Ασθένειες Περιστερι, παρακαλω βοηθηστε δεν εχω ιδεα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kasi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kasi

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2009
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα φιλοι και φιλες!
Να συστηθω..
Δεν ειμαι κατοχος καποιου πτηνου.. Το μονο που ειχα μικρη ηταν ενα καναρινακι που λατρευα, εμεινε μαζι μας 7 χρονια.. και ακομα τον θυμαμαι με απεραντη αγαπη! Μιλαμε για καναρινι φαινομενο.. καταρχην τρωγαμε ολοι μαζι στι ιδιο τραπεζι, τον ποτιζα και ταιζα με τα χερια μου... Τελος παντων! Ας ειναι καλα εκει που ειναι ας πεταει ευτιχσμενο!

Τωρα μετα απο 15 χρονια εχω 2 πρωην αδεσποτα σκυλια και ενα γατο... μετα το καναρινι μου, δε πηρα αλλο πουλακι...

Τελος παντων, εχτες εβγαλα τα σκυλια μου μια βολτα και ο αρσενικος εχωσε την μουσουδα κατω απο ενα αυτοκινητο και μου εβγαλε ενα περιστερι.. Δεν το ειχε πληγωσει με τα δοντια του ισα ισα λογω ρατσας του το επιασε πολυ επαγγελματικα... Επιδη γενικα, προσπαθουμε να βοηθαμε οτι συναντησουμε μπροστα μας και χρειαζεται βοηθεια, σκεφτηκα οτι αν το αφησω εκει, θα το φανε οι γατες και ειναικριμα... αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι ισως ξεμεινε και περιεμενε να ξημερωσει να πεταξει.. Το τσακωνω που λετε μπαμ μπαμ.. Βρηκα μια κουτα το εβαλα μεσα και το αφησα εξω στο μπαλκονι μου ελπιζοντας οτι το πρωι θα εχει πεταξει...

Δυστηχως το βρηκα ακομα εκει, το παω σε φιλο μου που εχει πετσοπ και γνωριζει απο πουλια (τουλαχιστον περισσοτερο απο εμενα) και το πιανει και μου λεει ειναι παρα πολυ αδυνατο και αδυναμο δεν εχει καθολου κρεας το πουλι επανω του... μου ειπε να το ταιζω αυγο στο μπεντερ με λιγο νερακι... αλλα δεν μου ειπε την συχνοτητα και την ποσοτητα των γευματων... αν ξερει καποιος ας μου πει.

το περιστερι που κι ολας προσευχομαι για αυτο, δενε χει πληγες πανω του, τα φτερα του ειναι οκ! Οχι σπασμενα η κατι αλλο, τα ποδια του ομως ειναι σαν παραλυτα... Το πιανω με γαντια και το ταιζω με την συριγγα, φοβισμενο παραπολυ αλλα τρωει...
Σας παρακαλω οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν παρα πολυ χρησημη μηπως και σωθει ο μικρος...

ευχαρστω Βικυ..



ααα.. Να συμπηρωσω οτι το περιστερακι το εχω σε μια κουτα στο μπαλκονι με σιτα απο πανω και βαρυδια να μην το πειραξει ο γατος, να το βαλω μηπως μεσα στο σπιτι που ειναι πιο ζεστα;
δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω! α! Επισης, εχει κουτσηλησει την κουτα αρκετα... Αχ φιλοι βοηθηστε, στεναχωριεμαι παρα πολυ!
 
Καταρχάς από αυτά που λες αδυνατισμένο(καρινιασμένο) και τα πόδια σαν παράλυτα πρέπει να έχει σαλμονέλα. (Η κούτα πρέπει να έχει γεμίσει με πράσινες κουτσουλιές)
Γιαυτό προσοχή στα άλλα κατοικίδια σου.
Μπορείς να το ταίσεις διάφορους σπόρους (σιτάρι-καλαμπόκι-κριθάρι) ή να πάρεις κ5 από πετ-σοπ ή αποθήκη με ζωοτροφές.
Και να πάρεις από τον φίλο σου που έχει πετ-σοπ Baytril σε χαπάκια. (όλα τα πετ-σοπ έχουν ή πρέπει να έχουν).
Και να του δίνεις 1 χαπάκι την ημέρα για 6 ημέρες.
 
