Αναπαραγωγή Περιστεράκια από μια γλάστρα

Wind-sa

PB Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.021
Πόλη
Αθήνα
Μια γνωτή μου ανακάλυψε φωλια με νεογέννητα περιστέρια στο μπαλκόνι της σε μια γλάστρα όταν γύρισε από τις διακοπές. Και επειδή δεν πολύ γούσταρε κουτσουλιές και φοβόταν τις αρρώστιες θα έπρεπε να χαλάσει την φωλια.

Μέσο ενός φίλου τέλος πάντων τα δυο νεογέννητα περιστεράκια βρέθηκαν σε μένα. Τα οποια τα ταΐζω έως τώρα. Εδώ και μερικές μέρες τα πουλάκια τρώνε κατά 70% μονα τους. Οποτε μόλις θα μεγαλώσουν θα κάνω μια προσπάθεια απελευθέρωσης. Όμως δεν ξέρω σε ποιο μέρος είναι καλύτερα να τα αφήσω.

Αν τυχόν δεν θα φύγουν η θα κινδυνεύουν πιθανότατα θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα ήθελε να τα φροντίζει. Εγώ δεν θα μπορέσω να τα κρατήσω λόγο που έχω ήδη 4 δικά μου περιστέρια με τα οποια δεν μπορώ να τα βάλω μαζί.

Τα πουλάκια είναι υγιέστατα και πολύ δυναμικά και φιλικά στον άνθρωπο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ξέρω πως να τα "απελεφτεροσο".

Αν έχετε καμια ιδέα δεχτεί )



Θα ακολουθήσουν μερικές φωτό.


yin-yang-000.webpyin-yang-001.webpyin-yang-002.webpyin-yang-003.webp
 

Συνημμένα

  • yin-yang.webp
    yin-yang.webp
    84,1 KB · Προβολές: 8
Τα αλλα που έχω είναι λλη ράτσα και δεν κάνει να ζευγαρώσουν τυχαία με απλά περιστέρια... και για αυτό το λόγο δεν θα τα πάρει κανένας περιστεράς στο κουμάσι του.

Σε καμια εβδομάδα θα αρχίσουν να πετάνε. Προς το τέλος του μηνα θα παω να τα απελευθερώσω. Ελπίζω ότι θα φύγουν.
 
Καλησπέρα Πωλίνα! Τώρα διαβάζω το θέμα σου και θα ήθελα, αν και ετεροχρονισμένα, να σε συγχαρώ για την προθυμία σου να φροντίσεις τους δύο νεοσσούς! Πολλά μπράβο! Εύχομαι καλή συνέχεια και να ανατραφούν και επιστρέψουν επιτυχώς! ✌👏
 
Τα περιστεράκια μου βγαίνουν βόλτα έξω κάθε πρωί για λίγα λεπτά. Αρχίζουν και πετάνε. Όμως προσγειώνονται στα γειτονικά μπαλκόνια και έχω λίγη δυσκολία και ανησυχία να τα μαζέψω. Ευτυχώς μετα από 10 λεπτά παρακάλεσμα έρχονται μονα τους. Δεν είναι πρώτη φορα που με βλέπουν να μιλάω με περιστέρια και δεκαοκτουρες (τι σκέφτεται ο κόσμος άραγε;). Όμως φοβάμαι πολύ ότι θα πέσουν στις γάτες (και δεν ξέρω πως θα τα αντιμετωπίζουν - θα φύγουν η δεν θα κουνηθούν καν). Κάνω προσπάθειες να τους μάθω να πετάνε γερά. Θέλω να τα αφήσω ελεύτερα, θέλω να κάνουν παρέα με αλλα περιστέρια. Ίσος μια λύση είναι να τα παω σε καμια πλατιά για βόλτα. Να μαζέψουμε λίγες ψείρες )

Αλλά ήρθε ώρα να φύγουν σιγά σιγά... Τώρα που μεγάλωσαν.

Οι περιστεραδες δεν θα τα πάρουν στο κοπάδι επειδή είναι απλά περιστέρια και δεν είναι ούτε ταχυδρόμοι ούτε διακοσμητικά. Οποτε για να αποφύγουν ζευγαρώματα με απλά περιστέρια δεν θα τα βάλουν στο κουμάσι.

Δεν ξέρω. Θα κάνω ακόμα μερικές προσπάθειες, όμως αν υπάρχει κάποιος φίλος η φίλη που να μένει Αθηνα και να θέλει να κρατήσει στο μπαλκόνι τα δυο περιστεράκια ας μου στείλει μήνυμα.

