Ασθένειες Περδικάκια 3 μηνών με πρόβλημα στα μάτια

antonischania

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Χανιά
Εχω καμια 50αρια περδικακια που ειναι τωρα περιπου 3 μηνων. Εχασα πολλα οταν εγιναν 10 ημερων αλλα αυτα που εχω ειναι τωρα και 2 μηνες σε μεγαλη κλουβα στο χωμα η οποία ειναι και προστατευμενη απο τον ηλιο αλλα και οχι. Πιστευω οτι οι συνθηκες διαβιωσης ειναι οσο γινετε καλυτερες. Τρωνε μια νεα τροφη που παραγουν εδω στην Κρητη οι "ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ" που αποτι λενε ειναι ειδικα για νεοσους περδικες φασιανους κλπ.
Το προβλημα ειναι οτι αρχιζει το ματι τους να δακρυζει και μετα απο λιγες μερες κλεινει και πρηζεται βγαζοντας ενα ασπρο αραιο ποιον. Με αποτελεσμα να κλεινει το ματι και να πεθαινουν απο ασητια. Οι κτηνιατροι εδω στα Χανια δεν ξερουν σχεδον τιποτα και μου εχουν δωσει κατι κολυρια και φυσικα αντιβιωση που τους βαζω στο νερο. Ομως δεν βλεπω αποτελεσματα και σιγα σιγα αρωσταινουν ολα αν και μολις δω συμπωματα χωριζω τα αρρωστα. Θερμη παρακληση αν καποιος ξερει κατι να με βοηθησει.
Αν καποιος ξερει καποιον εξειδικευμενο πτηνιατρο να τον ρωτησω θα ηταν οτι καλυτερο.
 
φίλε αντώνη γεια σου. εμπειρικά και μόνο σου λέω ότι τα περδικάκια σου έχουν ορνίθωση.΄μήπως έχεις κότες κοντά η κάπου τριγύρω; θα πάς σε ένα μαγαζί με φάρμακα και θα ζητήσεις την σκόνη ornithomycine η τα χάπια της χλωροτετρακυκλινης από την εταιρεια chevita. αυτά τα φάρμακα είναι για περιστέρια κατά κύριο λόγο, αλλά έχουν και τρελή εφαρμογή με επιτυχία σε άλλα πτηνά, ακόμα και σε κότες. έτσι, αν βρεις τη σκόνη (που για μένα είναι καλύτερο για ομαδική θεραπεία) θα τα κάνεις την αγωγή: 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 λίτρο νερού για 5 μέρες και μετά από 3 μέρες θα επαναλάβεις τη θεραπέια. αν βρεις τα χάπια, τότε όποιο ξεκινάει να δακρύζει, θα του βάζεις ενα χάπι στο στόμα καθε μέρα για 3-4 μέρες. (η σκόνη είναι άσπρο κυλινδρικό κουτάκι με ένα περιστέρι έξω και τα χάπια είναι κάψουλες μπλε-άσπρο, με το σήμα της βελγικής che-vita. ελπίζω να βοήθησα λίγο. καλή ανάρρωση
 
Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον. Μαλλον εχεις δικιο για την ασθενεια, τυχαια χθες ενω εψαχνα για κολυριο με εστειλαν σε ενα κτηνιατρο που μου φανηκε οτι εχει γνωσεις απο πουλια. Μου εδωσε μια σκονη μαλλον την "tulozin" γιατι δεν εχω μαζι μου τωρα και μου ειπε να τους βαζω για 7 ημερες στο νερο, μου ειπε οτι οσα εχουν προσβληθει δυσκολα θα γινουν καλα αλλα τουλαχιστον να σωσω τα υπολοιπα. Οπως με ρωτησες εχω και κοτες διπλα και εχουν και αυτες το ιδιο προβλημα. Θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα.
 
Φιλε μου τελικα ειδα διαφορα. Οπως μου ειπε ομως οσα εχουν νοσησει βαρεια μαλλον δεν θα τα καταφερουν. Οντως μετα απο 10 ημερες 8 περδικες ειναι στα χαλια τους. Τα ματια τους εχουν ξεπρηστει αλλα ειναι κουρνιασμενες με θολα ματια. Ελπιζω να αλαξει κατι.Αποτι μου ειπε ο κτηνιατρος προκειται για ΜΥΚΩΠΛΑΣΜΑ.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
 
ΜΥΚΩΠΛΑΣΜΑ, δεν εχω ιδεα τι ειναι αλλα μαλλον δεν ειναι κατι καλο. Μακαρι να βρεις μια ακρη και να σου παν ολα καλα και για σενα αλλα και για τα ζωντανα.
 
Back
Top