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση λαζαρε,


αλλα ΦΡΙΚΑΡΑ τωρα! ... κολαει η σαλμονελα και τους ανθρωπους;
και πως να μην κολησουν τα αλλα ζωα; καταρχην, το επιασε με το στομα του ο σκυλος!
Ποσο επικυνδινη ειναι; Μιλαμε για την γνωστη σαλμονελα;
να το βαλω μεσα στο σπιτι στη ζεστη ή να το αφησω εξω; ... Αυριο θα παω να παρω αυτα που ειπες, αλλα τα σπορια σιτάρι-καλαμπόκι-κριθάρι δεν τα τρωει μονο του... Δλδ καιμα την συριγγα του ανοιγω το στομα και σιγα σιγα του δινω τον πολτο και αυτο την καταπινει... Ποση ομως ποσοτητα α του δινω και καθε ποσο; Σημερα ας πουμε εχει φαει ως τωρα λιγοτερο απο 2mg.

συγνωμη για το κατεβατο ερωτησεων.. Αλλα α)ανχωθηκα β) ανυσηχησα
 
τι εννοείς με τις πράσινες κουτσουλιές; όλες οι κουτσουλιές πράσινες δεν είναι;



kasi, εγώ που ταϊζω τώρα ένα μωρό, ελέγχω την κοιλίτσα του και το ταϊζω μέχρι να είναι φουσκωτή... Φαντάζομαι και για σένα κάτι τέτοιο θα παίζει.
 
να κοιταξω αν και δεν ξερω... αν δεν εχεις πειρα.. Ουτε την κοιλια του πουλιου δεν βρισκεις... αλλα φρικαρα παιδια με την σαλμονελα.. ειμαι αρρωστοφοβικη, ειμαι και πολλες φορες κατα φαντασιαν ασθενης.. Τωωωρααα.. Βραστα!
παω να βαλω μασκα και γαντια... Τελικα το εβαλα μεσα στο σπιτι σε ενα δωματιο απομονομενο, γιατι μενω σε ρετιρε και εκει που το ειχα λυσομαναει και εχει πεσει η θερμικρασια, αυτο που ξερω ειναι οτι τα ζεστα μερη μονο καλο κανουν.. Αλλα μη γελασετε, θε γεμισει το δωματιο μικροβια;
 
Υπάρχουν δύο είδη σαλμονέλας, οι salmonella enterica και salmonella bongori.
Το είδος Salmonella eνterica έχει 6 υποείδη και το κάθε υποείδος μερικούς ορότυπους το σύνολο 2356.
Το στέλεχος που συνήθως προσβάλλει τα περιστέρια είναι το Salmonella typhimurium που δεν προσβάλλει τον άνθρωπο.
Αλλά και να ήταν, αν πλύνεις τα χέρια σου και τα απολυμάνεις δεν υπάρχει κίνδυνος. (δεν είναι δηλαδή αερομεταφερόμενη αρρώστια).
Για τα σκυλιά δεν ξέρω να σου πω σίγουρα.
Αν μπορείς να το βάλεις κάπου ζεστά καλό θα ήταν.
Από τροφή αγόρασε αυτό που σου είπα κ5 ή φύραμα για κοτόπουλα με λίγο νερό το κάνεις χυλό και το δίνεις με σύριγγα.
Ποσότητα του δίνεις μέχρι να γεμίσει η γούσα του 2 φορές την ημέρα πρωί-απόγευμα.
 
ευχαριστω παρα πολυ Λαζαρε.. λιγο ηρεμησα... Οσο για το σκυλο θα παρω τηλ τον κτηνιατρο αυριο πρωι πρωι νατου το πω, αα! Και ξεχασα να σας πω, βρηκα εδω το τηλ απο το anima.gr και μου ειπαν να τους παω εκει αυριο... μακαρι να την βγαλει καθαρη η ψυχουλα σημερα το βραδυ! ΠΟλυ θα ηθελα να ειμαι εγω αυτη που το εσωσε και το εκανε καλα αλλα μαλλον εκεινοι ξερουν καλυτερα, δε νομιζετε; Να προσφερω και τον οβολο μου υπερ του σωματειου αμα δεχονται.. η τουλαχιστον τα εξοδα του περιστεριου..
 
