Γενικά Περιεργη συμπεριφορα κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eugene
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eugene

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2009
Μηνύματα
30
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους... Θελω την βοηθεια σας γιατι κοντευω να σκασω.
Εχω ενα κοκατιλ μικρο σχεδον 1 μηνος το οποιο το ταιζω στο χερι. Στην αρχη ηταν πολυ φιλικο μαζι μου. τωρα ομως μου φαινετε οτι σιγα σιγα αγριευει! Δηλαδη βαζω το χερι μου μεσα στο κλουβι και παει να με δαγκωσει. Προσπαθω να το χαιδεψω στο λαιμο μου και τοτε μου επιτιθετε οχι με δυναμη βεβαια. Παει να με δαγκωσει με δυναμη αλα οταν φτανει το χερι μου δαγκωνει ποιο χαλαρα, ε και τοτε το βγαζω. Ενω στις αρχες εβαζα το χερι μου και το εκανα οτι ηθελα(το χαιδευα, ανεβαινε στο χερι μου μονο του, του εδινα φιλακια κλπ).

Να προσθεσω και καποια αλλα στοιχεια μηπως σας βοηθησουν.
Οταν το ταιζω στο χερι αυτο δε θελει να κατσει! Αυτος που μου το εδωσε μου ειπε οτι πρεπει παση θυσια να φαει και να το ταισω με το ζορι. Οπωτε το ταισμα γινετε κατα την γνωμη μου με βιαιο τροπο(δηλαδη το πιανω με το χερι μου, με τα 2 δαχτυλα κραταω το κεφαλι σταθερο και του βαζω την ενεση μεσα με 10-15 μλ κρεμα) αυτο ομως κανει σαν παλαβο να φυγει ☹ φυρναει το κεφαλι του απο την αναποδη πλευρα για να μην φαει, προσπαθει να σκαρφαλωσει στο χερι μου για να φυγει και τετια. Αυτος που το πηρα μου ειπε οτι ετσι θα αποκτηση εμπηστοσυνη και θα εξαρτηθει απο εμενα επειδη το ταιζω και θα με αγαπησει.
Τι γινετε ρε παιδια; τι κανω λαθος; ☹
 
καλημερα! το κοκατιλακι σου βρισκεται στην φαση της ανεξαρτητοποιησης! αυτο το σταδιο ειναι δυσκολο και θελει πολυ υπομονη και παρατηρηση απο εσενα. Δεν ξερω αν εχεις αλλα τωρα πρεπει να του εχεις μεσα στο κλουβι του φαγητο (νερο δεν χρειαζεται ακομα, πρωτα μαθαινουνε να τρωνε και μετα να πινουνε νερο) οταν το εχεις εξω και παιζετε να του εχεις ενα δοχειο με τροφη να το πηγαινεις εκει και να το αφησεις να το εξερευνησει. Γνωμη μου ειναι επειδη ειναι σε αυτη τη φαση και τωρα μαθαινει συμπεριφορα για να του επιβληθεις και να σε ακουει ποιο καλα κοψε του τα φτερα. Δεν ποναει και θα βγουνε με το καινουριο του φτερωμα μετα(αρκει να ξερεις να τα κοψεις). Οταν δεις οτι τρωει μονο του και ειναι η ωρα για την κρεμα θα χαϊδεψεις το προβολο του να δεις ποσα σπορακια εχει φαει και αναλογως θα κανεις την κρεμα. τωρα με την κρεμα ειναι δυσκολα! Δεν ξερω ποτε σου αρχισε να σου κανει τετοια αλλα θελει πολυ υπομονη και πολυ χαλαρες κινησεις. μην το πανικοβαλεις και μην το πιεζεις και να μην κανεις γρηγορες βιαστικες κινησεις! Και φυσικα μετα απο αυτο θα το αφησεις να ηρεμισει και θα του μιλας απαλα και θα το χαϊδεψεις αν σε αφησει μεχρι να ηρεμισει.
 
