Ασθένειες Περιστεράκι που εχει ίσως προσβληθεί απο τρέλα

ΤΑΛΛΑΡΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2009
Μηνύματα
27
Πόλη
Τρίκαλα
μου γεννηθηκε ενα περιστερακι το οποιο μου εδωσε την εντυπωση πωσ ειχε προσβληθει απο τρελα, ειχε συνεχωσ το κεφαλι του κατω στην κοιλια του και δεν το σηκωνε. αν ειναι τρελα τι να κανω, ποι φαρμακα να παρω και ποιες οι προληπτικες θεραπειες;
 
φιλε βρηκα ενα μωρο το οποιο πασχει απο τρελα (παραμυξοϊωση). αυτο εχει και το δικο σου. εχω ακουσει οτι υπαρχει εμβολιο αλλα δεν ξερω αν γινεται εφοσον εχει ηδη προσβληθει. η καταλληλη αντιβιωση ειναι Baytril, αλλα ισωσ χρειαστει να παιρνει δοσεισ. Πωσ τρωει; Εγω του δινω νερο και φαγητο με συριγγα (για το φαγητο εχω κοψει το μπροστινο μεροσ μιασ συριγγασ ωστε να χωραει σπορουσ). Για οποιαδηποτε προβλημα στειλε μου στο μαιl *** θα προσπαθησω να βοηθησω.

-

ποσων εβδομαδων ειναι;
 
δυστηχως παιδια το Baytril δεν θεραπευει την τρέλλα. Βοηθάει στην καταπολεμηση αλλων ασθενειων που βρισκουν τον οργανισμό του πουλιού εξασθενημένο. Οπότε δίνοντας Baytril αυξάνουμε τις πιθανοτητες επιβίωσης.
Αν συνέλθει το πουλί με Baytril τότε δεν είναι τρέλλα αλλά σαλμονέλλα που έχει σχεδόν ίδια συμπτώματα.
 
Είχα παλιά ένα περιστέρι το οποίο έπασχε από παραμυξοϊωση (τρέλα). Μετά από χορήγηση Baytril για πάρα πολύ καιρό έγινε καλά και μπορούσε να τρώει μόνο του, αλλά όχι και να πετάει. Όταν το βρήκαμε στη πλατεία Κοτζιά ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ευτυχώς το βοηθήσαμε να ζει κάπως αξιοπρεπώς (τον έλεγαν Ελπιδίνο).

1) Υπάρχει εμβόλιο κατά της αρρώστιας αυτής; Αν ναι, πιάνει να το κάνουμε σε κάποιο περιστέρι το οποίο έχει ήδη προσβληθεί; (έχω ένα νεαρό το οποίο πάσχει από αυτό, το βρήκα στο Σύνταγμα)

2) Άμα δεν κάνει το Baytril, ποιο φάρμακο κάνει; Και σε τι δόση;
 
Δυστυχως δεν υπάρχει φάρμακο για την τρέλα. Το περιστέρι αν δεν ψοφήσει μετα από 4 εβδομάδες θα συνέλθει αλλά όπως είπες και στην δική σου περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να του αφήσει κάποια αναπηρία στο νευρικό σύστημα. εμφανή ή και μη εμφανή. Για παράδειγμα ένας φίλος έχει μια βούτα που είχε περάσει τρέλλα πριν 2-3 χρόνια αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι πλέον, όταν βουτάει όμως πέφτει με το κεφάλι στο πλάι.
Το εμβόλιο θα βοηθήσει τα πουλιά που τουλάχιστον φαινομενικά είναι υγιή, αλλά στη φάση που το πουλί έχει προσβληθεί είναι επικίνδυνος ο εμβολιασμός.
Συνέχισε το Baytril και μετά βιταμίνες, αν και οι βιταμίνες βοηθάνε περισσότερο.
Κάτι ακόμα, πως ξέρεις ότι δεν είναι σαλμονέλλα; Τα συμπτώματα είναι σχεδόν ίδια. Οι κοτσυλιές του τι χρώμα έχουν; Αν είναι έντονο πράσινο είναι σαλμονέλλα, αν είναι κιτρινωπές και σε υγρή μορφή είναι παραμυξοΐωση.
 
Back
Top