Χθες τα ξημερώματα συνέβη ένα περιστατικό που δεν το έχω ξανασυναντήσει με τους παπαγάλους μου, με τα red-rumped συγκεκριμένα, γιατί τα linnies, είναι στη φωλίτσα τους και περιμένουν τα μωράκια. Το βράδυ κοιμήθηκαν κανονικά-τους σκεπάζω με ένα πανάκι για να μην τους ενοχλεί κανένα φως- και κατά τις πέντε το πρωί άρχισε να πεταρίζει μέσα στο κλουβί του το αρσενικό σε μεγάλο πανικό και εξ αντανακλάσεως έκανε το ίδιο και το θηλυκό στο διπλανό κλουβί, πήγα να τα πλησιάσω και χτυπιούνταν περισσότερο! Δυστυχώς, βγήκαν και αρκετά φτεράκια από την αριστερή της φτερούγα και μάτωσε το καημένο. Το αρσενικό ευτυχώς δεν χτύπησε... Ο όλος πανικός πρέπει να κράτησε γύρω στα 2 λεπτά και μετά ηρέμησαν. Δεν ξέρω τί έγινε, υποθέτω οτι μπήκε στο κλουβί κάποιου από τους 2 ένα κουνούπι που κυκλοφορούσε στο δωμάτιο και από τον θόρυβο τρόμαξε, δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να συνέβη γιατί υπήρχε πλήρης ησυχία, αφού ήδη κοιμόμασταν όλοι εδώ και ώρες!
Σήμερα το πρωί πήρα τηλέφωνο έναν πτηνίατρο, τον κ. Δημητριάδη, τον οποίο βρήκα από το φόρουμ και μου είπε να μην ανησυχώ, απλά να της βάλω λίγο διαλυμένο betadine σε νερό και να την παρακολουθώ. Καλά είναι βέβαια η κοπέλα μου, τρώει αλλά είναι λίγο φοβισμένη, λογικό μου φαίνεται...Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και συγνώμη για την πολυλογία, αλλά φοβήθηκα πολύ και ελπίζω να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο...
Σήμερα το πρωί πήρα τηλέφωνο έναν πτηνίατρο, τον κ. Δημητριάδη, τον οποίο βρήκα από το φόρουμ και μου είπε να μην ανησυχώ, απλά να της βάλω λίγο διαλυμένο betadine σε νερό και να την παρακολουθώ. Καλά είναι βέβαια η κοπέλα μου, τρώει αλλά είναι λίγο φοβισμένη, λογικό μου φαίνεται...Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και συγνώμη για την πολυλογία, αλλά φοβήθηκα πολύ και ελπίζω να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο...