Ασθένειες Περιστέρι που πίνει πολύ νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sissikyr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sissikyr

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2009
Μηνύματα
41
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας! Πριν από 4 μέρες ήρθε στο μπαλκόνι μου ένα περιστέρι. Φαινόταν πολύ εξαντλημένο. Το πλησίασα, του έβαλα φαγητό, μέχρι που με άφησε να το πιάσω. Τελικά αποφάσισα να το κρατήσω και να το φροντίσω. Έχω άλλα δύο περιστέρια και βρήκε παρέα.
Στην αρχή δεν ήξερε πως να πιει νερό από την ποτίστρα αλλά μετά το κατάλαβε. Και από τότε έχει τρελαθεί να πίνει νερό...
Εν τω μεταξύ έχει δύο μικρές πληγές, σχεδόν επουλωμένες, την μια στο πόδι και την άλλη στην κοιλιά κοντά στην "καρίνα".
Από τότε που άρχισε να πίνει νερό οι κουτσουλιές του έχουν πολύ υγρό και πολύ λίγο στερεό μέρος (πράσινο σαν σκουληκάκι). Κατά τ' άλλα φαίνεται αρκετά δραστήριο όταν το "ενοχλήσω" ή όταν το βάλω απέναντι από τα περιστέρια μου. Όταν μείνει μόνο του μένει αδρανές, χωρίς όμως να είναι πάντα φουσκωμένο το φτέρωμά του.
Σκέφτηκα να του δώσω προληπτικά μια αντιβίωση aviomycin της Τafarm ή Tabernil gentamycina.
Μήπως είναι τίποτα κολλητικό ή είναι απλή εξάντληση και ίσως να πονούν οι πληγούλες του;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
 
Για οποιοδήποτε πουλί μπει στα οικόσιτα πουλιά μας θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα για σαράντα ήμερες για την αποφυγή μετάδοσης νόσων από και προς τα άλλα πουλιά που έχουμε.
Για το συγκεκριμένο,... ζητάς οπωσδήποτε βοήθεια από ΑΝΙΜΑ ή ΕΚΠΑΖ ώστε να το παραλάβουν, να κάνουν καλά και αν ήταν άγριο (αυτά που ζουν ελεύθερα στις πόλεις) να το αφήσουν εκεί που ήταν..
Αν πάλι ανήκει σε οικόσιτα, μετά τις πρώτες βοήθειες θα σου το επιστρέψουν να το κρατήσεις και με τις οδηγίες τους να γίνει καλά.
 
καραντίνα για σαράντα ήμερες
η γνώμη μου..
η καραντίνα των 40 ημερών. Ένας κανόνας που οφείλουμε όλοι μας, αν όντως αγαπάμε τα πουλιά που έχουμε στην κατοχή μας, να τον σεβόμαστε και να τον εφαρμόζουμε προς αποφυγήν κάθε είδους κακού σεναρίου. σε παρακαλώ πολύ, φρόντισε το όπως πολύ σωστά κάνεις, κράτα το όμως μακρυά από τα δικά σου.. Και επικοινώνησε όσο πιο σύντομα μπορείς με την ΑΝΙΜΑ.
Ή θα το παραλάβουν αυτοί να το φροντίσουν ή αν όλα είναι καλά με το περιστεράκικαι επιθυμείς να το κρατήσεις,θα σου δώσουν σαφείς οδηγίες για την περιποίησή του και την φροντίδα του.👍
 
δε νομιζω οτι η ΑΝΙΜΑ δινει τηλεφωνικα συμβουλες
μπορεις ομως αν θες να το πας εκει
πιθανον η κακη/αλλαγη διατροφη ειναι κ η εξαντληση
η μπορει να ναι και καποια αρρωστια(συκωτιεντερο)
λογικο ειναι να πινει νερο τωρα που το βρηκε, τρωει με ορεξη αρκετα;
 
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το περιστέρι είναι κατά πάσα πιθανότητα από περιστερώνα γιατί έχει βραχιολάκια και στα 2 πόδια (ένα λεπτό σαν κρίκο και ένα πιο παχύ).
Εννοείται ότι δεν το βάζω μαζί με τα δικά μου. Το έχω σε ξεχωριστό κλουβί και το κρατώ μέσα από το τζάμι ούτως ώστε να βλέπει τους δικούς μου για να μην στενοχωριέται.
Δεν είχα ιδέα για την Άνιμα... Υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη; Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο τηλέφωνο ή να μου πείτε που μπορώ να το βρω;
 
Ευχαριστώ πολύ! Θα τους κάνω ένα τηλέφωνο αύριο να μου πουν τι χρειάζεται ή αν πρέπει να τους το πάω!
 
η ANIMA ασχολειται με αγρια πτηνα (αφου εχει βραχιολακια δεν ειναι αγριο)
παρε παντως
μπορεις να παρεις και σημερα εχουν βαρδιες και κυριακες
 
Back
Top