Μαριλενα ναι εχεις δικιο γιατι οταν το βγαζω και το βαζω πανω στο τραπεζι τσιμπαει ψιχουλακια και οτι βρει. Δεν εχω πολλα μονο ενα εχω το πηρα απο εναν φιλο που αναπαραγει κοκατιλ.
Με την κρεμα μου εκανε αυτη την συμπεριφορα απο την αρχη που το πηρα. Απλα αυτος που το πηρα μου ειπε μην το λυπασαι και το αφισεις νυστικο. Θελει λιγο τσαμπουκα για να φαει. Οπωτε και εγω του το κανω ισως λιγο με αγαρμπες κινησεις για να το ταισω. τωρα θα κοιταξω να ειμαι ποιο προσεκτικος οπως λες κι εσυ, θα κανω αυτο με τα σπορια και θα κοιταξω να το ταιζω λιγοτερο. χτες του εδωσα 15μλ κρεμα και ειχε φουσκωσει παρα πολυ μπροστα ο προβολος του. Δηλαδη φουσκονε σαν μπαλονι και το σωμα μαζι με το κεφαλι πηγενε πισω.
Πριν λιγο το καταφερα και το πηρα μαζι μου στο κρεβατι το ειχα διπλα μου(με πηρε και ο υπνος😛 και καθοτανε.)
Για τα φτερα που λες δε ξερω να το κανω. Ξερει ομως αυτος που μου το εδωσε αλα δεν τον ειδα να θελει και τοσο να του τα κοψουμε. Ισως επειδη ειναι μικρο.

Παντος σευχαρηστω για την απαντηση. Ειμαι σχετικα νεος δε ξερω απο πουλια. Πρωτη φορα μεγαλωνω ετσι πουλι και μπορει να κανω λαθοι χωρις να το καταλαβαινω. Σημερα το προι για παραδειγμα δε το ταισα γιατι ειδα τον προβολο του να ειναι φουσκομενο απο χτες( με τα 15μλ) ειχε και επιθετικη συμπεριφορα και το αφισα να ισυχασει. Θα το ταισω τωρα το μεσημερι γιατι θα φυγω για δουλεια και δε θα ειμαι εδω το απογευμα.
 
δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο φιλος σου εδωσε το πουλι σε αυτο το σταδιο! αν ηταν σωστος κατα την γνωμη μου θα επρεπε να στο δωσει (αφου φαινεται να ξερει να ταϊζει παπαγαλους!) οταν ειναι ετοιμο και απογαλακτησμενο! Δεν μπορεις να δεις καθαρα τον προβολο του με τα πουπουλα(μπορει να ηταν φουσκομενο) απο χτες το βραδυ μεχρι σημερα το πρωι θα ηταν σιγουρα νηστικο.. στην ηλικια που το εχεις,0 με φαγητο μεσα στο κλουβι του, θα πρεπει να το ταϊζεις πρωι μεσημερι βραδυ (εγω ρυθμιζω και ακριβως και την ιδια ωρα καθε φορα) πιστευω πως πρεπει να του κοψεις τα φτερα και θα δεις μεγαλη διαφορα στο χαρακτηρα του! αυτο το λεω βλεποντας τα δικα μου πουλια. σε αυτην την ηλικια και για να σε μαθει δεν θα παθει τιποτα και ουτε θα πονεσει. την επιθετικη συμπεριφορα εσυ θα του τη διορθωσεις με πολυ υπομονη και αγαπη, σημαντικο ειναι και να του μιλας ομορφα και ηρεμα, ετσι θα σε μαθει και θα αποκτησεις πολυ καλη σχεση μαζι του. μην ξεχασεις να βαλεις φαγητο στο κλουβι του. στα μωρα που τωρα μαθαινουν εγω τους βαζω πρωτα παπαγαλινη και μετα μαθαινουν τον ηλιοσπορο αφου εχουν μαθει να σπανε την τροφη. την κρεμα αμα βλεπεις να τρωει πολλα σπορακια θα του την αραιωσεις και θα του δινεις γιατι ακομα δεν εχει μαθει να πινει νερο. μολις κατακτησει το σταδιο του τρωω μονος μου θα του βαλεις νερο. εκει θελει πολυ παρατηρηση απο εσενα, να δεις αμα πινει γιατι οι παπαγαλοι δεν πινουν σχετικα πολυ νερο. Τελος, γιατι πρεπει να σε κουρασα, να ελεγχεις τις κουτσουλιες του. Συμφωνα με αυτες να ενεργεις με την κρεμα. Ελπιζω ο φιλος σου να σου εδειξε τουλαχιστον πως πρεπει να την φτιαχνεις, θερμοκρασιες, κλπ...
 
