;
αυτό ηθελα να μου πεις
ευχαριστώ κ παλι

Απορω γιατι ξαναρωτας το ιδιο αφου σου ειπανε τι επρεπε να ειχες κανει και σωστα το εχεις ξανακανει πριν λιγο καιρο. Το αν θα σωθει δε μπορει να στο πει κανεις απο εμας, ισως ο κτηνιατρος αν και δυσκολο να σου δωσει σιγουρη απαντηση σε τετοια κατασταση που περιγραφεις οτι βρισκεται το πουλι.
Ισως φανω σκληρος αλλα τι προσπαθεις να μαθεις, αν θα αξιζουν τα χρηματα που θα δωσεις στο γιατρο αν πας το πουλακι ωστε να σωθει; Κριμα που το αφησες να φτασει σε τετοιο σημειο. ☹

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Συμφωνώ με την sissy και τον Ανέστη και να συμπληρώσω ότι αν τελικά αποφασίσεις να επισκευτείς τον πτηνίατρο και να αφαιρέσει την κύστη κοίτα την όλη διαδικασία. Με λίγη βοήθεια από κάποιον άλλο (να κρατά το πτηνό) και με προσοχή στο μέλλον θα μπορείς να τις αφαιρείς μόνος σου. Επιπλέον στο συγκεκριμένο καναρίνι (αν επιζήσει) χρειάζεται καθημερινά μπάνιο ώστε να μαλακώνει το δέρμα για να αποφύγεις μελλοντικά επανεμφάνιση.

• Like
Αντιδράσεις: BISBA
Back