Ασθένειες Περιστέρι με πιθανό πρόβλημα

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,

Για όσους είχαν διαβάσει ένα προηγούμενο post μου φροντίζω και ένα περιστέρι τον γλου γλου. Το περιστέρι είναι ελεύθερο κάνει τις βόλτες του και όποτε θέλει αυτό επιστρέφει.
Από εχθές που γύρισε εμφανίζει παράξενα συμπτώματα.
Εχει χάσει τελείως το κέφι του.
Δείχνει σαν να έχει τα συμπτώματα της ακάρεας της τραχείας σαν να σπάει σπόρους. Δεν ξέρω αν τα περιστέρια "κολάνε" ακάραια και αν ναι η θεραπεία είναι ίδια όπως τα μικρότερα πουλιά; Ακόμα παρατήρησα ότι οι κουτσουλιές του είναι άσπρες και αρκετά νερουλές (χθές ήταν σχεδόν σαν νερό). Δεν γνωρίζω και αν συνδιάζονται οι κουτσουλιές με ακάραια.
Οποιος μπορεί ας μου δώσει κάποια γνώμη και ίσως και κάποια θεραπεία.

Ευχαριστώ
 
Πιθανον θα εχει εσωτερικα παρασιτα(σκουλικια) η στη χειροτερη παρωμυξοιωση(τρελα).Αν ειναι το πρωτο θα παs σ ενα κτηνιατρειο και θα του παρειs ενα χαπακι για σκουλικια και θα το δωσειs στο στoμα αφου το πιασειs .Αν ειναι το δευτερο ειναι δυσκολα τα πραγματα! Ξεκινα με το χαπακι πιαστο βαλτο σ ενα κλουβακι και χορηγησε του και λιγεs βιταμινεs στο νερο
 
Ακαρεα τηs tραχειαs δεν εχω ακουσει για περιστερια.Απ τα συμπτωματα που μου περιγραφειs μαλλον για σκουλικια δεχνουν
 
Tελικά εχθές το βράδυ το πήγαμε το περιστεράκι μας σε κλινική. Είχε ακάρεα της τραχείας σε προχωρημένο στάδιο, διότι το πουλάκι ούτε καν μπορούσε να φάει καλά καλά.Ακουγόταν ο θόρυβος του(σπασίματος καρπού πολύ έντονα). Η διάρροια ήταν που δεν μπορούσε να φάει. Τελικά ο γιατρός του έβαλε τζελ στον σβέρκο και του έκανε μία ένεση.
Σήμερα του πήραμε αντιβίωση, βιταμίνες και προβιοτικό. (που μας έγραψε ο γιατρός)
Προσπαθήσαμε να τον ταίσουμε αλεσμένη τροφή(αυγό), αλλά δυστυχώς δεν έφαγε. Τελικά πριν 2 ώρες ο γλουγλού μου, μας αποχαιρέτησε.
Τον είχαμε σώσει μωρό πέρυσι τα Χριστούγεννα και τον είχαμε μέσα στο σπίτι μέχρι τον Μάιο. Μετέπειτα ερχότανε κάθε μέρα να κάνει το μπάνιο του, να φάει και να κοιμάται μερικές φορές.
Ήρθε να τον σώσουμε αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
Να΄ναι καλά εκεί που θα΄ναι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Janko
Κρίμα το καημένο..☹ Πάντως εσύ έκανες ότι μπορούσες Αναστασία..
 
Back
Top