Διατροφή Περίεργο γούστο στο φαγητό

scooby2gr

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2014
Μηνύματα
94
Πόλη
Αθήνα
Όσο μεγαλώνω τόσο βλέπω πράγματα που με κάνουν να απορώ για τα συμπραγμένα του σύμπαντος

Στου φίλου μου, (τον βοηθώ στην αναπαραγωγή κλπ), έχει μια καναρα που έχει 3 μικρά ηλικίας περίπου 10 ημερών.

Το συγκεκριμένο πουλί έχει περίεργα γούστα στο φαγητό. Μου θυμίζει λίγο τον γιο μου.

Τι αυγοτροφη με μέλι της βάλαμε, τι μήλα, τι σπιτική τροφή (αυγό, καρότο, βρόμη, φρυγανιά, κλπ) τι τεμενάδες της κάνουμε, τίποτα. Δεν τα αγγίζει. Τρωη μόνο βραστό αυγό και σπόρους. Βρε ξεμάτιασμα, βρε ευχέλαια, βρε ινδιάνους να χορεύουν γύρο από την φωτιά. Τίποτα.

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι εάν θα τρέφεται μόνο με σπόρια και αυγό, αυτό θα μεγαλώσει την διάρκεια μεταξύ ταϊσμάτων των μικρών.

Κοντεύω να σηκώσω τα χέρια
 
Το να μάθεις ένα πουλάκι να δοκιμάζει νέες γεύσεις δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Ας απογαλακτιστούν τα μικρά με το καλό και το προσπαθεί μετά. Θέλει να βάζει χορταρικά και λαχανικά και ας τα πετάει. Κάποια στιγμή όταν δοκιμάσει μετά θα τα περιμένει με λαχτάρα. Απλά λέμε δεν τρώει και δεν ξαναβάζουμε. Δεν είναι έτσι βάζουμε και η πείρα λέει κάποτε θα γίνει η αρχή. Να ξεφύγει από την λογική "μα το πετάω". Είτε το φάει είτε το πετάξει, η απώλεια ίδια είναι :)
 
Τρωη μόνο βραστό αυγό και σπόρους.
Δεν χρειάζεται και κάτι περισσότερο για να φέρει σε πέρας μια επιτυχημένη αναπαραγωγική χρονιά. Αν χρειάζεται κάποια άλλα πρόσθετα, θα τα πάρει από το νερό.
 
δεν καταλαβαινω που ειναι το περιεργο αμα τρωει αυγο! Το πιο σημαντικο στη διαρκεια της ανατροφης. και οπως λει μια ψυχη εδω, αφηστε την κουζινα κ δωστε απλα πραγματα στα πουλακια
 
Γιάννη, για χόρτα λέγαμε που την είδες την μαγειρική; :)
 
ούτε τα δικά μου έφαγαν ποτέ κάτι διαφορετικό από αυγό και σπόρους.στήν αρχή νόμιζα ότι έκαμνα λάθος τήν αυγοτροφή και σε μια μέρα έκανα 11 διαφορετικές συνταγές. τουλάχιστον τα έμαθα να τρώνε σαλάτα. Για να καταλάβης αν βάλω απλό μαρούλι δεν το ακουμπάνε αν είναι σγουρί σαλάτα το εξαφανίζουν. Εγώ πάντως εδώ και 14 χρόνια που είναι οι δύο παππούδες μου αρσενικοί κάθε πρωί τους βάζω σαλάτα.
 
Back
Top