Αναπαραγωγή Περιεργο υλικο μεσα στη φωλια των lovebird μου! Ειναι ανθυγειινο;

Γιωργος87

PB New Member
Εγγραφή
10 Οκτ 2009
Μηνύματα
6
Πόλη
Πετρούπολη
Γεια σας ειμαι νεο μελος και θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εχω "ψιλοτρομοκρατηθει" με κατι που σημερα παρατηρησα στη φωλια των Lovebird μου! Μπορει να ανοιξα γρηγορα ενα θεμα για νεο μελος, αλλα θα σας παρακαλουσα να με βοηθησετε οσο μπορειτε!

Πριν μια εβδομαδα εσπασε το πρωτο αυγο των Lovebird μουκαι τωρα μεσα στη φωλια υπαρχουν τρεις νεοσσοι! Την φωλια την εστρωσε η μητερα απο κομματια απο χαρτι! Σημερα λοιπον παρατηρησα οτι στον πατο της φωλιας το χαρτι ειχε σχεδον εξαφανιστει και υπηρχε ενα στρωμα σαν πλαστελινη που μοιριζε σαν μαγια!Φοβαμαι για την υγεια των μικρων! Τι ειναι αυτο;Κατι που εφτιαξε η μητερα;Να αφαιρεσω την φωλια και να την αντικαταστησω με μια που εχω ηδη αγορασει; Σας παρακαλω βοηθηστε με!
Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας!
 
Iσως ειναι χαρτι που εχει βραχει απο τις κουτσουλιες κι εχει γινει σαν λασπη. Γιατι δεν τους εδωσες υλικο οταν επρεπε κι αναγκαστηκε το θηλυκο να κοβει χαρτια; Τι χαρτια ειναι, εφημεριδες; Τα εκτυπωμενα χαρτια με μελανι ειναι τοξικα για τα πουλια.

Μπορεις να αλλαξεις το υλικο στη φωλια η ακομη και τη φωλια ολοκληρη καλυτερα για να την καθαρισεις σωστα αυτη που εχει βρωμισει. Παρε μια καινουρια ολοιδια και στρωσε καλα το υλικο στη φωλια περιπου οπως το εχει στρωσει το θηλυκο σε αυτην που εχει. Οταν βγει το θηλυκο αφαιρεσε την προσεκτικα, και με πεντακαθαρα χερια μετεφερε πολυ προσεκτικα τα μικρα στη νεα καθαρη φωλια. Πιστευω πως δεν θα εχει κανενα προβλημα.
 
Τι υλικο εννοεις Φοίβος;Εγω που ρωτησα σε pet και που διαωασα στο internet ελεγε να βαλω στο κλουβι κολλες χαρτι και το θηλυκο θα φτιαξει μονο του την φωλια με κομματακια απο το χαρτι! Εχω αγορασει αλλη μια φωλια, αλλα για το υλικο, δεν καταλαβαινω τι εννοεις! Σε ευχαριστω πολυ παντως!
 
Τι χαρτι εβαλες; Λευκη κολλα Α4 επιτρεπεται. Αν βρωμισε ομως τοσο που φαινεται σαν πλαστελινη τοτε καλυτερα να την καθαρισεις. Υπαρχει υλικο για φωλιες στα μαγαζια οπως τριχες απο κορμο φοινικα που ειναι και το καλυτερο κατα τη γνωμη μου για τα Lovebirds. Επισης μπορεις να βρεις και κομματακια σπαγγου απο λιναρι που ειναι επισης ενα καλο φυσικο υλικο.
 
Κωνσταντινα αν γνωριζω καλα η αμμος και το πριονιδι δεν χρησιμοποιειται μονο για κοκατιλ?Ανεστη εβαλα κολλες χαρτι Α4! Υπαρχει περιπτωση να παθουν τιποτα τα παπαγαλακια; Πως θα στρωσω ομως εγω το υλικο; Τι μου προτεινεις ως καλυτερο για τα Lovebird?Το πριονιδι που λεει η Κωνσταντινα που μπορω να βρω ευκολα;
Ευχαριστω και συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!
 
στα petshop μπορεις να παρεις αυτη για τα τρωκτικα (χαμστερ, κουνελια, σκιουρακια) νομιζω οτι κανει!
 
Υπαρχει περιπτωση οι νεοσσοι να παθουν τιποτα απο το υλικο αυτο; Σας ρωταω γιατι μου ειναι λιγο δυσκολο να αγορασω υλικο για φωλια γρηγορα λογω της δουλειας μου!
 
Απο την πολυ βρωμικη φωλια μπορει να παθουν ενα σωρο μολυνσεις. Τα Lovebirds στρωνουν φωλια με υλικα που κουβαλανε. Η αμμος δεν νομιζω οτι ειναι καταλληλη υλικο για την φωλια τους. Επειδη προκειται να "τροποποιησεις" κατα καποιον τροπο τη δομη της φωλιας, κατα την αποψη μου παντα, το καλυτερο θα ηταν να το κανεις με κατι που θα χρησιμοποιουσε το πουλι αν ειχε στη διαθεση του οπως τα υλικα που σου ανεφερα. Σε αντιθεση δεν θα χρησιμοποιουσε αμμο η πριονιδι ακομη κι αν το εβαλες εσυ μεσα πριν γεννησει τα αυγα της το πιθανοτερο ειναι οτι θα το πετουσε ολο εξω. Δεν ειναι πιστευω η ωρα για πειραματα ενω εχει μωρα.

p.s. Μπορεις ακομη να βαλεις λωριδες απο λευκο χαρτι Α4 περιπου ετσι οπως το ειχε στρωσει κι η ιδια. Ετσι δε θα καταλαβει διαφορα. Μονο που το χαρτι πιθανον να χρειαστει να το ξαναλλαξεις.
 
Back
Top