Γενικά Περιστέρι πιασμένο σε δίχτυα στο απέναντι μπαλκόνι

Yakinthi

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιουν 2022
Μηνύματα
3
Πόλη
Εξάρχεια
Καλησπέρα σας! Γράφτηκα σήμερα σαν μέλος για να ζητήσω τη βοήθειά σας για ένα περιστέρι που βλέπω πιασμένο σε δίχτυα στο απέναντι μπαλκόνι. Δυστυχώς το σπιτι αυτό ειναι κλειστό. Κρέμεται εκεί απο το ποδι, τα φτερα του ειναι ελεύθερα και προσπαθεί να επιζήσει απο χθες. Προσπάθησα να ενώσω σκουποξυλα για να κουνήσω τα δίχτυα να το ελευθερώσω αλλά δε τα κατάφερα, ειναι 6-7 μετρα η απόσταση.
Εχω πάρει την πυροσβεστική, προσπαθώ με γειτονες, πήρα το Δημο, την Ανιμα, τον Εισαγγελέα ζώων, και φαίνεται ότι κανείς δε μπορεί να έρθει να το διασώσει. Δε μπορώ να το βλέπω να υποφέρει και να μην κάνω τίποτα. Γνωρίζετε εσείς κάποια οργάνωση που να μπορούσε να ασχοληθεί? Έχετε κάποια ιδέα ή συμβουλή? Ευχαριστώ εκ των προτερων!
 
Καμμία άλλη που να μην ανέφερες Υακίνθη , Η σοβαρότερη , αυτή η δική σου , το ελληνικό φιλότιμο και καλοσύνη ίσως δραστηριοποιήσει και κάποιον άλλο στην γειτονιά . Μακάρι να ήμουν κοντά ...
 
Λυπάμαι παρά πολυ για το πουλακι. Το τραγικό ειναι οτι αν δεν ήταν περιστέρι μπορεί και να ερχόντουσαν.
Έχεις κάνει ότι μπορείς με τις οργανώσεις, το μόνο που μπορώ να σκεφτω ίσως είναι η φιλοζωική της περιοχης σου, κάποιος εθελοντής να έρθει να σε βοηθήσει αν και το βλέπω χλωμό.
Σε ποια περιοχη είσαι? Εχω επαφές με την φιλοζωική του Χαλανδρίου για αυτό σε ρωτάω.
 
Ελλάς το μεγαλείο σου! Καλά ένας Χριστιανός (λέμε τώρα) , δεν φιλοτιμηθηκε; Στην τελική ο Δήμος είναι σίγουρα υποχρεωμένος να παρέμβει. Αναφερε τους τα ΜΜΕ τι άλλο να πω! Πες τους ότι θα έρθουν τα κανάλια. Η απορία μου είναι τι στο καλό είναι αυτά τα δίχτυα στο μπαλκόνι; Κ εκεί στην πολυκατοικία δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη ώστε να έρθει ένας συγγενής εάν όχι ο ίδιος, να απελευθερωθεί το ζωντανό;
 
Μήπως εάν έριχνες μια πετονιά με ένα καλάμι ψαρέματος, με μεγάλο αγκίστρι, στο δίχτυ και το τραβούσες σιγά σιγά προς τα σένα;
Αν δεν γίνεται, έστω να κουνήσεις το δίχτυ μήπως και ελευθερωθεί.
Δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό να γίνει, μπορείς όμως να το προσπαθήσεις.
 
Αν έχει πιαστεί στα δίχτυα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να φύγει.
Λογικά θα έχει "δεθεί" το ποδαράκι του και όσο και να τα κουνήσεις δε θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, χρειάζεται κάποιος να πάει από κοντά και να ξεμπλέξει το ποδαράκι με προσοχή για να μη τραυματιστεί αν και ίσως να έχει γίνει ήδη το κακό.
Κάλεσε την πυροσβεστική και ενημέρωσε τους για το περιστατικό, ζήτα το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που θα απαντήσει την κλήση και ενημέρωσε τους ότι θα επικοινωνήσεις και με την εισαγγελία προστασίας των ζώων.
 
Σας ευχαριστώ παρα πολύ όλους για την άμεση και ζεστή ανταπόκριση! Ισχύουν όλα τα σχόλιά σας..Κι εγώ το πιστεύω ότι αν δεν ήταν περιστέρι ίσως να ερχόντουσαν..έπρεπε να αναφέρω τα ΜΜΕ, δε το σκέφτηκα.. Τα δίχτυα όπως φαντάζεστε τα εχουν βάλει για να μην πηγαίνουν πουλιά, αλλά αυτό που έχει γίνει ειναι απάνθρωπο. Όντως ειναι το ποδαράκι του που εχει πιαστεί και έχει τυλιχτεί πολύ. Απο τη γειτονιά, το κτίριο, καμία δράση, τους άφησα και σημειωματα στην είσοδο της πολυκατοικίας για να το δουν όλοι αλλά τίποτα. @Vada αυτή η ιδέα με το " ψαρεμα" μου εχει καρφωθεί κι εμένα, καθώς το μπαλκόνι απο πάνω ειναι ανοικτό, αν μου ανοίξουν θα πάω να δοκιμάσω. Θα σας στείλω νεα!
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Πραγματικά είναι ανακούφιση ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιαστηκαν και δε τους φάνηκε περίεργο ❤️
Είχα πάρει την ορνιθολογική, είχαν αυτόματο μήνυμα για περιπτώσεις ανάγκης με το τηλ της Άνιμα, που δεν αναλαμβάνει διάσωση, μόνο φροντίδα. Στην πολυκατοικία που είχα κολλήσει χαρτιά για ενημέρωση όλων, ειδα τα έβγαλαν.
Δεν έχω καλά νέα, το καημένο το πουλάκι δεν άντεξε την ταλαιπωρια.
Μιας και ασχολείστε με πουλιά, ήθελα να σας πω ότι χθες που άρχισε να κρεμεται και να παλεύει, μαζευτηκαν στο ίδιο μπαλκόνι γύρω του πολλά περιστέρια, και κάθονταν. Τώρα κανένα, είναι όλα απέναντι. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση για πουλιά, αλλά πιστεύω αισθάνθηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Τι να πω, να είστε όλοι καλά, με ό,τι σας/μας περιβάλλει, και να προσέχετε τους εαυτούς σας.
 
