Γενικά Περί βαθμολογίας καναρινιών malinois

THODORIS1982

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
759
Πόλη
Λάρισα
Επειδη μετα το καλά καιρι θα αγορασω καποια malinois αναλογα με την επιδοση του δικου μου ζευγαριου εκανα καποιες ερωτησεις ενημερωτικα σε πετ. Επειδη τα συγκεκριμενα πουλια ερχονται σε pet επειτα παραγγελιας οι περισσοτεροι επαγγελματιες με ρωτανε αν θελω βαθμολογημενα.Απο οτι καταλαβαινω η τιμη ειναι ανολογη της αποδοσης.Αλλα ποση ειναι η μεγιστη βαθμολογια που μπορει να παρει ενα πουλι σε διαγωνισμο; Απο τη βαθμολογια και μετα θεωρουμε ενα καναρινι φωνης καλο; Και πως ο καθε επαγγελματιας μπορει να μου αποδειξει τη βαθμολογια; Το ζευγαρι μου το αγορασα απο εκτροφεα. Και πολυ πιθανο να ξαναεπαναλαβω το εγχειριμα γιατι αν καταλαβα καλα οταν οι επαγγελματιεσ μιλανε για παραγγελια μιλανε για πουλια εξωτερικου. Ποσο κοστολογειτε ενα βαθμολογημενο πουλι απο Ελληνες εκτροφεις;
 
Καλημερα φιλε
δεν γνωριζω πολλα απο μαλινουα αλλα ετυχε σε πετ σοπ φιλου να εχει φερει 4 βαθμολογημενα

να ξερεις λοιπον οτι συνοδευονται απο αναλυτικο χαρτι βαθμολογιας
και παιρνουν βαθμο για καθε ηχο ξεχωριστα

ενας κυριος ρωταγε ποσο εχουν παρει στο κλοκ για παραδειγμα εαν το γραφω σωστα

στο χαρτι αναγραφεται ο αριθμος δακτυλιδιου και εχει ολες τις επισημες σφραγιδες

το κοστος τους ηταν γυρω στα 80 ευρω
μου εκανε μεγαλη εντυπωση το ποσα γυρισματα εκαναν και η μαλακοτητα της φωνης

ΜΦΧ
Πανος
 
Φίλε thodoris ασχολούμαι με καναρίνια malinois τον τελευταίο χρόνο, οι εμπειρία μου δεν είναι πολύ μεγάλη όσο κάποιων άλλων που ασχολούνται περισσότερο χρόνο. Κάποιες πληροφορίες όμως μπορώ να σου δώσω. Όσο πιο μεγάλη βαθμολογία έχει ένα πουλί τόσο περισσότερα χρήματα κοστίζει. Μπορείς να τα προμηθευτείς και από Έλληνα εκτροφέα αλλά και μέσω παραγγελίας απο εξωτερικό. Κοιτάζουμε πάντοτε την λεγόμενη ''Φίσα'' το χαρτί δηλαδή που αναγράφει ανάμεσα στα άλλα και την βαθμολογία που πήρε το πουλί στον διαγωνισμό. Ένα πουλί βαθμολογημένο θεωρείται καλό όταν παίρνει βαθμολογία πάνω από 100. Για να πούμε πολλές λεπτομέρειες θα χρειαστεί πάρα πολλές σελίδες όμως όσον αφορα την τιμή του περίπου θα υπολογίζεις, σύμφωνα με τις περσινές τιμές, περί τα 100 ευρώ. Κοιτάζουμε το πουλί να είναι ''γεμάτο'' να έχει δηλαδή βαθμολογηθεί σε όλες τις φωνές του και το κυριότερο να έχει καλή βαθμολογία στις 3 βασικές: κλοκ, μπολ, ρολ. Γνώμη μου είναι να προμηθευτείς πουλί απο κάποιον Έλληνα εκτροφέα για να μπορείς να τον ενοχλείς όταν κάτι δεν πάει καλά με το πουλί. Αυτά τα λίγα...
FPO AL 86
 