Βασικα μου το εδωσε σε αυτη την ηλικια για να με μαθει. Δηλαδη να με νιωθει σαν μανα-πατερα-φιλο του και οταν μεγαλωσει να ερχεται πανω μου και να καθεται να το χαιδευω.
Αμα του κοψω τα φτερα λογικα δε θα μπορει να πεταει ε. Αμα θα ειναι στο σταντ του δε θα μπορει να πεταξει να ερθει σε μενα. Θα πρεπει να το παρω εγω να το παρω σωστα; δοκιμασα να του βαλω πριν λιγο σπορια(κοκατιλοτροφη) και την τσιμπαγε! 🙂 του εδωσα και 5 μλ κρεμα(παλι δεν ηθελε και εκανε την δυσκολη). Κατι αλο Μαριλενα, στα δικα σου οταν δινεις με ενεση των 5 μλ, την βαζεις στο στομα του και του την αδειαζεις ολη σωστα; Θελω να πω οτι δεν βαζεις 2 μλ , βγαζεις την ενεση περιμενεις 30 δευτ και μετα αλα 2 μλ την ξαναβγαζεις και μετα το 1 που εμεινε; και τα 5 τα δινεις στο πουλι ολα(με μικρη πιεση στην ενεση για να πεφτει η κρεμα με αργο ρυθμο στο στομαχι του)
Οι κουτσολιες του τις κοιταω και απο οτι εχω καταλαβει βγαινουν αναλογα με το ποσο αραιη-πυχτη εχω την κρεμα. Οταν ειχε ζεστη εβαζα λιγο νερακι παραπανω για να μην παθει αφυδατωση το πουλακι και τοτε οι κουτσουλιες βγεναν με νερακι. Οταν ομως εκανα την κρεμα ποιο πυκνη τοτε οι κουστουλιες βγεναν σαν... Κουλουρακια(δε ξερω πως να το περιγραψω)
Για θερμοκρασιες μου ειπε οτι το νερο να ειναι χλιαρο. Οχι κρυο ουτε ζεστο. Περιπου στην θερμοκρασια του πουλιου. Εγω φτιαχνω την τροφη με νερο της βρυσης και το αφινω λιγη ωρα στο δωματιο και μολις παρει θερμοκρασια(εχει ζεστη στο δωματιο) του την δινω.

Δε με κουραζεις καθολου. ισα ισα που χρειαζομαι βοηθεια γιατι θελω να δινω στο πουλακι το σωστο και οχι οτι πιστευω εγω οτι ειναι σωστο για εκεινο γιατι ειμαι και αρχαριος.
βαζω μερικες φωτος να το δεις μηπως και καταλαβεις τπτ παραπανω να μου πεις. στην 1η φαινετε και η ενεση. το μαυρο μπροστα το βαζω ολο μεσα στο στομα μεχρι οσο παει(φανταζομαι το μαυρο θα μπενει μεσα στο προλοβο του)

