Ασθένειες Περίεργο "χασμουρητό" κοκατίλ

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά! Έχω ένα πρόβλημα με τη Ζουζού μου(κοκατίλ). Δηλαδή ελπίζω να μην είναι πρόβλημα. Την έχω ένα μήνα τώρα και έχω παρατηρήσει μια περίεργη κίνηση που κάνει. Το έχει κάνει τρεις φορές συνολικά ως τώρα και δε ξέρω τί μπορεί να είναι.Αυτό που κάνει είναι να ανοιγοκλείνει το στόμα σα να χασμουριέται γιά ένα λεπτό περίπου. Δηλαδή ανοιγοκλείνει, περνούν τρία τέσσερα δευτερόλεπτα και το ξανακάνει.Αυτό γίνειται για περίπου ένα λεπτό.Ανησυχώ πολύ. Το πουλάκι είναι ευδιάθετο, τρώει αρκετά, κάνει μπάνιο...όλα καλά δηλαδή. Τί μπορεί αν σημαίνει αυτό που κάνει;Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχώ ή το συνηθίζουν τα πουλάκια; Το μυαλό μου πήγε στο άσθμα αλλά δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.Help..
 
Δεν ειναι προβλημα και δεν το κανουν μονο τα κοκατιλ. :) Ειχα διαβασει καπου οτι το κανουν ισως για να καθαρισουν το λαιμο τους απο τυχον σκονη των φτερων τους.
 
Ανέστη αυτό που λες νομίζω έχει μια λογική. Τώρα που το σκέφτομαι, η Ζουζού το κάνει αυτό αφου ασχοληθεί πρώτα κανένα πεντάλεπτο με το "χτένισμα" των φτερών της.Άρα ίσως να έχει σχέση. Μακάρι να έχεις δίκιο γιατί ψιλοτρομοκρατήθηκα.
 
Και τα Lovebirds μου εχω παρατηρησει να το κανουν. Μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα.
 
Μην αγχωνεσαι και η δικια μου το κανει συχνα! Επισης και ο αρσενικος της αδερφης μου! 🙂
 
Pantos ego ksepo oti to kanoyn otan tous gargalaei kapoio mikro fteraki sto ayti... otan o dikos mou pezei me paixnidia tou panta trivei kai ksinei to kefalaki toy sta paixnidia...kai meta arxeizei ayto to parakseno "xazmourema"...
...Mporei na exei sxesi kai me to lemo...omos den exo ksanaakousei ayto...
 
Είναι φυσιολογικό το κάνει και ο Κοκο μου (το κοκατίλ μου), μπορεί εκτός και το ότι τον ενοχλεί σκόνη από τα φτερά του να νυστάζει. Πάντως είναι φυσιολογικό
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top