Θοδωρή τα περισσότερα έχουν απαντηθεί αλλά ας πω κι εγώ τη γνώμη μου...
THODORIS1982 είπε:
Αλλα ποση ειναι η μεγιστη βαθμολογια που μπορει να παρει ενα πουλι σε διαγωνισμο;
Αν κοιτάξεις τη σελίδα που παρέθεσε ο Μάκης, θα δεις τις φωνές για τις οποίες μπορεί να βαθμολογηθεί ένα malinois. Θεωρητικά λοιπόν, ένα πουλί μπορεί να συγκεντρώσει το σύνολο των θετικών βαθμών που αντιστοιχούν σε κάθε φωνή πολλαπλασιασμένο ένα επί τρία. Θεωρητικά βεβαίως γιατί κάτι τέτοιο ούτε έχει γίνει ούτε θα γίνει ποτέ.
THODORIS1982 είπε:
Απο τη βαθμολογια και μετα θεωρουμε ενα καναρινι φωνης καλο;
Εξαρτάται από το τι ζητάει κανείς από ένα πουλί. Αν ψάχνεις ένα πουλί για να ενισχύσεις κάποιες αδυναμίες των δικών σου μέσω της αναπαραγωγής, αναζητάς κάποιο που να έχει ως προτέρημα αυτά που στα δικά σου είναι αδυναμίες, χωρίς να υστερεί κατά πολύ στους άλλους τομείς. Ως γενικός κανόνας όμως, ισχύει αυτό που αναφέρει ο Δημήτρης (jimloupas). Ένα μέσο όρο σε όλες τις φωνές και κάπως αυξημένη βαθμολογία στις τρεις βασικές. Να έχει δηλαδή ποικιλία φωνών φτάνοντας ή και ξεπερνώντας το μέσο όρο, χωρίς βεβαίως να του λείπει κάποια.
THODORIS1982 είπε:
Και πως ο καθε επαγγελματιας μπορει να μου αποδειξει τη βαθμολογια;
Για ένα βαθμολογημένο πουλί, η μόνη απόδειξη είναι το φυλλάδιο της βαθμολογίας του το οποίο φέρει τη σφραγίδα του συλλόγου-διοργανωτή του διαγωνισμού και τη σφραγίδα και υπογραφή του κριτή. Μετά την αγορά και το πουλί και το φυλλάδιο ανήκουν σε εσένα. Βεβαίως, υπάρχει η περίπτωση της απάτης και των πλαστών φυλλαδίων βαθμολογίας αλλά αυτές είναι οι εξαιρέσεις οι οποίες μπορούν να υπάρξουν και σε πολύ σοβαρότερα έγγραφα από μια φίσα.
THODORIS1982 είπε:
Ποσο κοστολογειτε ενα βαθμολογημενο πουλι απο Ελληνες εκτροφεις;
Η τιμή τους πολλές φορές καθορίζεται με το μάτι. Αναλόγως τον καημό που διακρίνει ο πωλητής στον αγοραστή, πάει και η τιμή. Αν μάλιστα αγοράσεις πουλί από ένα ταλαντούχο καταστηματάρχη ή από κάποιον που έχει κερδίσει δύο τρία βραβεία σε ένα διαγωνισμό και κοτόπουλο να πάρεις δεν πρόκειται να το πάρεις κάτω από 100 €

Η κλασική ατάκα που θα πρέπει να προσέξεις όταν πρόκειται για καναρίνια φωνής, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πιστοποιητικά είναι: Το συγκεκριμένο πουλί το είχα για δάσκαλο. Δε θα το έδινα αλλά θα κρατήσω μόνο 3 και γι' αυτό το δίνω
 
