Γενικά Περιστέρι απρόσκλητος επισκέπτης

ΙΩΑΝΝΗΣ@

Canaries Expert
Εγγραφή
6 Μαρ 2013
Μηνύματα
4.746
Πόλη
Περιστέρι
Σήμερα είχαμε μια απρόσμενη επίσκεψη από ένα περιστέρι το οποίο έκανε ''εισβολή'' στο σαλόνι του σπιτιού και βρήκε καταφύγιο πίσω από το σύνθετο.
Επειδή εγώ έλειπα από το σπίτι ο γιος μου ανέλαβε την επιχείριση απεγκλωβισμού του χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και το άφησε στο μπαλκόνι με νερό και σπόρους.
Όταν επέστρεψα στο σπίτι μετά από τον ''συναγερμό'' που είχε σημάνει η σύζυγος διαπίστωσα ότι φορούσε δαχτυλίδια και στα 2 πόδια, ήταν άνετο και δεν φοβότανε, το έπιασα χρησιμοποιώντας γάντια και στο ένα δαχτυλίδι βρήκαμε το αριθμό τηλεφώνου του εκτροφέα του.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ο εκτροφέας του που βρισκόταν σε κοντινή περιοχή ήρθε και το παρέλαβε.
Η ράτσα του είναι keeper (αν κατάλαβα καλά) και είναι Βουλγάρικης καταγωγής, ο εκτροφέας του μου είπε πως πετάνε για πολλές ώρες και τα αφήνει ελεύθερα το πρωί και τα μαζεύει το απόγευμα.
Αυτό ήταν τυχερό γιατί το κοπάδι του σήμερα δέχτηκε επίθεση από σαΐνι και κάποια δεν επέστρεψαν.
PICT0615.webpPICT0608.webp
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Εγω να ρωτησω; Ποιος ο σκοπος του να εκτρεφεις περιστερια;Δεν θεωρουνται 'κατοικιδια' πτηνα. Που λοιπον χρησιμευουν;(συγχωρεστε με για την ασχετοσυνη)🙂
 
Δεν θεωρουνται 'κατοικιδια' πτηνα.
Θεωρούνται κατοικίδια και μάλιστα τα παλαιότερα χρόνια ήταν πάρα πολλοί αυτοί που ασχολούνταν, ειδικά στο Περιστέρι που μένω εγώ.
Ποιος ο σκοπος του να εκτρεφεις περιστερια;
Ανάλογα με την ράτσα εκτροφής, άλλοι εκτρέφουν περιστέρια για τις πτητικές τους ικανότητες, άλλοι για την ομορφιά τους.
Κάποιοι εκτροφείς συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.
Υπάρχουν πολλές ράτσες περιστεριών και κάποια από αυτά είναι πανάκριβα (με την ακριβή έννοια του όρου).
 
Αθηνά δεν είναι έτσι. Δεν μπορώ να σου πω τίποτα παραπάνω από ότι υπάρχουν ακριβότερα άλογα, αυτοκίνητα, ωρολόγια ή αλυσίδες λαιμού. Ο καθ΄ένας ότι αγαπάει, εφόσον έχει τα φράγκα πάει και στο ανάλογο ράφι και ψωνίζει. Δεν παύει όμως να είναι σίγουρο ότι όποιος πάει στο ψηλότερο ράφι, ψωνίζει τα καλύτερα. Υπάρχουν περιστεράδες στον κόσμο που έχουν κουμάσια μέσα σε αγροκτήματα και κάπου στην άκρη έχουν και το σπίτι τους. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε ένα καλύβι και κάπου σε μια μεριά βάζουμε και τα πουλιά μας. Εντάξει, που πας βρε καραμήτρο. Που να βρεις άκρη στην κακομοιριά μας (δεν σου αναφέρω καθόλου για την ξεροκεφαλιά μας). Καλή συνέχεια.
 
@gianniskilkis Κατανοω την επιθυμια που εχουμε ολοι μας, οταν ακολουθουμε ενα χομπυ, να το κανουμε οσο το δυνατον καλυτερα. Ναι, θα δωσουμε και χρηματα, θα κουραστουμε, θα το ψαξουμε λιγο περισσοτερο, θα στερηθουμε κατι αλλο προκειμενου να ικανοποιησουμε την επιθυμια μας ειτε αυτο λεγεται πουλι, είτε αυτοκινητο, είτε ρουχα, είτε βιλλα κλπ.
Το θεμα μου δεν ειναι οτι δωθηκαν τοσα χρηματα για ενα περιστερι. Την ιδια αντιδραση θα ειχα για οποιοδηποτε αγαθο. Απλα ειμαι της αποψης οτι οταν μπορεις να προσφερεις σε καποιους λιγοτερο τυχερους ανθρωπους που τους λειπουν τα βασικα, μια καλυτερη ζωη, ειναι κριμα να μην το κανεις!
Παν μετρον αριστον! Κανε το χομπυ σου... Αλλα κανε και ενα καλο. Και με 1μυριο ευρω... Κανεις πολλα καλα!
Και μιας και το ανεφερες... Δεν ειναι σιγουρο οτι οταν ψωνιζεις απο το ψηλοτερο ραφι, παιρνεις παντα το καλυτερο. Καποια πραγματα ειναι υπερτιμημενα! :)
 
Back
Top