Γενικά Πεταγμα και υγεία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Antigoni
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Antigoni

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουλ 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Αθήνα
Τον έχω κακομάθει! Δε θέλει να μπαίνει στο κλουβί και τώρα μαθαίνουμε και να πετάμε... Πολύ φοβάμαι πως αργότερα θα πρέπει να τον μαζέψω λίγο γιατί αλλιώς θα μου διαλύσει το σπίτι..
Πρέπει να τον ενθαρρύνω τώρα που είναι στις πρώτες πτήσεις του ή να μη τον αφήνω καθόλου;Φοβάμαι και να μη χτυπίσει... Όσο για μένα όλο μου το σώμα είναι με σημάδια αφού τις περισσότερες φορές προσγειώνετε πάνω μου!
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα!
Πήρα ένα βιβλίο για τους αφρικάνικους γκρίζους και υπάρχει και ένα κεφάλαιο με θέματα υγέιας. Πολλές ασθένειες σαν κύριο αναγνωριστικό σύμπτωμα έχουν τις διάφορες μορφές των περιττωμάτων τους. Πως θα πρέπει να είναι φυσιολογικά τα περριτώματα; Με προβλημάτισε λίγο η λέξη διάρροια γιατι ο δικός μου κάνει και τις 2 ανάγκες του ταυτόχρονα(ή τουλάχιστον έτσι μου μοιάζει εμένα)
Ητρόφη του πλέον είναι φρουτόκρεμες οπότε διαφέρουν απο την εποχή που του έδεινα τη κρέμα... Να ξαναπώ βέβαια ότι είναι 3 μηνών και ακόμα δε τρώει μόνος.
Πρέπει να ανησυχήσω;
Πόσες πιθανότητες έχει να αρρωστίσει αποτη στιγμή που έρχεται σε επαφή μόνο με εμένα;
Και αφού κάποιες απο τις ασθένειες δεν εντοπίζονται άμεσα, πως μπορώ να είμαι σίγουρη οτι το μικρό μου είναι εντάξει;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασα!
 
Αντιγονη εννοεις τον ταιζεις μονο φρουτα; 😱 Σαν ειδος και σαν οργανισμος χρειαζεται και αλλα πραγματα που θα του προσφερουν πρωτεινες και ενεργεια. Να συνεχισεις τη φορμουλα μεχρι να αρχισει να τρωει φαγητο μονος του και να απογαλακτιστει.

Εγω πιστευω πως ειναι καλο που τον αφηνεις να πεταει εαν δεν ειναι επικινδυνο το δωματιο που τον εχεις εννοω τζαμια και αιχμηρα η τοξικα αντικειμενα. Ειναι η καλυτερη ασκηση για τα πουλια, γυμναζουν τους μυες του στηθους, κανει καλο στην αναπνοη και βοηθαει να αποκτησει καλη ισορροπια το πουλι. Επρεπε να δεις πως πηγαινε ο Φοιβος οταν πεταξε για πρωτη φορα σε ηλικια 5 ετων περιπου οταν τον πηρα... ☹ Μολις μαθει να πεταει και να προσγειωνεται σωστα σε μερικους μηνες μπορεις να τον πας σε εναν πτηνιατρο να του ψαλιδισει τα φτερα πτησης και ετσι θα σε διευκολυνει και στην εκπαιδευση και στον ελεγχο και στην κυριαρχια. Τουλαχιστο για μια φορα νομιζω πως ειναι καλο να γινει μεχρι να καθιερωσεις καποια πραγματα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Βάζω φρούτα λίγο γιαούρτι και μερικές φορές λίγα μουλιασμένα δημητριακά ολικής άλεσης. Και καρότο! Δε θέλω να πάω να του πάρω και άλλη κρέμα γιατί φοβάμαι μη βολευτεί☹
 
Οσο για τις ασθένειες δεν έχει σημασία που δεν έρχεται σε επαφή με άλλα πουλιά. Μερικές τις δημιουργεί και ο ίδιος ο οργανισμός του. Οπως και σε μας άλλωστε. Το πουλάκι όταν αρρωστήσει θα το καταλάβεις. Μην ανχώνεσε... 😉
 
Το αν θα βολευτει δεν εξαρταται απο το ειδος της τροφης αλλα απο την εξαρτηση που εχει απο τη συριγγα και το χερι σου οπως ενα μωρο απο το μπιμπερο. Αφου συμπληρωνεις δημητριακα ολικης αλεσεως ειναι καλα αλλα ας επαιρνες και αλλη μια φορμουλα και ας ταιζες εναλλαξ. Παντως πρεπει να αραιωσεις τα γευματα και να κρατησεις το προγραμμα για να φαει μονος του. Δεν θα γινει σε μια μερα αλλα πρεπει να προσπαθησετε!
 