Καλήσπερα και απο εμένα έχω κάποιες γνώσεις πάνω στα μαλινουά και θέλω να σε βοηθήσω και εγώ για να μην την πατήσεις. Τα μαλινουά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οχι επισημες αλλά ανάλογα με το κελαιδισμά τους, σε αυτά που λένε τού νερού και σε αυτά που έχουν ρολαρισμάτα καλύτερα. Οι καρτέλες των βαθμολογιμένων πουλιών έχουν 10 φωνές, με κυριότερες τις τρεις πρώτες και κυρίως την κλοκ, μπορεί να βρείς καναρίνι με βαθμολογία κάτω απο 100 βαθμούς και κλοκ 8 η 9 και να το πλήρωσεις 400 και 500 ευρώ, εχω ακούσει για τέτοιες τιμές. Επίσης καναρίνια με βαθμολογία πάνω απο 100 βαθμούς θα τα βρείς πάνω απο 70 ευρώ. Για σένα θα πρότεινα να αγοράσεις καναρίνι από έλληνα εκτροφέα γιατί τα πουλιά θα τα ακούσεις και θα ξέρεις τι θα έχεις πάρει.
Τα εισαγώμενα απο το Βέλγιο αν έχουν μεγάλη βαθμολογία θα είναι περσινά η και παλαιότερα και δεν θα είναι και τα καλύτερα αλλιώς δεν θα ερχόταν στην ελλάδα αλλά θα τα κρατούσαν για πάρτη τους.
Υπάρχουν έλληνες εκτροφείς που έχουν αγοράσει καναρίνια από το βέλγιο από καλούς εκτροφείς και τα καναρίνια που έχουν είναι πολύ καλά.
Επίσης η περίοδος είναι λίγο δύσκολη γιατί αρχίζει η προετοιμασία των καναρινιών και οι περισσότεροι έχουν κρατήσει αυτά που χρειάζονται και για να πάρεις καλό καναρίνι θα το πληρώσεις πιο ακριβά.Αυτά τα λίγα για αρχή και αν μπορώ να βοηθήσω τα ξαναλέμε.
 
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ξέρω αν τα θέλεις για να διορθώσεις κάτι στα δικά σου, ή τα θέλεις για αναπαραγωγή;
Στην πρώτη περίπτωση καλά κάνεις και ρωτάς για βαθμολογημένα και μάλιστα θα πρέπει να βρεις καλές βαθμολογίες στις φωνές που θες να διορθώσεις.
Στη δεύτερη περίπτωση θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρεις καλά θυληκά γιατί όπως λένε οι ειδικοί τα θυληκά μεταφέρουν τα χαρακτηριστικά των πουλιών.
Και στις δύο πάντως περιπτώσεις θα συμφωνήσω με το φίλο που σου λέει ότι άργησες γιατί τώρα όλοι έχουν κρατήσει τα καλά για τις δικές τους εκτροφές.
Πάντως καλή επιτυχία!
 
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ξέρω αν τα θέλεις για να διορθώσεις κάτι στα δικά σου, ή τα θέλεις για αναπαραγωγή;
Στην πρώτη περίπτωση καλά κάνεις και ρωτάς για βαθμολογημένα και μάλιστα θα πρέπει να βρεις καλές βαθμολογίες στις φωνές που θες να διορθώσεις.
Στη δεύτερη περίπτωση θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρεις καλά θυληκά γιατί όπως λένε οι ειδικοί τα θυληκά μεταφέρουν τα χαρακτηριστικά των πουλιών.
Και στις δύο πάντως περιπτώσεις θα συμφωνήσω με το φίλο που σου λέει ότι άργησες γιατί τώρα όλοι έχουν κρατήσει τα καλά για τις δικές τους εκτροφές.
Πάντως καλή επιτυχία!
πιο πολυ αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει μια καλη γραμμη. Επειδη ομως δε θελω το κοπαδι μου να ειναι σκετα κοτοπουλα σκεφτομουνα τη λυση βαθμολογημενου η εστω απο αιμα βαθμολογημενου. Ειμαι της αποψης λιγα και καλα γιαυτιο θελω να εμπλουτσιζω απλα με καλα πουλια. Δεν σκοπευω να αγορασω τωρα. Με τα το καλοκαιρι αναλογα με το πως θα τα παει το ζευγαρι μου.
 
Τα πράγματα δυστυχώς είναι πιο περίπλοκα.
Ενα βαθμολογημένο αρσενικό σου δίνει μια
σιγουριά οτι έχεις έναν καλό δάσκαλο,
όχι όμως την βεβαιότητα για έναν καλό πρόγονο.
Οι πρωταθλητές προέρχονται απο έναν συνδιασμό
άριστου γεννετικού υλικού και σπουδαίου δάσκαλου.
Το δεύτερο ίσως είναι ακριβό, αλλά εύκολο να το
αποκτήσεις. Το πρώτο όμως;Εύκολο είναι να
βρείς αρσενικά και ιδιαίτερα θηλυκά που να
είναι ότι καλλύτερο υπάρχει σε σχέση με τα στάνταρς
της φυλής;
 
Back
Top