Απλά θέλω ο άνθρωπος αυτός να μπορεί να τους παρέχει ένα κλουβί 1x1 μετρο τουλάχιστον. Είναι τα ελάχιστα τετραγωνικά για ένα ζευγάρι. Εγώ τα έχω σε μια ζευγαροστρα 90αρα τώρα. Και είναι στενά. Τα μικρά δεν έχουν χωρο να φτερουγίζουν άνετα.

Και θα προτιμούσα βεβαια ο άνθρωπος αυτός να ήταν από το φόρουμ ώστε να μπορούσε να βάλει 1-2 φωτογραφίες το μηνα... έτσι απλά να τα παρακολουθώ. (αν γίνετε)...

yin-yang-008-resss.jpg

yin-yang-009-ress.jpg

yin-yang-010-ress.jpg
 
Βιντεάκι με τα περιστεράκια μου
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Καλησπέρα Πωλίνα! Μεγάλωσαν πολύ γρήγορα και είναι πολύ όμορφα! Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άριστη φροντίδα και την πολλή προσοχή που τους παρέχεις! Τα καταφέρατε! Εύχομαι και εγώ να βρεθεί ένα φιλόξενο σπίτι για να διαμείνουν!
 
Προσπαθώ να τα απελευθερώσω εδώ και κάποιες μέρες... Είναι 2,5 μηνών και δεν ξεκολλάνε από επάνω μου. Το ένα μάλιστα ζευγάρωσε με το χέρι μου. 😳

Είναι πολύ ωραία να πίνεις το πρωινό καφέ σου στο μπαλκόνι και να τα βλέπεις να παίζουν γύρο γύρο. Και να έρχονται πάνω... (στο καφέ σου.) 🤭

yin-yang-013-r.jpg

yin-yang-014-r.jpg

yin-yang-012-r.jpg
 
Έχω ηδη αρκετά πουλια και κλουβιά, Γιάννη. Δεν με παίρνει να κρατήσω και αλλα δυο μεγάλα (ειδικά από απλά περιστέρια). Θα προτιμούσα να πάρω άλλο ένα ζευγάρι Αρχαγγέλους αν θα μπορούσα να βρω χώρο.

Οποτε όταν θα σιγουρευτώ ότι πετάνε καλά και ότι μπορούν να βρούν τροφή, και αν δεν θα βρεθεί κανεις να τα πάρει μεχρι τότε... Τότε θα τα παω 30-40 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και θα τα αφήσω εκεί σε κανένα χωριο με αγρια περιστέρια.

Όταν τα πήρα από την κοπέλα που μου τα έδωσε ο στόχος ήταν απλά να μην πεθάνουν, δεν είχα σκοπό να τα κρατήσω για μένα.
 
Καταλαβαίνω. Αν μέναμε πιο κοντά θα μπορούσα να τα κρατήσω ελεύθερα στο χωράφι μου που έχω και τις κότες. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ. Εύχομαι να βρεθεί λύση.
 
Το θέμα είναι ότι φοβάμαι τώρα ότι θα μου γυρίσουν όπου και να τα παω.

Γι'αυτό οποιος θα τα πάρει πρέπει να τα κρατήσει στο κλουβί μέχρι να ζευγαρώσουν και να κάνουν φωλια. Μόλις θα κάνουν φωλια μπορεί να τα αφήσει ελεύτερα και δεν θα φύγουν...Αλλιώς, αν δεν θα τους κρατάει η φωλια, θα γυρίσουν εκεί που μεγάλωσαν.

Έτσι είναι τα περιστέρια. Φωλια και το ταίρι είναι το ιερό για αυτά.
 
Αφίσα τα περιστεράκια στην κοντινή πλατεία με αλλα περιστέρια... Και την επομενη μέρα τα βρήκα στο μπαλκόνι μου πάλι.

Η συμβουλή ενός παλιού περιστερα ήταν να τα παω μακρυά και επειδή είναι ακόμα νεαρά δεν θα πάνε στο μακρινό ταξίδι και θα μείνουν εκεί που τους αφίσα. Οποτε χτες τα πήγε ένας φίλους στους Αγίους Αποστόλους (45 περίπου χιλόμετρα μακρυά από την Αθηνα). Τα απελευθεροσε στην ταράτσα... Τους άφησε μπόλικο νερό και φαγιτο. Ελπίζω θα βρούν νέο σπίτι διπλα στην θάλασσα και θα κάνουν φιλία με αλλα περιστέρια. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα ζουν μια μακρύ και ευτυχισμένη ζωή.
 
Back
Top