Γενικά Περιστέρια τσακώνονται ποιο θα πρωτοφάει τον κιμά που έριξα

tassosphotography

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2018
Μηνύματα
1
Πόλη
Σάμος
Σας βρήκα τυχαία μετά από αναζήτηση.
Ποτέ δεν έχω ταΐσει περιστέρια στην Αθήνα. Γιατί χέζουν τον τόπο όλο. και πιστεύω αν θέλουν θα βρουν.
Δεν είναι σαν τις γάτες / σκύλους!

Για άλλο λόγο σας γράφω το μήνυμα! :

Πριν λίγο άφησα λίγο κιμά στο δέντρο από κάτω για τις αδέσποτες γάτες! .. μπαίνω σπίτι, και ξαναβγαίνω έξω για να πετάξω σκουπίδια.. και βλέπω 5-6 περιστέρια να ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ μέσα στο χώμα του δέντρου να τσακώνονται το ποιο θα πρωτοφάει τον κιμά (μαγειρεμένο) που έριξα πριν.. μιλάμε για μάχη!

Δε το έχω ξαναδεί.. wierddddd
 
Φαίνεται τον κιμά θα τον έκανες πολύ νόστιμο. Ρίξε τους και κανένα μακαρονάκι αν περισσεύει και κόψε κίνηση και πες μας αν θέλεις..😛
Και για να κόψω την πλάκα, την οποία παρεπιπτόντως την κάνω με πολύ καλή διάθεση, μπράβο σου που αφήνεις φαγητό για τις αδέσποτες γάτες. Πολλοί από εμάς κάνουμε το ίδιο, κι ενίοτε φυσικά όταν υπάρχει η ευκαιρία προβαίνουμε και σε στειρώσεις ώστε να μην δημιουργούνται ή τέλος πάντων να περιορίζονται τα αδέσποτα ζώα τα οποία συνήθως έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής και δυστυχώς δύσκολη διαβίωση.
 
Εξαρτάται απο τα πουλιά και πως έχουν μάθει, τα δικά μου ας πούμε που τα έχω λίγο καλομαθημένα δεν τρώνε ούτε ψωμί ! Μόνο τους σπόρους και τις τροφές τους.
Στις πόλεις όμως τα αδέσποτα περιστέρια που δεν υπάρχουν καλλιέργειες για να βρίσκουν σπόρους, τρώνε ότι βρουν. Πρόσφατα είδα ένα περιστέρι έξω απο πετ σοπ να τρώει σκυλοτροφή !
IMG_20171011_114133.webp
 
Γιατί παίζει ρόλο η ιεραρχία που έχουν στο σμήνος λογικά.
Κάθε πρωί στην εταιρία που δουλεύω, όταν πίνουμε τον καφέ μας στο δωμάτιο της κουζίνας, μαζεύονται κάτι περιστέρια (τα ίδια κάθε φορά) και περιμένουν τους σπόρους που τους βάζουμε.
Έχουν μάθει ποιος έχει προτεραιότητα, μιας και έχουμε τον Fluffy, το αγαπημένο μας που δεν μας φοβάται καθόλου και ξέρουν ότι αυτός θα φάει πιο πολύ μιας και βάζουμε περισσότερο μπροστά του και τα άλλα τρώνε λίγο πιο δίπλα, εκτός απο το Φλαφάκι το παιδάκι του (έχουν τα ίδια πόδια και το θυμάται ένας συνάδελφος απο την φωλιά που είχε βγεί 😛 ).
Προχτές λοιπόν ήρθε πρώτη φόρα και ένα άγνωστο περιστέρι για να φάει και φυσικά μαλώσανε, πέσανε πάνω στον καναπέ χωρίς να τα νοιάζει και τα σταματήσαμε εμείς.
Φυσικά το άλλο δεν ξανάρθε 😛
 
δεν εχω ασχοληθη ποτε με περιστερια, και μου εκανε εντυπωση που διαβασα οτι ειναι παμφαγα, πιστευα οτι ηταν σποροφαγα. Βεβαια δεν μου κανει εντυπωση αυτο με τον κιμα, διοτι εαν η πεινα θερηση ολα εχουν μια απαντηση.
 
πιστευα οτι ηταν σποροφαγα.
Σποροφάγα είναι...
Όπως και τα καναρίνια αλλά και οι καρδερίνες.
Όταν όμως μεγαλώνουν μικρά, όλο και κάποιο σκουλικάκι, σαλιγκαράκι και γενικά "πρωτεΐνη" ψάχνουν γιατί τη χρειάζονται..
Γι αυτό άλλωστε στα σποροφάγα πουλιά που αναπαράγουμε... Τους δίνουμε και αυγό...
 
στις πολεις δεν βρισκουν την φυσιολογικη τους τροφη και ως εξυπνα οντα δεν θα αφησουν ευκαιρια για φαι ανεκμεταλλευτη,
θεωρειται το πρωτο ''εξημερωμενο'' ον απο τον ανθρωπο πιο πριν και απο γατες, σκυλια και μαλλον εχουν παρει συνηθειες μας εχω δει να τρωνε λουκανικο που ηταν για σκυλο.
 
Back
Top