Γενικά Περίεργο ράμφος καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leon

PB Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2008
Μηνύματα
109
Πόλη
Έδεσσα
"Εχω μια άπορία😕...
"Ενα απο τα καναρίνια που έχω έχει περίεργο ράμφος για μένα δηλαδη περιεργο τη εννοω,το πάνω μέρος είναι και μεγαλύτερο κ καλύπτει το κάτω μέρος με την κλίση που έχει, αυτό μπορει να παραπέμπει καπου; Είναι καποια ασθένεια αν κ το καναρίνι δεν δείχνει κάτι τετοιο,ίσως κάποιος να έχει συναντησει κάτι παρόμοιο.
(ούτε προβλημα με το φαγητό έχει τρωει κανινικοτατα!)
ευχαριστώ
λεων​
 
Αν είναι μεγάλης ηλικίας, πέραν των 2 ετών, απλά θέλει κόψημο.
Αν είναι μικρότερο είναι πιθανή μια υπερκεράτωση, που να έχει προκαλέσει αυτό που βλέπεις. Μια θεραπεία με ιβερμεκτίνη ίσως είναι απαραίτητη.
 
Όντως μάκη είναι πάνω απο δύο χρονών λε΄ς γι αυτό?
Πάντως δεν δυσκολεύεται να ΄φαει άρα δεν θέλει και να το πειράξω έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
 
leon εγώ προσωπικά σου συνιστώ να κόψεις την μεριά του ράμφους που προεξέχει. Μην είσαι σίγουρος ότι μπορεί να φάει όλων των ειδών των σπόρων, μπορεί να τρώει μονάχα τους σπόρους που ''ανοίγουν'' εύκολα και τους υπόλοιπους σπόρους να τους πετάει, αφού δεν μπορεί να τους ''ανοίξει''! 😉

Άλλωστε η διαδικασία του κοψίματος του ράμφους δεν είναι καθόλου χρονοβόρα. Θα πάρεις ένα ψαλιδάκι ή έναν νυχοκόπτη και θα κόψεις το τμήμα του ράμφους που προεξέχει, πρόσεχε μην το τραυματίσεις. Αν δεν μπορείς να το κάνεις ο ίδιος, πήγαινέ το σε κάποιον που ξέρει, όπως έναν πτηνίατρο ή έναν κτηνίατρο:)

Να του έχεις κι ένα σουπιοκόκαλο μονίμως για να παίρνει ασβέστιο και μέταλλα και να ''τροχίζει'' το ράμφος του συνάμα! Βέβαια το σουπιοκόκαλο δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, λειτουργεί μόνο προληπτικά.


Ρίξε μια ματιά και σε παρόμοιες καταστάσεις:
<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Αυτό ακριβως πρέπει να κάνω και να σου πω και κάτι άλλο που παρατήρησα κανει πολλά σκουπίδια το πουλί που σκέφτομαι πως θα ωφειλεται στην δυσκολια να ανοιξει κάποιους σπόρους.
 
Back
Top