η γουσα ειναι αυτο κατω απο λαιμο τους; Που φουσκωνει;
 
Kasi αυτές οι οργανώσεις συνήθως προτιμούν διάφορα είδη (τροφές, φάρμακα, σύριγγες).
Αν θες να τους κάνεις κάποιο δώρο, αγόρασε τους το Baytril που σου είπα σε χαπάκια.
Είναι ένα άριστο αντιβιοτικό που κάνει για πολλά ζωάκια(σκυλιά, γάτες, πουλιά).
 
οκ! Ευχαριστω! αυτο θα κανουμε! α και ο ηλιθιος ο σκυλος μου τελικα μασουλησε την συριγγα που ταιζα το πουλι! τα εχω παρει τοσο παρα πολυ στο κρανιο! Και ναι την ειχα κρυψει! ... μακρυα απο κυνηγοσκυλα! Ειναι πολυ βλαμενα!
ευχαριστω παιδια καληνυχτα! Παω να βρω εφημερευον φαρμακιο να παρω ρεζερβες...
 
Γούλα δεν το λένε; Ναι αυτό είναι... Μπράβο kasi που ενδιαφέρθηκες και το πρόσεξες τόσο πολύ. Γιατί όσο να 'ναι έχει και αυτό ζωούλα το καημένο...
 
ουφ! Οκ! Πηγα και τα πηρα ολα.. Το ταισα αλλη μια συριγγα δλδ 2.5mg αλλα η γουσα- γουλα του ειναι ακομα αδεια... Να του δωσω και αλλο; φοβαμαι μην το μπουκωσω και παθει τπτ! Δλδ δεν εχει καμια σχεση με της φωτο.. ειναι παντελως αδεια!
Αλλα γενικα απο οσο καταλαβαινω, δεν ειναι και του θανατα.. Δλδ δεν ειναι και τοσο καταβεβλημενο και το ακουω που κανει θορυβο στο κουτι του.. και οταν το πιανω να το ταισω το βλεμμα του μια χαρα το βλεπω.. (θα γελασετε).. αλλα ειχα κανει αλλη μια αποπειρα να σωσω αλλο ενα και εκεινο δεν εμαθα ποτε τι ειχε.. αλλα ηταν του θανατα.. Δλδ ουτε το κεφαλακι δεν κρατουσε καλα καλα ορθιο μεσα σε λιγες ωρες εφυγε για αλλους ουρανους.. ενω αυτο το βλεπω καλυτερα.. Ουφ!

Συγνωμη παιδια για το πρηξμο.. αλλα η ζωουλα του εξαρταται απο τις μηδαμινες μου γνωσεις..
 
Καλησπερα σε ολους. Απο ολα αυτα που διαβασα το μονο συμπερασμα που εβγαλα ειναι πως θελεις παρα πολυ να το βοηθησεις να γινει καλα αλλα δεν ξερεις πως.
Απο τη στιγμη ομως που δεν ξερεις τι εχεις πως μπορεις να το βοηθησεις; Ειναι αδυνατον! Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το πας σε καποιον ειδικο! Και γρηγορα! Στην ΑΝΙΜΑ (κεντρο περιθαλψης και προστασιας αγριων ζωων) θα εχει την καλυτερη φροντιδα. Η υπευθυνη του κεντρου εχει απιστευτη εμπειρια πανω στα πτηνα. Κι αν θελεις τοσο πολυ να το βοηθησεις, ειναι σιγουρα του καλυτερο μπορεις να κανεις. Κι αναλογα με το τι εχει ακριβως το πουλακι ισως να μπορεσεις να το παρεις πισω σπιτι σου και να το φροντισεις. Αρκει ομως να μαθεις τι εχει. Γιατι μια ακομη εκδοχη ειναι να επαθε ατυχημα, να εσπασε τα ποδια του και να εχει αδυνατησει απο την πεινα. Μπορει καποιος να απαντησει με σιγουρια οτι δεν ισχυει κατι τετοιο;
Αν αποφασισεις να το πας στην ΑΝΙΜΑ σου δινω τα στοιχεια: ΜΕΝΕΛΑΟΥ 137 ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τηλ. 2109510075
 