Και παλι σε υπερευχαριστω για την βοηθεια σου:)
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0019.webp
    Εικόνα0019.webp
    42,3 KB · Προβολές: 155
  • Εικόνα0018.webp
    Εικόνα0018.webp
    39,5 KB · Προβολές: 144
  • Εικόνα0017.webp
    Εικόνα0017.webp
    42,5 KB · Προβολές: 147
  • Εικόνα0016.webp
    Εικόνα0016.webp
    38 KB · Προβολές: 141
ωραια! Ο φιλος σου ουτε καν σου εδειξε πως να φτιαχνεις κρεμα! Παλυ καλα που δεν στο εδωσε οταν ηταν νεογεννητο! Ποτε η κρεμα ετσι! το κοκατιλακι σου ειναι μωρο και η κρεμα που πρεπει να του δεινεις πρπει να ειναι ζεστη (προσεξε οχι καυτη ουτε κρυα!) και σταθερη ουτε πολυ πιχτη ουτε πολυ αραιη (αραιη μονο οταν αρχισει να τρωει μονο του!) για να φτιαξεις την κρεμα ζεσταινεις το νερο αλλιως και η κρεμα γινεται χαλια! Ο φιλος εκανε πολυ ασχημα που σου το εδωσε τωρα και εγω βγαζω κοκατιλ και τα δινω μονο οταν εχουν απογαλακτιστει ΜΟΝΟ! αμα στο εδινε λιγο πιο μετα, οταν ηταν ετοιμο, δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα στο να σε μαθει γιατι φανταζομαι πριν στο δωσει το ταΪζε και ο ιδιος! αυτο που εκανε το θεωρω απαραδεκτο γιατι ειναι η πρωτη σου φορα και δεν σου ειπε τουλαχιστον τα βασικα! Οταν του κοψεις τα φτερα θα κανει μεγαλα αλματα, δεν θα πεταει και μπορεις να του μαθεις διαφορα κολπα με τα χερι σου, οπως το να του λες ελα και να ανεβαινει, να το χαϊδευεις, κλπ..



το κοκατιλακι σου ειναι πανεμορφο! Η κρεμα παει στο προβολο πρωτα οχι απευθειας στο στομαχι και στην πρωτη φωτο στη συρριγκα δεν βαζεις ολο αυτο το πραγμα το μαυρο μεσα στο στομα του κοκατιλ; Ετσι; τι ειναι αυτο;
 
Δεν εχω εμπειρια στο ταισμα, μια φορα μονο ταισα απο αναγκη, αλλα εχω διαβασει αρκετα, νομιζω οτι κανεις μεγαλο λαθος!

Πρωτον οπως σου ειπε κ η Μαριλενα με τη θερμοκρασια, μπορει το μικρο να παθει διαφορες μολυνσεις, καλο θα ηταν να εχεις θερμομετρο κ ή να αποστειρωνεις τη συριγγα ή να την αντικαθιστας συχνα!

Επισης τι ειναι αυτο το μαυρο; καλαμακι; Σαφως κ δεν θελει το μικρο να φαει, πολυ πιθανον να το πονας!

Εδω δε φταις εσυ φυσικα αλλα αυτος που σου εδωσε τοσο μικρο παπαγαλακι κ δεν σου ειπε ουτε καν τα βασικα! Τα πουλια κ το ταισμα νεοσσου δεν ειναι παιχνιδι!

Να φανταστεις οτι σε ενα βιβλιο που διαβαζω ο συγγραφεας αρνειται να δωσει οδηγιες για το ταισμα, αλλα προτεινει οποιον ενδιαφερεται να βρει εναν εκτροφεα να του δειξει αλλιως να μην επιχειρησει να ταισει νεοσσο!

Τελος παντων, δυστυχως δεν ξερω να σε βοηθησω περισσοτερο απλα ευχομαι να μην παθει τιποτε το πουλακι που δε φταιει σε τιποτα!😕
 
