Ασθένειες Πηρα καναρίνι γιατι το λυπηθηκα, να το βαλω να ζευγαρώσει;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης latino
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

latino

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Για σας σημερα πηρα ενα καναρίνι γιατι το λυπηθηκα ηταν μεσα στα αιματα το πισω μερος του γιατι ηθελε απεγνωσμενα να κανει φωλια και εβγαλε ολα του τα πουπουλα το πηρα απο ενα pet τι να κανω να το βαλω να ζευγαρώσει η όχι. ευχαριστώ πολυ.

γεια σου latino,

πιστευω οτι δεν εβγαλε μονη της τα φτερα 😕, πιστευω οτι της τα εβγαλαν αλλες καναρινες. ηταν μονη σε κλοθβι;

τονι

https://community.petbirds.gr/threads/Συνοπτικός-οδηγός-Γενικές-αρχές-φροντίδας-πουλιών.2393/

Διάβασε από εδώ κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να τηρούμε όταν παίρνουμε καινούργια πουλάκια.
Επίσης, βάζουμε για ζευγάρωμα τα πουλιά που είναι σε άριστη κατάσταση. Οπότε από το παραπάνω άρθρο διάβασε και τα σχετικά με την τόνωση.

Φίλε το πουλί δεν νομίζω να ήταν έτσι επειδή ήθελε να κάνει φωλιά αλλά μάλλον επειδή ήταν για πολύ καιρό στοιβαγμένο σε μια κλούβα με άλλα πουλιά. Ζευγάρι θα το βάλεις μόνο όταν θα είσαι 100% σίγουρος ότι είναι υγιές και δυνατό ώστε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της αναπαραγωγής. (αν ήταν πολύ ταλαιπωρημένο και δεν το δεις σε καλή φόρμα καλύτερα να μην το βάλεις ζευγάρι φέτος). Μια παρατήρηση δική μου (και γνώμη μου φυσικά). Όταν αγοράζουμε τέτοια πουλιά είναι σαν να δικαιώνουμε τους ασυνείδητους πετσοπάδες να τα διατηρούν σε αυτήν την κατάσταση. Εγώ στη θέση σου δεν θα ξαναπατούσα στο μαγαζί και μάλιστα θα του έλεγα και το λόγο που το κάνω αυτό(ότι δεν μου αρέσει η άθλια κατάσταση στην οποία έχει τα πουλιά). Κι εγώ τα λυπάμαι αυτά τα πουλιά αλλά αγοράζοντάς τα πιστεύω ότι συντηρούμε αυτήν την κατάσταση. Θα προτιμούσα να άκουγα ότι τον έκανες καταγγελία παρά ότι του έδωσες και λεφτά. Χωρίς παρεξήγηση αλλά ήθελα να αναφέρω και τον δικό μου τρόπο σκέψης πάνω στο θέμα. Ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να αντιδράμε σαν φιλόζωοι. Και το να αγοράζουμε πουλιά δεν είναι αντίδραση, ίσως αν διαμαρτυρόμασταν αν καταγγέλαμε να κάναμε περισσότερο καλό στα πουλιά.

Ηταν μονη σε κλουβι με 2-3 παραδεισια επισης τα ειχαν σε υπογειο με πολλά αλλα πουλιά σε άλλες κλούβες χωρίς φυσικό φώς(δεν υπήρχε παράθηρο). Τα είχαν με λαμπες φθορίου.σύμφωνω οτι δεν πρέπει να τους δίνουμε θάρρος αλλά πιστεύω οτι άν μπορώ να σώσω καποιο ζώο η κάποιο πουλί θα το κάνω, αρκεί να μπορώ βέβαια. Σας ευχαριστώ πολύ.

Το πουλάκι είναι στρεσαρισμένο και μπορεί και άρρωστο. Σωστή η κινησή σου να το πάρεις, αλλά και αυτό που σου είπε ο Βασίλης είναι ακόμα πιό σωστό. Σκέψου να πάθει τίποτα πιό σοβαρό στα χέρια σου ( χτύπα ξύλο ) θα είναι χειρότερα για σένα.

Latino μπορείς να μου πεις με ΠΜ σε ποιο μαγαζί ήταν το πουλί; Προς Θεού δεν σε κατηγορώ που το πήρες. Απλά (δυστυχώς) με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να τα σώσουμε όλα και οι ψευτοεπαγγελματίες του χώρου βγάζουν λεφτά. Θα έπρεπε ίσως όλοι μας να τους καταγγέλουμε

• Like
Αντιδράσεις: Frania
Eγω θέλω να ρωτήσω κάνει να είναι μαζί καναρίνια με παραδείσια; Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό.

Δεν ξερω εαν επιτρεπεται αλλα καλο ειναι να αναφερθει δημοσια το μαγαζι για να μην πηγαινουμε και εμεις.

Αγοράζοντας πουλιά, τροφές και αξεσουαρ από καταστήματα βρώμικα, τα οποία πωλούν πουλιά υπό άθλιες συνθήκες και πολλές φορές μάλιστα και άγρια - πιασμένα (δηλαδή παράνομα), είναι σαν να ενισχύουμε και να επιβραβεύουμε αυτή την τακτική τους.
Αντίθετα, αν προτιμούσαμε τους επαγγελματίες εκείνους που έχουν καθαρά μαγαζιά, προσέχουν τα πουλιά και δεν πωλούν άγρια - πιασμένα, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και βοηθούμε στο να βγουν από την αγορά οι μη σωστοί επαγγελματίες.
Θα ήταν μια ιδέα να κάναμε λίστα των καταστημάτων που εγκρίνουμε, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφήμιση και το φόρουμ θα κατηγορούταν ότι προωθεί κάποιους.
Πάντως, καλό θα ήταν να μην "σώζετε" πουλάκια που είναι στο όριο, γιατί έτσι ο καταστηματάρχης θα συνεχίσει την ίδια πρακτική, με αποτέλεσμα πολλά πουλάκια ακόμα να πεθάνουν εξαιτίας του.
Προτιμάτε λοιπόν καταστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και καθαριότητας που εσείς κρίνετε σωστές, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στον σωστό επαγγελματία, ο οποίος ασχολείται με τα πουλιά και μπορεί να σας συμβουλεύσει* και βοηθώντας στο να βγουν από την αγορά οι κερδοσκόποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα πουλάκια (και τα ζώα εν γένει) σαν άψυχο εμπόρευμα και όχι ως ζωντανούς οργανισμούς.

*Είναι τουλάχιστον ενοχλητικό να πηγαίνει κανείς σε πετ σοπ, να ζητά κλουβί για καναρίνι και να τον ρωτά ο καταστηματάρχης "στρογγυλό ή τετράγωνο;". Η' να βλέπει καναρίνια χωρίς ουρά γιατί το κλουβάκι είναι πολύ μικρό και το πουλάκι δεν μπορεί να γυρίσει και χτυπά την ουρά του, με αποτέλεσμα να την χάσει.
Δε ζητάμε πολλά, μόνο τα στοιχειώδη.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις, τις οποίες θέτω υπ' όψη σας.

Back