Ανταλλαγή Περισσεύει αγριόπαπια για ανταλλαγή;

GiorgosPapias

PB New Member
Εγγραφή
6 Αυγ 2018
Μηνύματα
8
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας ειμαι ο Γιωργος απο Θεσσαλονίκη και ψάχνω μια θηλυκή άγρια πάπια. Έχω ένα αρσενικό παπί Mallard που έσωσα και το κακόμοιρο δεν έχει ταίρι. Μπορούμε να ανταλλάξουμε κόκορα ή κότα ή Χήνα για την πάπια. Στείλτε μήνυμα αν ενδιαφέρεστε.
 
Το βρήκα παρατημένο έξω από το καταφύγιο. Περίμενα κοντά 2 ώρες να έρθει η μαμά του να το πάρει (από απόσταση) αλλά απλός φώναζε χωρίς καμία απάντηση. Το πείρα το έδωσα φυραμα και τώρα περνά τις μέρες του στον κήπο μου μαζί με το κοπάδι χήνες πλατσουριζοντας στην λεκάνη του. Είναι μεγάλο τώρα αλλα παρά πολύ φιλικό.
 
Δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται η κατοχή της πάπιας αλλά δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση και δεν σκοπεύω να την αποχωριστώ. Έχει γίνει μέρος της οικογένειας.
 
Το ξέρω απλά θα ήθελα να κρατήσω ίδιου είδους πάπιες ώστε αν τυχόν βγουν παπάκια να τα αφήσω ελεύθερα.
 
... ώστε αν τυχόν βγουν παπάκια να τα αφήσω ελεύθερα.

Αυτό δεν γίνεται διότι δεν είναι εφικτό να ελευθερώσεις οικόσιτα παπάκια και να περιμένεις να επιβιώσουν για πολλούς λόγους. Οι μάλαρντ/πρασινοκέφαλες εκτρέφονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θεωρούνται οικόσιτες πάπιες.
 
Δεν ξέρω.. Την είχα βάλει να ζευγαρώσει με μια πάπια διαφορετικού είδους και η θηλυκή πάπια τον τσιμπουσε. Ελπιζω να βρεθεί κάποια ίδιου είδους.
 
Δεν ξέρω.. Την είχα βάλει να ζευγαρώσει με μια πάπια διαφορετικού είδους και η θηλυκή πάπια τον τσιμπουσε.

Eίναι πραγματικά τυχαίο γεγονός ανεξάρτητο με το είδος. Αν αυτός ήταν έτοιμος και ήθελε δεν θα κρατιόταν, οι αρσενικές πάπιες γίνονται λίγο έως αρκετά επιθετικές στην προσέγγιση για ζευγάρωμα.
 
Ναι το ξέρω, απλός ήταν πολύ επιθετική και επιπλέον δεν θα ήθελα να τον κάνω crossbread οι χηνες τον αποδέχονται απλος θα ήθελα καθαρό αίμα παπάκια. Είχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε πως λόγο crossbreading μπορεί να χαθούν σημαντικά χαρακτηριστικά του είδους ή το ίδιο είδος μαζί. Τέλος παντον ψάχνω για οπωσδήποτε ίδιου είδους πάπια.
 
Είχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε πως λόγο crossbreading μπορεί να χαθούν σημαντικά χαρακτηριστικά του είδους ή το ίδιο είδος μαζί

Αυτό είναι το σωστό. 👍

Εγώ στο πρότεινα σαν έσχατη λύση αν δεν βρεις άλλη καθώς μιλάμε για ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο είδος που δεν κινδυνεύει απο αλλοίωση ή εξαφάνιση σε τέτοιας κλίμακας διασταυρώσεις.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top