@Yakinthi ξέρεις τι είναι το πιο αποκρουστικό; Ότι τώρα που ψόφησε το άμοιρο κρεμασμένο κ εγκλωβισμένο στο δίκτυ μέσα στη ζέστη χωρίς νερό, όλοι όσοι είχαν ενημερωθεί κ αδιαφορησαν, ξαφνικά αυτοί οι καλοί μας συνάνθρωποι θα βρουν τον τρόπο να πάνε να το ξεκρεμασουν κ να το πετάξουν για να μην βρωμισει η πολυκατοικία τους κ μολυνθουν τα ασπιλα κ καθαρά διαμερίσματα τους. Με συγχωρείτε αλλά έχω πολύ θυμό, όχι μόνο γιατί ψόφησε το πουλάκι, αλλά κυρίως γιατί θα μπορούσε να αποφευχθεί τόσο εύκολα κ χωρίς να κόπο.
 
@Yakinthi ξέρεις τι είναι το πιο αποκρουστικό; Ότι τώρα που ψόφησε το άμοιρο κρεμασμένο κ εγκλωβισμένο στο δίκτυ μέσα στη ζέστη χωρίς νερό, όλοι όσοι είχαν ενημερωθεί κ αδιαφορησαν, ξαφνικά αυτοί οι καλοί μας συνάνθρωποι θα βρουν τον τρόπο να πάνε να το ξεκρεμασουν κ να το πετάξουν για να μην βρωμισει η πολυκατοικία τους κ μολυνθουν τα ασπιλα κ καθαρά διαμερίσματα τους. Με συγχωρείτε αλλά έχω πολύ θυμό, όχι μόνο γιατί ψόφησε το πουλάκι, αλλά κυρίως γιατί θα μπορούσε να αποφευχθεί τόσο εύκολα κ χωρίς να κόπο.
@Yakinthi , συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σου, έστω κι αν έμειναν ατελέσφορες. Θα σου προτείνω τμήμα του παραπάνω κειμένου της Μαίρης να το εκτυπώσεις και να το αναρτήσεις στην πολυκατοικία τους. Ίσως έτσι να μάθουν να λειτουργούν πιο σωστά.
Π.χ. Ξέρετε τι είναι το πιο αποκρουστικό; Ότι τώρα που ψόφησε το άμοιρο περιστέρι, κρεμασμένο κι εγκλωβισμένο σε ένα δίχτυ, μέσα στη ζέστη, χωρίς νερό, εσείς καλοί μου συνάνθρωποι, που είχατε ήδη ενημερωθεί και αδιαφορήσατε, θα βρείτε τον τρόπο να το ξεκρεμάσετε για να μη βρωμίσει η πολυκατοικία σας και μολυνθούν τα άσπιλα και καθαρά διαμερίσματά σας. Αλλά πλέον είναι αργά για το καημένο το περιστέρι.
Είμαι τρομερά οργισμένος
 
@Kalie ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι όπως η @Yakinthi κ έχουμε ελπίδες. Πιστεύω ότι είμαστε κ για τα καλύτερα κ για τα χειρότερα. Πολύ χρήσιμο το τηλ θα το έχω υπόψη μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χωρις να ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι η πυροσβεστικη πρεπει να επεμβει σε τετοια περιστατικα. Πως πανε δηλαδη σε γατες π.χ? Υπαρχει λιστα με ζωακια που δεν ασχολουνται?
 
@HxC κ εκεί απευθύνθηκε η @Yakinthi αλλά ... το αποτέλεσμα το είδαμε ... Σε ένα σενάριο που το πουλάκι ήταν δεσποζομενο κ με ιδιοκτήτη "ονομαστό" για να το απελευθερώσουν, θα ερχόταν μέχρι κ ξένη βοήθεια κ όλοι θα είχαμε συγκινηθεί για τις φιλοζωικα αισθήματα των εμπλεκόμενων, ενοίκων κ μη. Αλλά έτυχε να γεννηθεί περιστέρι ή δεκαοχτούρα κ να εγκλωβιστεί σε αυτή την πολυκατοικία. Συγνώμη για τον κυνισμό αλλά δεν μου έχουν περάσει τα νεύρα.
 
Back
Top