Φροντίδα Περιστέρα και νεοσσός στο μπαλκόνι

ksarriko

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2020
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην ομάδα σας.

Μετά από απουσία ενός μήνα ανακαλύψαμε στο μπαλκόνι μία περιστέρα με ένα αβγό πάνω σε ένα σωρό από φύλλα. Την ίδια μέρα το αβγό έσκασε και βγήκε νεοσσός. Η περιστέρα φαίνεται να το φροντίζει, συνεχως κάθεται από πάνω του, το μικρό δείχνει να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Έχουν περάσει 4 μέρες από τότε που πρωτοέσκασε. Δεν έχω πρόβλημα να μείνει στο μπαλκόνι μέχρι να μάθει το μικρό να πετάει απλά γνωρίζοντας ότι δεν είναι και τα πιο καθαρό πουλιά έχω μια ανησυχία για ψείρες, ψύλλους κτλ. Θα έπρεπε να αναζητήσω κάποιον οργανισμό εδώ στη Θεσσαλονίκη που ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις; Πόσο ασφαλές είναι να την φιλοξενώ στο μπαλκόνι; Θα ήθελα τη γνώμη σας, ευχαριστώ.
 
έχω μια ανησυχία για ψείρες, ψύλλους κτλ
Έχεις άλλα κατοικίδια πουλιά στο μπαλκόνι; Αν όχι δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί το μικρό. Το θέμα είναι αν θα φύγουν ή αν τελικά εγκατασταθούν μόνιμα στο μπαλκόνι σου. Εκεί θα έχεις πρόβλημα γιατί από κάποια στιγμή και μετά θα γίνουν αμέτρητα τα περιστέρια που θα φιλοξενείς.
 
Όχι δεν έχω άλλα κατοικίδια. Και σίγουρα δε θέλω να εγκατασταθούν μόνιμα στο μπαλκόνι. Αλλά δεν ξέρω πως να μετακινήσω με ασφάλεια το μικρό και την περιστέρα. Και που να τα πάω επίσης, την ταράτσα σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν είναι και η καλύτερη λύση. Για αυτό το λόγο αναρρωτιόμουν μήπως υπάρχει καμία φιλοζωική που θα μπορούσε να βοηθήσει γιατί οι ομάδες που έχω βρει μέχρι στιγμής ασχολούνται με σκυλιά και γάτες.
 
Ρώτησε αν θέλεις εδώ:
 
Δεν θα έχεις θέμα αν θα φέρεσαι και εσύ φυσιολογικά. Να βγαίνεις την ημέρα στο μπαλκόνι σου να το καθαρίζεις (γύρο από την φωλια τακτικά). Η μαμά περιστερα θα φεύγει στο διπλανό μπαλκόνι και θα ξαναγυρνάει μόλις θα φύγεις. (μην φοβάσαι δεν θα αφήνουν την φωλια). Το μικρό δεν θα πάθει τίποτα αν μείνει 10 λεπτά χωρίς μαμά. Μην τα ταΐζεις, μην τους αφήνεις νερό στο μπαλκόνι. Να βγαίνεις συχνά την ημέρα. Έτσι ώστε όταν το μικρό θα ενηλικιωθεί το ζευγάρι από μονα τους θα αποφασίζουν να κάνουν δεύτερη γεννα και φωλια αλλου. Αν θα τους κανεις όλα τα χατίρια δεν θα φύγουν.
 
Back
Top