Λετε να το ποναω και να μην το ξερω; ωχ. Γμτ...
Βασικα αυτο το μαυρο πραμα ειναι απο καλωδιο και του το βαζω ολο μεσα στο στομα. Δηλαδη το βαζω μεσα και απο οσο φανταζομαι δηλαδη το μαυρο καλωδιο μπαινει μεσα στο λαιμο του περναει τον εισοφαγο και λογικα η κρεμα παει κατευθηαν στο προβολο του ή στο στομαχι(δεν ειμαι σιγουρος) Παντος μου περασε απο το μυαλο μηπως δε πρεπει να του το βαζω ολο μεσα αλα ετσι μου εδειξε αυτος. εντομεταξυ αμα δε του το βαλω μεσα πως θα φαει; οταν του δινω την κρεμα με το ζορι την τρωει, αρα σωστο δεν ειναι να μπαινει το καλοδιο μεσα στο λαιμο του; για να πηγαινει η τροφη μεσα του. Την ενεση μου την εδωσε αυτος ετσι οπως την βλεπετε. Το μονο που μου ειπε να προσεχω ειναι οταν του την βαζω να εχω το νου μου μην του πιασω την γλωσσα αναποδα και την σπροξω προς τα κατω και το τραυματισω.
Παντος δε θελω να πιστευω οτι το ποναω και γιαυτο δεν θελει να φαει. αυτος ομως πως τα ταιζει ετσι; γιατι ετσι μου εδειξε οτι πρεπει να το κανω. Οσο για την θερμοκρασια πρεπει να ζεστανω δηλαδη σε ενα κατσαρολακι νερο και να την διαλυω εκειμεσα σωστα;
Για τα φτερα αισθανομαι περιεργα να του τα κοψω. Νομιζω οτι ειναι σαν να σπαω τα ποδια σε ανθρωπο για να μπουσουλαει μονο... Δε ξερω... Θα δω.
Το κοκατιλακι ειναι σχεδον 1 μηνος (και ουτε...1 αυγουστου θα ειναι 1 μηνος)
δηλαδη μεχρι ποσο βαθος πρεπει να βαζω την ενεση; θα την τρωει ομως; γιατι οταν του την δινω χωρις ενεση την κρεμα ουτε καν την μυριζει.
 
επειδη αυτην τη στιγμη εχω προβλημα με τη συνδεση κ δεν μπορω να ψαξω εγω, κανε μια αναζητηση στο φορουμ, ταισμα νεοσσου κ θα βρεις πληροφοριες ακομη κ βιντεο, καλη επιτυχια
 
Kaytee Hand Feeding

δές εδώ, σε παρακαλώ! Θα βοηθηθείς κι εσύ, δείξε το και στον "εκτροφέα " του cockatiel,θα βοηθήσεις το μωρό,θα μάθει και ο εκτροφέας, πως δε γίνεται, να δίνεις ένα μωρό, χωρίς να μπορέσεις να δώσεις την κατάλληλη κατάρτιση!
Καλή τύχη! 🙂
 
Παιδια χωρις το καλωδιο δε γινετε δουλεια. στο βιντεο τα πουλια καθονται και τα ταιζει ο ανθρωπος. Μονο το κεφαλακι τους κραταει ψηλα τπτ αλλο. εμενα θελει να φυγει. Παει να σκαρφαλωσει στο χερι μου γυρναει το κεφαλι αναποδα και γενικα κανει οτι μπορει αρκει να μην φαει.
του εφτιαξα κρεμα σε χλιαρο νερο, οπως δειχνει το βιντεο Της Σοφιας. Αλλα τα πουλακια καθονται μονα τους. εγω πρεπει να το χουφτωνω το πουλι και να το κραταω οσο το δυνατον σταθερο. Οταν μπει το καλωδιο μεσα του καπως καθετε και τοτε του δινω την τροφη. Αν δε το ταισω θα πεθανει. Αμα συνεχισω ετσι... Πιθανον να ζησει. τι να πω... Παντος καμια σχεση το βιντεο με την δικια μου πραγματικοτιτα
 
Ίσως να έχει φοβηθεί το τάισμα εξαιτίας του τρόπου που το τάιζες, χωρίς να φταις εσύ. Ίσως τωρα να έχει συνδυάσει το τάισμα με πόνο και πνίξιμο. Μήπως υπάρχει κοντά σου κάποιος άλλος εκτροφέας για να σου δώσει συμβουλές;
 
μα ολο αυτο το καλωδιο μεσα στο στομα του; Εσυ δεν πανικοβληθηκες οταν το πηρες το πουλι να του κανεις τετοια; Προσπαθησε σε παρακαλω χωρις αυτο και ας τα πεταει ολα εξω τωρα ειναι στη διαδικασια να μαθει τρωει σπορακια! Να ελεγχεις τον προβολο του. το ξερω ειναι δυσκολο αλλα αυτο που του κανεις ειναι βασανιστηριο.. μενεις Αθηνα βλεπω αμα θελεις μπορω να κατεβω να σε βοηθησω, να σου δειξω τι θα εκανα εγω σε αυτη τη περιπτωση.. Τουλαχιστον μετα το ταΪσμα που του κανεις αφηνε το να ηρεμισει και να εισαι κοντα του..
 
