Ασθένειες Περνάει πτερόροια ή είναι άρρωστο;

Xara221987

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2020
Μηνύματα
73
Πόλη
Πειραιάς
Το θηλυκό καναρινακι μου εδώ και αρκετό καιρό έχει μια περίεργη όψη… του λείπουν πούπουλα αρκετά …. Θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες… γενικά είναι ζωηρό δεν έχω παρατήρηση κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του…

BF227B85-0033-4F90-A075-BEA5C4CF35D3.jpeg9B375C90-2B27-4092-B5D8-BD7F8533C19B.jpeg1AFEC927-0BA7-4FD5-B9AE-0C0FC7280046.jpeg73628FB8-9980-4BC7-9054-CF451D2B65CE.jpeg
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Έχω και ένα αρσενικό στο μπαλκόνι και το ακούει… δεν προσπαθεί να τραγουδήσει από όσο μπορώ να δω και να καταλάβω… πούπουλα βρίσκω αλλά πολύ λίγα …1-2 που και που….
[automerge]1636209357[/automerge]
@gianniskilkis έχει κάτι ; Ή απλά έλλειψη βιταμίνης;
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σπόρους παίρνω επώνυμους όχι χύμα… αυγό και αυγοτροφη βάζω αλλά όχι πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, γιατί το αρσενικό είχε αρκετό λίπος στην κοιλίτσα και το έκοψα το αυγό …στην θηλυκιά όμως βάζω που και που. Και μπάνιο τώρα που άρχισε ο καιρός να είναι άστατος βάζω 1-2 φορές την εβδομάδα ..
 
Να προσθέσεις και λαχανικά στην διατροφή τους όπως το Μπρόκολο που είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α.
Υπάρχει αραίωση και στο κεφάλι της ή βράχηκε και φαίνεται έτσι ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εντάξει θα βάλω και λαχανικά στην διατροφή… χρειάζεται και κάποια βιταμίνη ; Στο κεφάλι και τον λαιμό βλέπω την μεγαλύτερη αραίωση …
 
Στο κεφάλι και τον λαιμό βλέπω την μεγαλύτερη αραίωση …
Καλό θα ήταν να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού που θα εξετάσει το πουλί από κοντά γιατί γενικά το πτέρωμα του δεν δείχνει σε καλή κατάσταση.
 
Χαρά προφανώς το πουλάκι περνάει άσχημη πτερρόροια για κάποια αιτία . Συνήθως τα λευκά πουλάκια έχουν ένα ζήτημα με την βιτ. Ά που είναι εμφανές στο φτέρωμά τους . Εάν το βοηθήσεις θα επανέλθει το φτέρωμα στα κανονικά αλλά και γενικότερα ένα βιταμινούχο σκεύασμα , χωρίς υπερβολές , θα βοηθήσει το πουλάκι .
 
@Tony Forpus στο μπαλκόνι την εχω όλο τον χρόνο… ίσως όμως στο σημείο που είναι να μην την βλέπει άμεσα το φως του ηλίου ….
[automerge]1636323856[/automerge]
@gianniskilkis σας ευχαριστώ για την απάντηση… μάλλον θα αλλάξω θέση στο κλουβί να το βλέπει λίγο παραπάνω ο ήλιος… επίσης θα προμηθευτώ και ένα βιταμινούχο σκεύασμα ! Σας ευχαριστώ και πάλι!
 
@Xara221987 , δεν είναι απαραίτητο να πέφτει το ηλιακό φως πάνω στο κλουβί. Μάλιστα, η απευθείας έκθεσή του σε ηλιακές ακτίνες μπορεί να του επιφέρει ακόμα και τον θάνατο, οπότε μην μετακινήσεις το κλουβί σε τέτοιο σημείο. Το διάχυτο ηλιακό φως είναι υπεραρκετό.
 
@ianos πιστεύεται πως με τις βιταμίνες θα το βοηθήσω το πουλάκι μου; Τι άλλο να του κάνω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Xara221987 Μήπως γίνεται να τα χωρίσεις για να είναι μόνο του και να του δίνεις αβγό ή αβγοτροφή; Μετά όπως σου είπαν και τα παιδιά λαχανικά εποχής, βιταμίνες, μπανακι κάθε πρωί και στα καταστήματα με βιολογικά μπορείς να βρεις σουσάμι και σπόρους τσια να δίνεις μια φορά την εβδομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. 🙂 Υ.Γ τα λαχανικά καλό πλύσιμο και στέγνωμα.
 
@ΜΑΡΙΑαα τι εννοείτε να τα χωρίσω ; Τα έχω και τα δυο στο μπαλκόνι αλλά σε διαφορετικό κλουβί … να βάλω το ένα από τα δυο σε άλλο χώρο ;
 
@Xara221987 Συγνώμη επειδή είπες πως ο αρσενικός είχε λίπος και δεν έδινες ούτε στη θηλυκιά αβγό θεώρησα πως τα έχεις στο ίδιο κλουβί. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να μην έχουν διαφορετική διατροφή.
[automerge]1636454938[/automerge]
Το αβγό ή η αβγοτροφή χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα και σε περίοδο πτερόροιας δύο με τρεις
 
15 μέρες muda της tabernil μετά 5 μέρες antistress και ξανά 15 μέρες muda. Το κάνω ήδη σε ένα απο τα δικά μου που έχει λίγο αραίωση στο σβέρκο.
Από φαγητό. Κοψε τους λιπαρους σπόρους για λίγο καιρό και δώσε μπρόκολο κουνουπίδι καλαμπόκι ζοχούς γλιτστριδα μαρουλι. Δηλαδή ότι βρίσκεις στη λαϊκη και μπορείς να τα φας και εσυ. Ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό. Όλα αυτά σε φρέσκια μορφή.
Από σπόρους θα δίνεις τσία, bella di notte σαν προσθετικο μια φορά τη βδομάδα. 2 φορές τη βδομάδα πρασιναδα. 1 φορά τη βδομάδα ένα σφιχτό κροκο (για 2-3 ώρες το αφήνεις). Και από μίγμα σπόρων Manitoba t3. Απλό και φθηνό για το χειμώνα. 1 κουταλιά της σουπας τη μέρα. 1 ταιστρα γεμίζεις ανά πουλι.
Σου λέω αυτά που κάνω ήδη στο δικό μου και αυτό είναι το προγραμμα μου.
[automerge]1636546554[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top