Ασθένειες Περιστέρι με ευλογιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zoomla
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zoomla

PB New Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2009
Μηνύματα
1
Πόλη
Κατερίνη
Καταρχήν, χαιρετώ την παρέα σας.
Παρακολουθώ τις τελευταίες εβδομάδες το φόρουμ σας καθώς μου προέκυψε να φιλοξενήσω ένα περιστεράκι που είχε πέσει από την φωλιά του εδώ και ένα μήνα περίπου. Δεν έχω καμία σχέση με περιστέρια, αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω εκεί που το βρήκα, ειδικά όταν πριν λίγη ώρα το είχε σχεδόν στα δόντια του ένας σκύλος.
Τέλος πάντων, το ανέλαβα. Μένω Κατερίνη και δεν τέθηκε καν θέμα να μπορέσω να το πάω στο Ανιμα. Πήρα τηλέφωνο, μου δώσαν οι άνθρωποι κάποιες βασικές συμβουλές, βρήκα και εγώ κάποια πράγματα στο ιντερνετ, και ειδικά η δική σας σελίδα με βοήθησε πάρα πολύ.
Δεν θα σας ενοχλούσα αλλά θα ήθελα κάποιες πιο συγκεκριμένες συμβουλές για την κατάστασή του.
Καταρχήν, από την αρχή που το πήρα, φαινόταν ότι μεν είναι μικρό (δεν πετούσε και δεν είχε βγάλει όλο το φτέρωμα, το τάιζα με σύριγγα την πρώτη εβδομάδα) αλλά από την δεύτερη εβδομάδα και μετά τρώει μια χαρά κάτι μικρά μαύρα σποράκια που μου δώσανε σε ένα πετ σοπ, και τώρα τελευταία άρχισε να δοκιμάζει και άλλους σπόρους (σουσάμι πχ)
Η ανάπτυξή του θεωρώ ότι είναι πολύ καλή. Έχει καλή όρεξη, είναι ζωηρό, άρχισε να κάνει χαμηλές πτήσεις (το έχω στο ημιυπόγειο το οποίο όμως είναι πολύ φωτεινό και καθαρό) αλλά έβγαλε δίπλα στο ένα μάτι και κάτω από την κοιλιά μερικά κίτρινα σπυριά. Θεωρώ ότι είναι ευλογιά δερματική, του πήρα αντιβίωση (εριθρομικίνη) μετά από συμβουλή κτηνιάτρου και εφαρμόζω μπεταντίν πάνω στα σπυριά τα οποία έχουν μεγαλώσει αρκετά αλλά δεν βλέπω προς το παρόν να έχουν ματώσει ή μολυνθεί. Το έχω σε ένα μεγάλο χαρτοκιβώτιο με αρκετές μεγάλες τρύπες, βάζω καθαρές εφημερίδες συχνά στην ημέρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή πολύ με τις κουτσουλιές του και αλλάζω το νερό με την αντιβίωση δύο με τρεις φορές την ημέρα.
Νιώθω ότι πάει καλά, δεν φαίνεται καθόλου άρρωστο αν εξαιρέσουμε τα σπυριά που φαίνονται.
Θέλω να ρωτήσω, ποια θα είνα η θετική εξέλιξη; Δηλαδή, αν όλα πάνε καλά και δεν έχει επιπλοκές, θα δω να πέφτουν τα σπυριά; Θα αφήσουν πληγές ανοιχτές που θα πρέπει να επουλωθούν πρώτα πριν φύγει; Δεν τίθεται θέμα να το κρατήσω, καθώς είμαι άσχετη και δεν μπορώ να συνεχίσω, αλλά προτίθεμαι να περιμένω να αναρρώσει και μετά να το πάω εκεί που το βρήκα ώστε να βρει ίσως την οικογένειά του. Να σημειώσω ότι πρόκειται για "άγριο" περιστέρι, με την έννοια ότι δεν ανήκε σε κάποιον αλλά έμενε σε κάποια κατασκευή του δήμου, όπου μένουν περιστέρια ελεύθερα.
Λυπάμαι αν σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Εγω θα σε συμβουλευα να ξαναπαρεις τηλ. στην ΑΝΙΜΑ να σου πουν τι ακριβως να κανεις γιατι ειναι μια πολυ δυσκολη αρρωστια και συνηθως εχει ασχημη καταληξη...
Απλα με μπετανιν πανω στα σπιρια δε νομιζω να γινει τιποτα. Εφοσον βγαζει κι αλλα και μεγαλωνουν, η πιο πιθανη θεραπεια ειναι ο καυτηριασμος τους.
 
Και το fucidin βοηθάει αποτελεσματικά. Το έκανα σε ένα περιστέρι παλιότερα.
 
Back
Top