Νομιζω παντως οτι αυτο που ηθελες εξαρχης, δηλ. ενα ημερο πτηνο που θα σε εμπιστευεται κ δε θα σε φοβαται, θα σε βλεπει σαν μανα, πατερα, φιλο, κτλ με αυτον τον τροπο δεν θα το πετυχεις! Ενα πουλι, ουτε καν ενος μηνα, που σιγουρα δεν μπορει να φαει μονο του, αρνειται να φαει κρεμα απο σενα, σημαινει οτι κατι κανεις λαθος, ειμαι σιγουρη οτι ειτε ποναει ειτε πνιγεται με τον τροπο που το ταιζεις!
 
Θα συμφωνησω απολυτα με τα παιδια.
Εγω να ρωτησω κατι αλλο,το καλωδιο πως σου ηρθε να το βαλεις;το ειδες καπου;στο ειπε καποιος;
 
την ενεση μου την εδωσε αυτος ετοιμη με το καλοδιο. Δεν εβαλα τπτ εγω.
Αυτος σε ολα τα πουλια κανει ετσι. Ολα ετσι τα μεγαλωνει. εντομεταξυ αισθανθηκα και υποχρεος που μου εδωσε την ενεση μαζι με το μαρκουτσι γιατι αλιως θα επρεπε να εβρισκα κατι παρομοιο.
 
καλητερα να μην στο εδινε ποτε και να αναγκαζοσουνα να το ταϊσεις μονο με την απλη συριγκα.. αυτο που κανει δεν ειναι σωστο! ταλαιπωρει τα πουλια και ειναι κριμα.. Πες του πως ειναι πολυ βαναυσο αυτο και να προσπαθησει διαφορετικα... εσυ μην το κανεις αυτο στο δικο σου τωρα που ξερεις!
 
Πολυ φοβαμαι οτι θα μεινει νυστικο αν δωσω την κρεμα χωρις το καλωδιο. Αφου δεν καθετε καθολου. τεσπα θα δω τι θα κανω.
τον εχω ζαλισει και τον εκτροφεα. τον επερνα απο τις αρχες να του πω για την συμπεριφορα του πουλιου ομως μου ελεγε οχι συνεχισε ετσι.
 
Με κουταλακι δοκιμασες;
Τρωει σπορια; Δοκιμασε να τα μαλακωσεις, βαλε τα σε λαδοκολλα κ πιεσε τα με ενα πλαστη ή γυαλινο μπουκαλι, να μαλακωσουν κ να μπορεσει να τα ανοιξει κ να φαει, αν το αφησεις νηστικο σιγουρα κινδυνευει!
Δεν ξερω σε αυτην την ηλικια αν κανει να φανε λαχανικα, ας μας πει ενα εμπειρο μελος, αλλα νομιζω λιγο μηλαρακι δεν θα εβλαπτε!
Ελπιζω να πανε ολα καλα, γιατι αυτη η ψυχη δεν φταιει σε τιποτε!
 
Παιδια το κοκατιλ αρχιζει και τσιμπαει σπορους. Δε τους τρωει βεβαια οπως τα μεγαλα κοκατιλ αλα τα βαζει στο στομα του και τα ψιλοσπαει. Ο εκτροφεας μου ειπε καποια στιγμη οτι μπορω να του βαλω βρεγμενο ψωμι πριν αρχισει να τρωει σπορια. Να το κάνω; κρεμα του δινω με ενεση με μεγαλη δυσκολια δεν καθετε με τιποτα ομως του εχω μειωσει λιγο τις ποσοτητες. Δινω μονο 10 μλ. σε 3 δωσεις. σκεφτομαι να κοψω την μια δωση για να μαθαινει σιγα σιγα και τους σπορους. τι λετε;
 
Back
Top