ναι καλη μου κωνσταντινα, αυτο θα κανω αυριο το πρωι, αμεσως μολις ξυπνησω, αλλα επειδη το πουλακι το εχω απο χτες το βραδυ, ελεγα μηπως μπορω να κανω κατι σημερα παραπανω σχετικα με την διατροφη να αβτεξει λιγο παραπανω γιατι ειναι αρκετα αδυνατισμενο... Τωρα σχετικα με το ανιμα το εμαθα σημερα το απογευμα οτι υπαρχει... και επιδη νομιζω οτι τα πτηνα ειναι πολυ ευαισθητα.. αν υπαρχει καποια συμβουλη σχετικα με την φροντιδα του για σημερα το βραδυ.. Δηλαδη τροφη - νερο.. Κανει δεν κανει; Ποσο; Μη παθει τιποτα και το εχω τυψεις οτι μπορουσα να κανω κατι και δεν το εκανα για αυτο ρωταω.. Ξερω οτι ισως ακουγομαι κουραστικη και συγνωμη απο ολους.. αλλα ειλικρινα δεν εχω ιδεα και πραγματικα θελω να σωθει..
 
εγώ κάση μου δεν ξέρω καν τι πρέπει να φάει, όμως ξέρω πως πρέπει να είναι πρωτείνη οπότε καλώς δίνεις αυγό, θα σου έλεγα όμως να δώσεις μόνο το κροκο όχι το ασπράδι με λίγο νεράκι και αν έχεις τρίμμα φρυγανιάς ή μπισκότα μιράντα πτι μπερ κάνε μια κρέμα να φάει μέχρι το πρωί.
επίσης να διατηρείς σχολαστικούς κανόνες υγιεινής αποστείρωσης ρίχνοντας πάνω της βραστο νεράκι της σύριγκας, να πλένεις καλά τα χέρια σου πριν το πιάσεις γιατί όλα τα βρέφη όπως και τα δικά μας και τα ζωάκια είναι ευαίσθητα στους σταφυλόκοκκους που υπάρχουν παντού και να το κρατάς ζεστό με πανιά ή χαρτί κουζίνας και αν είναι δυνατόν κάποια λάμπα από πάνω του, όχι τόσο κοντά και τόσο δυνατή που να κινδυνεύει να καεί.
δεν κατάλαβα ή δεν πρόσεξα πόσο μικρό είναι αν είναι βρεφάκι πρέπει να τρώει καθε δυο-τρεις ώρες. κάνε ενα κουράγιο μέχρι αύριο αφού υιοθέτησες και καλό ξημέρωμά σας. Χίλια μπράβο σου αξίζουν κοριτσάκι μου καλη επιτυχία
 
καλημερα! Φιλοι το μικρο μου φιλαρακι ειναι εχει πολυ θεληση! ξυπνησαμε στισ 7.30 για πρωινο... και τωρα ετοιμαζομαι να το παω στο ανιμα!
ειμαι παρα πολυ χαρουμενη που τα καταφερε το βραδυ!

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ γι ατα καλα σας λογια την συμπαρασταση και τις συμβουλες!

ο μικρος μου φιλος και εγω χαιρετουμε και ευχομαστε οτι καλυτερο!
 
Μπραβο σου! Να σαι καλα και να βοηθας παντα τα ζωακια που σε εχουν αναγκη! Την Παρασκευη θα παω στην ΑΝΙΜΑ. Περιεγραψε μου το περιστερι για να σου λεω πως παει.
 
εχει σπασμενο ποδαρακι, ειναι αυτα τα γρκι-μπλε (δεν ξερω ρατσα ή πως αλλιως λεγονται) που κανουν στο λαιμο τους αποχρωσεις του μωβ. ειναι νεαρο σε ηλικια και η κυρια μου ειπε οτι ειναι και αρρωστουλι... Το πηγα χτες 21/7 στο ονομα Ευρυδικη περιοχη Γαλατσι.. αν μαθεις κατι στειλε μου. Αν και εχω σκοπο να την παρω τηλεφωνο και εγω..
Σευχαριστω πολυ!
και ευχομαι να ειμαστε καλα και να αντεχουμε να βοηθαμε οσο περισσοτερα μπορουμε! Ολοι μας!
 
Back
Top