Φροντίδα Πηγαίνετε τα ζακό σας προληπτικά στον πτηνίατρο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης helen00
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

helen00

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2022
Μηνύματα
17
Πόλη
Αργοστόλι
Καλημέρα. Όσοι έχετε ζακο τα πηγαίνετε προληπτικά στον πτηνιατρο; Κ αν ναι με ποια συχνότητα; Είμαι επαρχία κ μόνο κτηνίατρο έχουμε εδώ.
 
@helen00
Προσωπικά στα δυόμιση χρόνια που έχω το ζακό μου, δεν του έχω κάνει προληπτικές εξετάσεις.
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό ή όχι.
Η άποψη μου είναι ότι η καλύτερη πρόληψη είναι η παρατήρηση.
Θα πρέπει να παρατηρούμε καθημερινά την στάση του σώματος, τις κουτσουλιές, την κινητικότητα ,και αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην συμπεριφοράς του θα πρέπει να μας ανησυχήσει
Η καθημερινή παρατήρηση μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε μια ασθένεια σε πρώιμο στάδιο, έτσι ώστε να παρέμβουμε έγκαιρα.
Εφόσον έχουμε οποιοδήποτε πουλάκι,(και όχι μόνο ζακό) πριν ακόμα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, καλό είναι να ερευνήσουμε και να εντοπίσουμε έναν κτηνίατρο που να γνωρίζει από πτηνά , ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλό επίπεδο επαφής μαζί του και αν είναι δυνατόν να γίνουν και κάποιες προληπτικές εξετάσεις, με πρώτη αυτήν της μικροβιολογικής ανάλυσης των κουτσουλιών.
Η πρόληψη σίγουρα είναι προτιμότερη και οικονομικότερη από κάθε πιθανή αναγκαία θεραπεία.
Εάν θέλουμε τα πουλάκια μας να έχουν καλή υγεία ο βασικότερος παράγοντας είναι η ισορροπημένη με ποικιλία και σωστά δομημένη διατροφή, που θα μας δώσει πουλιά υγιή, ικανά να αντιμετωπίσουν μικροπροβλήματα σε αντίθεση με μια πλημμελή διατροφή και με ένα φτωχό διαιτολόγιο.
Το πώς θα το διαχειριστείς είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα.
 
Back
Top