Δε θέλει να μπαίνει στο κλουβί και τώρα μαθαίνουμε και να πετάμε... Πολύ φοβάμαι πως αργότερα θα πρέπει να τον μαζέψω λίγο γιατί αλλιώς θα μου διαλύσει το σπίτι..

Αντιγόνη, τώρα που ο παπαγάλος σου είναι ακόμη μικρός σε ηλικία πρέπει να τον κάνεις να αποκτήσει καλές συνήθειες γιατί αν δεν του βάζεις κάποιο όριο θα μεγαλώσει και θα έχει έναν δύστροπο χαρακτήρα και μετά δύσκολα θα του αλλάξεις συνήθειες.


Πρέπει να τον ενθαρρύνω τώρα που είναι στις πρώτες πτήσεις του ή να μη τον αφήνω καθόλου;
Σαφώς και πρέπει να τον ενθαρρύνεις! Τώρα που είναι μικρός μπορείς να τον μάθεις να βγαίνει έξω και να έχετε μια άλφα ''επαφή''.
Φοβάμαι και να μη χτυπίσει...

Πριν τον βγάλεις από το κλουβί πρέπει να κάνεις το δωμάτιο ασφαλή για το πτηνό σου.
Δηλαδή να κλείνεις πορτές και παράθυρα, να κλείνεις τις κουρτίνες, να απομακρύνεις αιχμηρά αντικείμενα, τροφές οι οποίες μπορούν να φανούν επικίνδυνες για την υγεία του πουλιού σου όπως: καφές, αλμυρές και γλυκές τροφές κτλ.
Κοίταξε κι εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-ελεύθερα-στο-σπίτι.2057/

Πως θα πρέπει να είναι φυσιολογικά τα περριτώματα;

Πολλές φορές υπάρχει το μπέρδεμα ανάμεσα στην διάρροια και στις υδαρές κουτσουλιές.
Κοίταξε εδώ:
Διάρροια στα Πτηνά

Γενικά για το αν μια κουτσουλιά θα είναι υδαρή ή όχι εξαρτάται από τι τροφές τρώνε τα πουλιά μας. Αν περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού ή όταν δίνουμε βρεγμένα φρούτα πχ τότε θα είναι υδαρές οι κουτσουλιές και δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε για το αν ο παπαγάλος μας έχει διάρροια ή όχι.

Να ξαναπώ βέβαια ότι είναι 3 μηνών και ακόμα δε τρώει μόνος.

Ακόμα είναι μικρούλης, τώρα θα μάθει να τρώει μόνος του.
Όπως σου απάντησα εγώ και τα άλλα παιδιά στο άλλο σου post πρέπει να ελαττώσεις τα γεύματα που του δίνεις εσύ τροφή για να πεινάσει και να αναγκαστεί να φάει μόνος του.
Μπορείς να του δίνεις και αυγοτροφή που είναι μαλακή τροφή και θα μπορέσει να την φάει. Επίσης διάφορα φρουτάκια που είναι μαλακά μπορείς να του τα δίνεις αλλά φυσικά να έχεις και την βασική του τροφή στο κλουβί για να την μάθει.

Πόσες πιθανότητες έχει να αρρωστίσει αποτη στιγμή που έρχεται σε επαφή μόνο με εμένα;

Από την στιγμή που η τροφή του και το νερό του είναι καθαρά, αλλάζεται συχνά το υλικό του πάτου, γίνεται μια γενική απολύμανση του κλουβιού και των εξαρτημάτων του, προστατεύεται από ρεύματα αέρα και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα πουλιά τα οποία ενδέχεται να είναι άρρωστα δεν υπάρχουν πιθανότητες να αρρωστήσει.

Και αφού κάποιες απο τις ασθένειες δεν εντοπίζονται άμεσα, πως μπορώ να είμαι σίγουρη οτι το μικρό μου είναι εντάξει;

Αν οι κουτσουλιές του είναι κανονικές, τρώει και κινείται κανονικά πάει να πει ότι είναι υγιέστατο.
Αν πάψει να τρώει, να κινείται κι αν οι κουτσουλιές του δεν είναι κανονικές πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back
Top