Φροντίδα Περιστέρι νεοσσός δεν θέλει να πιει νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης EviBe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

EviBe

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2020
Μηνύματα
4
Καλησπέρα,

πριν 4 μέρες βρήκα έναν νεοσσό να τον έχουν κάνει παιχνίδι 2 παιδάκια δυστυχώς! Τον πήρα σπίτι αν κ δεν είχα ιδέα από πουλιά. Την επομένη μέρα άρχισε να δείχνει καλύτερα, έκοβε και βόλτες μέσα στο σπίτι (περπατώντας). Εχθές και σήμερα, όπου τον αφήσω εκεί μένει ή πάει σε κάποιο σημείο (πχ κάτω απ τον καναπέ) και εκεί μένει για ώρες ακίνητος. Τρώει με όρεξη (σκόνη για νεοσσούς με νερό) αλλά δεν πίνει έξτρα νερό.
Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει που δεν θέλει να πιει νερό και δεν κινήτε σχεδόν καθόλου; Από φωτογραφίες που έχω δει πρέπει να είναι περίπου 15-18ημερών.
 
Καλησπέρα, η τροφή που δίνεις είναι επαρκής σε συστατικά και νερό. Το τέλειο τεστ είναι οι κουτσουλιές, που προφανώς θα είναι υπερβολικά υδαρές, ώστε να πεισθείς πως ενυδατώνεται επαρκώς. Όμως πρέπει σιγά σιγά να περάσεις σε διαφορετική τροφή, σπασμένο στάρι, σπασμένο καλαμπόκι, φύραμα για κότες κλπ. Εάν δεν θες να παιδεύεσαι με σπασίματα και τέτοια δώσε μια κελαιδίνη ή παπαγαλίνη που έχουν μικρού διαμετρήματος σπόρους. Όσο τρώει και μετά, θα συμπληρώνεις με φύραμα, νερουλό, ακριβώς όπως έκανες με την σκόνη. Μπορείς να δίνεις και τρίμματα από ψωμί, αυτά που περισσέυουν στην σακούλα. Πάμε τώρα στο νερό. Νερό δεν ξέρουν οι νεοσσοί να πίνουν μόνοι και όσο και να περιμένεις δεν θα το δεις. Αυτό μαθαίνεται στην πορεία, βλέποντας γονείς ή άλλα ενήλικα πουλιά. Θα χρειάζεται, εφόσον περάσεις στους σπόρους, αρχικά να δίνεις με σύριγγα ή ότι άλλο σε βολέψει, που να μπαίνει στο στόμα του νεοσσού. Εγώ για αυτές τις δουλειές έχω πάρει ένα πλαστικό δοχείο, επιτραπέζιο, σαν αυτά που βάζεις λάδι και ξύδι στις σαλάτες. Νερό όμως να έχεις πάντα, σε ένα χαμηλό μπόλ ή κάποιο κομένο πλαστικό μπουκάλι. Όταν πουπουλιάσει και δεις πως ανεξαρτητοποιείται χωρίς να πάει μόνο του να πιει, τότε το πιάνεις, περιβάλεις με την παλάμη σου τον λαιμό του και με τον δείκτη σου ή τον αντίχειρα σπρώχνεις το κεφαλάκι του μέσα στο νερό. Δεν πνίγεται με τίποτα. Τα περιστέρια δεν πίνουν νερό σαν τα άλλα πουλιά ή τις κότες, δηλαδή σηκώνοντας το κεφάλι, ρουφάν νερό όπως εμείς ρουφάμε ένα καλαμάκι φραπέ. Θα δεις πως θα ρουφάει. Συνήθως δεν θα χρειαστεί δεύτερη φορά για αν μάθει και εάν χρειαστεί δεν θα είναι πολλές. Σου το λέω μην νομίζεις πως θα "βλαστημήσεις". Πιστεύω να σε βοήθησα. Σε κάθε περίπτωση θα σου πω το γνωστό σε όλους μας τρικ: δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από την πείνα και την δίψα (προσοχή με μέτρο έτσι). Καλή συνέχεια.
 
Δεν ξέρω αλλά δεν μου φαίνεται νορμάλ η συμπεριφορά του... Δεν κουνιέται σχεδόν καθόλου... Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα εδώ. Μου φαίνεται σαν περιστέρι "σε κατάθλιψη" . Μακάρι να κάνω λάθος... Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει...
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
Γιαβρί είναι, πολύ περισσότερο ακόμα μόνο του. Φυσιολογική περίπτωση. Θα το βοηθούσε εάν το έβαζες σε κάποιο κουτί με άχυρο. Ρηχό ,όχι βαθύ, για να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει. Άλλη αίσθηση. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top